17. huhtikuuta 2013

Kääntyi se kevääksiEi sitten tullut tänne uutta lunta, vaan aurinkoinen huhtikuu  muuttui harmaaksi. On sumuista. Sadetta. Räntääkin tuli sunnuntaina oikein kunnolla. Mistään lämpöaallosta ei voi vielä puhua, mutta ehkä voi sanoa termisen kevään vihdoin alkaneen. Viikko sitten jäällä vielä hiihdettiin. Nyt sen kantta peittää ohut vesikerros.

Sukset on siirretty kesäsäilöön, koululaiset ovat käyneet kauppaamassa orvokkeja, vasta lumen ja jään alta paljastunut pihapenkin sinivuokko on kuin onkin nupulla, vaikka kinokset vajenevat yllättävän hitaasti. Katoillakin on vielä lunta.


Kevään askareita riittää. Veroehdotuksen täydentäminen kävi onneksi kätevästi verkossa. Ei tarvinnut vaivautua sen takia kaupungille. Vanhimman vunukan syntymäpäivät vietettiin. Aika paljon minua harmitti, kun vasta perillä havaitsin, että kameran muistikortti oli jäänyt kotiin. Jollakin kuvaamisretkellä on akusta loppunut virta, jollakin sormet kylmettyneet. Aika usein olen jättänyt kameran kotiin. Silloin voi itse asiassa paremmin keskittyä havainnoimaan kaikin aistein mitä ympärillä tapahtuu.Viikon parin päästä kuviin voi saada jo värejäkin.


Kesärenkaat vaihdetiin autoon tänään. Kaupunki on siivonnut irtohiekkoja kaduilta. Siihen hommaan sadesäät ovat parhaat. Tänään aamupäivällä puhdistusharjat pyörivät jo täällä. Kävelyteiden varjopaikoissa on vielä hiekkaa/sepeliä. Pelottaa pyöräilijöiden puolesta. Ajakaahan varoen.

18 kommenttia:

 1. Tuossa viimeisessa(kin) kuvassa on hienot jaan varit. Piti ihanmenna tarkistamaan ne lahelta. En sentaan pudonnut veteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hélène,
   Hyvä ettet pudonnut. Tänään yksi moottorikelkkailija menehtyi kelkan upottua jäihin.

   Juuri nyt sataa vettä ensimmäisen kerran oikein kunnolla. Peltikatto ropisee.

   Poista
 2. Säätyyppi muuttui todella tyystin. Viikko kohtsillään ollut juuri tuon näköistä täälläkin, mitä kuvasi kertovat.
  vettä tulee ja lumet sulaa hirmu vauhtia.
  Murphyn laki siinä pelaa, kuvattavaa olisi, mutta just silloin se ei onnistuisi, kuten oli sinullakin muistikortin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii,
   Kai se oli sitten sitä höttölunta, koska täälläkin on jo melkein kaikki sulanut muualta kuin lumikasoissa. En olisi uskonut, että viikossa tapahtuu näin paljon.

   Poista
 3. Alimmassa kuvassa on ihan oikean kevään tuntua. Ja kesärenkailla jo pärjää, selvä kutsu tälle muuttolinnulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpukka,
   Muuttolintuja täällä jo kovasti odotetaankin. Lampien rannoillakin on jo hiukan vapaata vettä ja kevätpurot solisevat.

   Poista
 4. Vesisuksetkin pitää kunnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Tietenkin. Muuten ei pysy pinnalla.

   Poista
 5. Lokit huutelevat kovasti ulkona. Kai ne ihmettelevät, mistä ruokaa löytävät, kun järvet ovat vielä jäässä täällä. Viikko sitten oli vielä pilkkijäkin lähijärvellä, nyt ei sentään enää näkynyt. Ehkä hän oli lumpsahtanut jään läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laila,
   Kyllä nyt kevät tulee aikamoisella rytinällä, ainakin Pohjanmaalla uutisten mukaan. Täällä oli eilen ja taitaa olla tänäänkin aurinkoinen, mutta tuulinen päivä. Sinivuokko urhea ei suostu avaamaan kukkaansa. Lokkeja täälläkin, mutta muuten en ole nyt ehtinyt lintuja seuraamaan.

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 6. Ensimmäiset sinivuokot olen tavallisesti nähnyt Puijonrinteen ensimmäisen talon pihametsikössä. Paras lähin valkovuokkopaikka sinulle on Tikkalansaari. Ainakin Inkilänmäen kupeelta löytyy näsiöitä. Jokos seurakunnat ovat luopuneet Tikkalansaaresta ja Poukamasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Tämä onkin Puijon pohjoisrinnettä, mutta etelän puoleisella lämpimällä pihallakin näyttää tänä keväänä harvinaisen vaikealta sinivuokolle avautua kukkaan. Tänään yksi nuppu jo melkein avautui. Kovin ovat raihnaisen näköisiä.

   Seurakunnilla on enää Hirvijärvi, Rytky ja Poukama. Männistön Vanhasta kirkosta käydään kauppaa roomalaiskatolisen kirkon kanssa, Keskusseurakuntatalon kohtalokin on vaakalaudalla, koska vaadittavien paikoitustilojen rakentamiseen tai kaunpungilta lunastamiseen ei taida riittää rahat.

   Tikkalansaareen on nykyisten tiejärjestelyjen kautta huomattavasti pitempi matka kuin ennen. Poukaman lenkkiä en ole kävellyt kuin kerran tänä talvena. Auton ikkunasta olen nähnyt, että koko 20 hehtaaria on nyt hakattu alas ja osin jo rakennettu.

   Poista
 7. Se on sitä täydennysrakentamista, jota minä en enää halunnut sillä suunnalla nähdä, mutta kehitys kehittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Kehitys kehittyy ja ihminen muokkaa ympäristöstään mieleisensä. Toivottavasti rakentavat kunnolla, ettei tarvitse olla 20 vuoden päästä korjaamassa.

   Poista
 8. Tulihan se kevät, ainakin pariksi päiväksi. Tänä aamuna mittari näytti +1 astetta ja taivas on pilvessä. Ensimmäiset sinivuokot ja leskenlehdet näin torstaina, kun kävin kesäpaikassa. Pihassa oli vain muutama pieni lumikasa.

  Hyvää kevään alkua ja hauskaa Vapun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   On se kevät, koska täällä sinivuokko on kukassa. Leskenlehtiäkin varmaan on, mutta en ole kulkenut niiden kasvupaikoilla.

   Täällä oli vielä viime yönäkin pakkasta. Olin viikon Kreikan saarella, joten nyt tuntuu vielä entistäkin viileämmältä. :)
   Oli ihan hyvä olla ilman uutisia ja näitä härpäkkeitä (=nettiä) kokonainen viikko. Ihan hyvin sitä selvisi ilmankin. Olisi vain pitänyt hoksata ottaa vanha rannekello mukaan, koska kännykkä vain kellon virkaa hoitavana oli aika hankala.

   Hyvää kevättä sinullekin!

   Poista
  2. Luin tänään blogista galenigrekland.se, että Kretalla oli 26 lämpöastetta tänään. Blogin kirjoittaja on Ruotsista Kretalle muuttanut Kenneth Duell, joka kertoo saaresta, talostaan ja Ira-koirastaan. Toivon, että sait nauttia hyvästä säästä Kreikassa. Helsingissä sataa juuri nyt...

   Poista
  3. Olivia,
   Kiitos blogiosoitteesta! Mielenkiintoista.

   Sää oli kuin meillä helteillä pari vuotta sitten, siis päivisin. Yöt vielä 10 -12 -asteisia.

   Täällä paistaa juuri nyt aurinko. Välillä sataa ropisee ja tuulee melko navakasti. Jäälautat ajelehtivat silloilla.

   Iloista vappua!

   Poista

Kommentoi sinäkin!