10. lokakuuta 2012

Arjen haasteita


Jokin aika sitten tämä 6-7 vuotta vanha läppärini ei suostunut avautumaan käytettäväkseni. Ei se sitten Ctrl+Alt+Del -komennolla suostunut sammumaankaan. Kysyi vain, että sammutetaanko kone, vaikka on muita käyttäjiä. En nyt osaa olla varma, oliko näin. Katkaisin virran. Jonkin ajan kuluttua sain kuin sainkin koneen auki normaalisti ja ajoin virusohjelman läpi. One serious threat. Oliko kone ollut kaapattuna vai ei?

Yksi postaus tässä blogissa kerää roskaposteja päivittäin, vaikka Bloggerin roskapostisuojaus on ollut hyvä pitkään. Edellä mainituista ja allaolevista syistä bloggaaminen on ollut retuperällä. Onneksi on vanhoja omia postauksia, jotka tuntuvat edelleen melko ajankohtaisilta.


Ja siksi  kierrätän  nyt vanhoja juttujani ja toivon, että ne eivät ole jokaiselle lukijalle tuttuja.
.
****
Kurssiseloste: Kurssilla opitaan kantapään kautta, miten selviytyä yliopistollisten keskussairaaloiden polilta-polille-kierrätyksessä. Käydään läpi FAQ (Frequently Asked Questions = usein kysytyt kysymykset) sopivine vastauksineen. Pukeutumis- ja elekoodisto. Runsaasti itsenäistä opiskelua. Kurssimateriaali: osallistujat tuovat mukanaan omat epikriisikopiomappinsa, joiden pohjalta laadin jokaiselle PSK:n (Personal Survival Kit = henkilökohtainen selviytymisstrategia). Kurssimaksu määräytyy mapin paksuuden mukaan 10 euroa/sentti. Osallistujamäärä rajoitettu. Pidä kiirettä.
****
Lisäksi minulta on pyydetty Pidä pääsi-kurssia, joka sopisi edellisen kurssin oheiskurssiksi, koska kurssilla opetellaan kommunikaatiotaitoja. Esimerkkitilanne: Sinulla on selkeä ja varma käsitys omaa elämääsi koskevasta asiasta (vaivasta). Menet lääkärin vastaanotolle ja hän saa sinut uskomaan, ettei ko. vaivaa ole. Kyse on mielipiteiden vaihtamisesta. Ei ole tarkoitus jättää omaa mielipidettä ja ottaa mukaan esim. lääkärin mielipidettä. Pidä pääsi-kurssi auttaa sinua pysymään kannassasi, olkoonkin vaikka väärä. Onpahan oma. Kunhan pysyt topakkana etkä suostu manipuloitavaksi. En lupautunut tähän, koska oma tormakkuus on vielä hiukan hakusessa l. oma jämäkkyys- l. assertiivisuuskurssini on vielä kesken.(Kuvat ovat uusia. Vitostietä ajetaan pohjoiseen jo uuden laivaväylän kohdalle nousseen sillan yli. Liikenne etelään kulkee vielä alhaalla väistötiellä. Yläkuvassa kiinnitettiin viime viikolla laiturilauttaa Tikkalansaaren kupeeseen.)


8 kommenttia:

 1. Hyvä kuulla Sinusta, olen jo kaivannut. Nämä nyt kierrättämäsi kirjoitukset ovat uusia itselleni. Pidä pääsi -kurssi muistakin aiheista olisi joskus ommallakin kohdallani ollut tervetullut. Kiltitkään eivät aina pärjää. Tosin he tulevat itsensä kanssa toimeen ehkä paremmin, kuin vähemmän "kiltit".

  Tietokoneen kaappaus kuulostaa aika ikävältä. Pelottavaa on se, ettei koneen omistaja välttämättä osaa aavistaakaan sellaista tapahtuvan. Virustorjuntaohjelmalla ei taida kaappausta pystyä torjumaan? Aurinkoterveisiä ja hyvää vointia Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laila,
   Leikkimielellä kirjoitettuja juttuja nuo ovat, mutta kyllä niissä on totta toinen puoli. Pariin vuosikymmeneen, jotka olen jauhautunut noissa rattaissa, mahtuu monenlaista kokemusta.

   Niinhän sitä sanotaan, että koneen kaappausta ei välttämättä havaitse itse lainkaan. Minulle kone kuitenkin ilmoitti selvästi äidinkielellä, että joku tai jotkut muut käyttivät konetta. Oma tietotaito ei millään riitä näissä kyberasioissa, jos sitten muissakaan.

   Poista
 2. Tietokoneen kaappaus on epämiellyttävä juttu, jos niin on käynyt.

  Vanhat jutut ovat minulle uusia. Sairaan hyvä potilas -kurssi olisi ollut tarpeen, koska olen käynyy yliopistollisesda keskussairaalastsa monta kertaa kuluneen vuoden aikana. Kokemuksesta voin sanoa, että siihen tarvitaan hyvä liikuntakyky ja terävät hoksottimet.

  Assertiivisuutta (uusi sana minulle) opin kantapään kautta työelämässä. Eläkeläisenä en enää osaa olla kovin jämäkkä, joten varmaankin kertauskurssi olisi hyvä. Syysterveisiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Syksy on jo melko pitkällä, mutta vain kerran on toistaiseksi mittari käynyt pakkasen puolella. Kylmät tuulet kyllä jo puhaltavat puhaltimilla kasattuja lehtiä uudelleen puhallettaviksi. Ehkä imurointi olisi parempi tapa, niin saisi työn tehdykdi kerralla.

   Niin kauan on kai aika hyvässä kunnossa, kun selviytyy sairaalareissuistaan yksin. Melkein joka kerran jää jokin tärkeäkin asia kysymättä, vaikka olisi asiat paperilla kuin ostoslistassa.

   Näitä uusia sanoja syntyy kuin sieniä sateella. Minusta tuo jämäkkyys olisi ihan riittävä. Kurssiesitteessä assertiivisuus herättää uteliaisuutta. (Jos ajattelisin bisnestä, siis.)

   Löytyisiköhän tuolta Ylen Elämä pelissä -ohjelmasta jämäkkyyden kertauskurssi? Duodecim tarjoaa siellä jonkinlaista kurssitusta ja ihan ilmaiseksi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. a-kh,
   Niin ovat, mutta toivoisin, että lääkäritohtorit säilyisivät ihmisinä. Aika kovalta tuntuu ajatella tulevaisuutta kaikkine valvovine laitteineen ja vaatteineen. Ei ehkä kannattaisi lukea Tiede-lehteä.

   Poista
 4. Minulla napsahti ruutuun ilmoitus 'toisella käyttäjällä on sama IP-osoite kuin sinulla'. Taitaa olla verkko-osoitteista yhtä suuri pula kuin katuosoitteistakin. Ymmärrä näistä nyt sitten jotain.
  Minä olen käynyt viisi vuotta Pidä pääsi -kurssia. Siinä ajassa voi jo tulla merkityksi luulotautiseksi, mutta lopussa kiitos seisoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokko,
   Täältä netistä tulee aika paljon kamaa tilaamatta ja pyytämättä. Pitäisi hallita tämä homma paremmin, että ymmärtäisi. Käyttäjäystävällisyys on vähenemään päin.

   Onneksi olkoon kurssin läpäisemisestä. Minä näköjään joudun jatkuvasti samalle kurssille uudelleen.

   Poista

Kommentoi sinäkin!