10. maaliskuuta 2012

Näppituntuma


Keittiömme työtasolla on vanha yleiskone. Sen vieressä on leivänpaahdin, kahvinkeitin ja leikkuulauta. Muuta siihen työtason osaan ei mahdukaan.Lieden toisella puolella on iso hedelmäkulho ja Ikeasta joskus ostetut reikäpurnukat, joista toisessa pidän sipulit, toinen on täynnä puuhaarukoita, -lastoja ja -kauhoja.  Nurkkaan kerääntyy koko ajan erilaisia ongelmajätteitä.

Pitkällä tiskipöydällä on vedenkeitin. Jääkaapin viereisen työtason tilan taas vie vanha kookas mikroaaltouuni. Olisi aika raivata kaikki kaapit ja arvioida, mitä keittiössä yleensä enää tarvitsee. Ehkä siten saisi työtasot edes osittain tyhjiksi.

Joka kerta kun aikoo leipoa jotakin, on työtila raivattava, jotta saa edellä mainitun taikinakoneen käyttöetäisyydelle. Sen jälkeen leipominen on helppoa. Jauhoja en laita koskaan ohjeiden ilmoittamaa määrää, vaan kokeilen sormella taikinan sitkon ja hetken, jolloin taikinan vaivaaminen on lopetettava.
Leivon vehnästä tosin enää harvoin. Alkuviikosta tuli kuitenkin kommenttia, että mummun tai vaarin pulla olisi ollut parempaa kuin kaupan paistovalmiit herkut. Nyt sitä taas olisi pakastimessa.

Näppituntumalla olen valinnut myös  mm. uutta työtasoa keittiöön. Olen käynyt kaupoissa tunnustelemassa eri materiaaleja, kaakelien pintaa, ahdistunut verkko-, rauta- , rakennustarvike- ja sisustuskauppojen suurista valikoimista.  Kauneus on katsojan silmässä. Modernia vai ajatonta? Lasia vai levyä? Sileää vai struktuuripintaa? Nyt tuntuu siltä, että muutto uuteen asuntoon olisi ollut paljon helpompi vaihtoehto kuin vanhan asunnon remontointi. Se ei nyt vain ollut mahdollista ja keskeneräinen työ pitäisi saada jollakin konstilla valmiiksi.


Jäällä ei ole tarvinnut olla yksin näin hiihtolomaviikolla. Latujen reitit näkyvät jonkin verran muuttuneen.

10 kommenttia:

 1. Kaakeloitu on. Kuluneet ladut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. a-kh,
   Nuo kaakelit löytyvät KYSin käytäviltä. Valkoista jotakin olen suunnitellut keittiöön. Latupohja kesti kävellä. Paljon oli viikolla liikettä jäällä. Tänään huomaa loman loppuneen.

   Poista
 2. Kaupoissa on valinnan varaa, mikä on hyvä asia, mutta oikean materiaalin valitseminen on suuri haaste. Näppituntuma ja värisilmä auttavat sinua valinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Runsauden pula on todella suuri haaste. Olisi hyvä olla makutuomari mukana tukena valinnoissa. Sen olen oppinut, ettei netin kuviin ole luottamista. Värit ovat luonnossa, siis päivänvalossa, aivan erilaiset.

   Työtasojen pinnat eivät ole nykyään kaikki sileitä, mikä on minulle aivan uutta. En nimittäin seuraa juuri sisustusjuttuja.

   Seuraavaksi pitäisi osata valita oikea materiaali eteisen lattiaan.

   Poista
 3. Remontit koettelevat kärsivällisyyttä, mutta lopussa kiitos seisoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delilah,
   Rakennuslaki vaatii ilmoituksia, lupia, piirustuksia. Kun harvoin l. kerran elämässään joutuu remontoimaan, puuttuu tietotaito. Se kai tässä eniten stressaa. Ja se että rahanmenoakin on ajateltava.

   Poista
 4. Mistakohan johtuu etta keittiossa ei ole koskaan tarpeksi tyoskentelytilaa. Ennen oli, mutta ennen ei ollut mikroaaaltouuneja, eika monella myoskaan kaikenlaisia muita koneita jotka vievat niin paljon tilaa. Koneet pitaisi varmaan poistaa, silloin ne keraisivat myos vahemman polya ja siivoaminen olisi paljon helpompaa. Ratilla vaan ja puhdasta olisi.
  Minulla on tyopinta puuta, teakia, ja taakse olen suunnitellut laattoja. Isoja. Kunhan laatoittaja vaan tulisi laittamaan seinat mustiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hélène,
   Juuri siksi. Koneet vievät kaiken tilan. Siivoamisen helpottamiseksi tarvitaan sitten taas kone, rikkaimuri, koska joka kerran koneita ei jaksa siirrellä pölyjen ja murujen siivoamiseksi.

   Isoilla laatoilla tulee vähemmän likaantuvia saumoja.:)

   Poista
 5. Pidän peukkuja valinnoille. Intuitioni sanoo, että lopulta, kaikkien ponnistusten jälkeen, nautitte lopputuloksesta. Kun remontoitte kotia, missä olette asuneet kauan, kotiutuminen remontin jälkeen käy suitsait sukkelaan :).

  Totta on, että valikoimia ja vaihtoehtoja niin sisustusliikkeissä kuin ruokakaupoissa ym. on niin paljon, että pää menee pyörälle.

  Muutimme uuteen kerrostaloon, missä kaikki valinnat oli jo puolestamme tehty. Hyvä niin. Tykkään kyllä lukea sisustuslehtiä ja surffailla ko. sivustoilla netissä, mutta kauppaan menijäksi minusta ei oikein ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastu,
   Yleensä asioilla on tapana järjestyä. Värin valitseminen isolle pinnalle on minusta vaikeaa. Entiset seinät ovat ns. maalarinvalkoiset ja nyt sitten tekisi mieli jotakin muuta. Kauppojen väriliuskojen värit muuttuvat kummallisella tavalla päädyttyään seinäpinnaksi.

   Jospa se tästä etenisi. :)

   Poista

Kommentoi sinäkin!