5. lokakuuta 2020

Kokeilu

 

Blogger näyttää muuttuneen, mikä vahvistaa edellisten blogipostausten toistuvaa aihetta. Jatkuva muutos. Kokeilen nyt, näyttääkö uusi kuvan ja tekstin sisältävä postaus samantyyliseltä kuin aiemmat luomukset. Kuva on toki vanha, mutta sentään ajankohtaan kovinkin sopiva väreiltään. On juuri tuollainen auringon valaiseva syyspäivä. Tosin poikkeuksellinen lämmin. En muista kokeneeni näin kesäisiä lämpötiloja lokakuussa. Tässä kuussahan on määrä sataa ensilumi. 

Korona voimistaa otettaan syksyn edetessä. Elämme taas sellaista vaihetta, että tulee seuratuksi uutisia aivan liikaa. Ikäkaranteenia ei ole enää suositeltu, mutta ymmärtää sen ihan itsekin.  On pysyttävä omissa oloissaan. Kotona siis. Ulkoillessa väistäminen on jo luontaista, kun sitä on harjoitellut reilut puoli vuotta. Siksi aamuisin anivarhain on mukava ulkoilla. Pimeys ei haittaa liiaksi. Se pieni haitta kompensoituu sillä, että on tilaa liikkua tyhjillä kaduilla. Aurinkolasejakaan ei tarvitse.

Julkisilla paikoilla maski on välttämätön varuste. Onneksi niistä ei ole enää samanlainen pula kuin pandemian alkaessa. Toki hengittäminen maski kasvoilla on raskaampaa, mutta lyhyehköt pakolliset piipahdukset jaksaa niitä käyttää. Monet tapaamiset on siirretty verkkoon, mikä on koronan leviämisen kannalta hyvä. Toisaalta se on valitettavan hankalaa. Omalääkäri antaa vain puhelinaikoja. Ellei ole yhteistä vahvaa kieltä, homma käy hankalaksi ja vie enemmän aikaa kuin käynti vastaanotolla.

Tänään on Kansainvälinen opettajien päivä. Sen verran opettajuutta kauan sitten eläköityneestä minusta vielä löytyy, että näen sen mainitsemisen arvoiseksi. Samalla toivon koko sydämestäni voimia kaikille opettajille tänä vaikeana aikana. Normaalin opettajan työn lisäksi aika vaatii jatkuvaa luovuutta ja kekseliäisyyttä enemmän kuin koskaan. Pitäkää itsestänne huolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!