5. maaliskuuta 2012

Kymmenen


Aikatherine haastoi minut kirjoittamaan asioista, jotka tuottavat minulle hyvää mieltä. Tässä haasteessa on jotakin samaa kuin tuolla sivupalkissani olevassa linkissä blogiin Three Beautiful Things (3BT), jossa poimitaan jokaisesta päivästä kolme kaunista asiaa.

On siis määrä listata hyvän mieltä tuottavia asioita ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haastevastauksessa kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää) ja  kierrättää haastetta eteenpäin viidelle bloggaajalle. Heille tulee ilmoittaa, että he ovat saaneet haasteen sekä mainita haasteen antaja postauksessa.

Aloitin listaamalla sanoja, mikä luonnospostaus näkyi jotenkin karanneen bittiavaruuteen keskeneräisenä, joten se on nyt sitten pakko kirjoittaa valmiiksi.


Ne jotka ovat lukeneet blogiani pitempään tietävät, että kilvoittelen eli kamppailen kipu kumppaninani. Siksi ihan ensimmäinen hyvän mielen tuoja ei olekaan hyvä ruoka (parempi mieli), vaan  kivuttomat hetket, jolloin jokin, ihan mikä tahansa, asia saa kivun painumaan taka-alalle ja peräti hetkeksi unohtumaan.

Jo vuosien ajan olen etsimällä etsinyt sellaisia asioita. Olen niitä löytänytkin. Tämä bloggaaminen on yksi niistä ja tämän kautta olen päässyt tutustumaan mielenkiintoisiin ihmisiin heidän kuviensa, tekstiensä ja kommenttiensa kautta.

Muita hyvä kivunkamppaajia ovat vunukat leikkeineen ja lauluineen. Heidän kanssaan puuhaillessa arki kremppoineen unohtuu. Samoin käy, kun saa kohdata hyvän ystävän tai naapurin kasvotusten kahvi- tai teekupin ääressä tai ilman niitä. Nämä kultaakin kalliimmat ja nykyään harvinaistuvat keskusteluhetket ovat aitoa ilojen ja huolten jakamista, sillä silloin olemme oikeasti ja kokonaan läsnä. Pienet asiat ovat niitä tärkeimpiä. 

Hyvät kävelykengät ja tukeva tuoli tuovat minulle hyvää mieltä. Kävin juuri viime viikolla eräässä huonekalukaupassa koeistumassa ainakin viisitoista erilaista nojatuolia. Ehkä hankin jonkinlaisen keinutuolin seuraavaksi.

Uusitun pesuhuoneen lattialämmitys lämmittää myös mieltäni.

Tuossa jo tuli kymmenen hyvän mielen asiaa minulle. Voisin jatkaa luetteloa: rauhallinen yöuni, rentoutuminen, uusien asioiden oppiminen, kadonneeksi luullun rakkaan esineen tai kuvan löytyminen, lapsuuden muistikuvien eheytyminen, puhutteleva kirja tai elokuva tai laulu/virsi. Laulaminen, itselle nauraminen.

Tulipa tästä erikoinen hyvän mielen postaus. Tällaista tämä arkeni on.  Juha Tapio: Kuinka paljon?

Tältä istumalta en ehdi poimimaan viittä bloggaajaa, joille henkilökohtaisesti osoittaisin tämän haasteen. Ota haaste vastaan, jos haluat.

18 kommenttia:

 1. Kirjoittamiseen uppoutuminen tuntuu olevan hyvä kivun lievittäjä.
  Nyt kun aloitin sen tosissani unohdin vallan kivut ja säryt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ari,
   Hyvä niin. Kohtuus kirjoittamisessakin on säilytettävä. Ergonomia on myös muistettava. Itse olen kirjoittanut monta postausta seisten.

   Nyt on sellainen vaihe, että ei ole oikein kirjoitettavaa. Tällaiset haasteet ovat silloin paikallaan.

   Poista
 2. Ihan pihalla on paljon lunta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-kh,
   Niin on eikä se vajene yhtään näin kovilla yöpakkasilla. Tulisipa kunnon hankikeli.

   Poista
 3. Rauhallinen yöuni, sitä arvostan ja täysikuun aikaan kaipaan.
  Sinulle toivon kivuttomia kevätpäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Simpukka! Täällä on aivan upea hiihtolomaviikko. Haikeana katselen, kun hiihtelevät tuossa jäällä.

   Poista
 4. Asiat, jotka tuottavat hyvää mieltä arjessamme, ovat kaikkein parhaat. Toivottavasti löydät hyvän tuolin, jossa on mukava istua ja josta pääsee hyvin nousemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Tänään oli ns. parempi päivä. Nuorena sitä pystyi istumaan vaikka lattialla. Kaupat ovat täynnä erilaisia tuoleja, mutta sopivaa ei tahdo löytyä. Vika ei ole tuoleissa, vaan minussa. Sellainen pienikokoinen suoralla selkänojalla varustettu keinutuoli voisi ehkä tulla kysymykseen. Mutta kesken remontin ei hankita yhtään uutta huonekalua.

   Poista
 5. "Pienet asiat ovat niitä tärkeimpiä." Mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin sen ymmärtää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm,
   Niin se menee. Fysiikan pettäminen tuli kohdalleni jotenkin liian aikaisin, minkä hyväksyminen on hetkittäin vasta puolitiessä.

   Poista
 6. Nuo on kaikki niin hyviä asioita, ei voi kun toivoa että niitä elämässä riittäisi. Hieno juttu, jos niillä edes vähäksi aikaa unohtaa kivunkin.
  Allekirjoitan tuon 'hyvät kengät' ihan tältä istumalta, maksan mitä hyvänsä kunhan vaan saan hyvät kengät, oikeat jalkineet on suuri apu vaivojen ennalta estämiseen puhumattakaan jo olevien vaivojen lievittämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokko,
   Samaa mieltä kengistä. Nytkin on rakkolaastari kantapäässä.

   Kengän istuvuus, tukevuus ja joustavuus ovat vaatimukset. Yleensä yksi ominaisuus ainakin puuttuu. Olen tehnyt paljon virheostoksia siitä syystä. Kalliitakin.

   Poista
 7. Aurinkoinen aamu, nenään saapuva kahvin tuoksu ja ystävän puhelinsoitto saavat hyvälle mielelle. Vierailu blogeissa ja vaikkapa "vanukoiden" puuhien mainitseminen tuo iloa tullessaan. Sinulle, Liisa, toivon kivuttomia hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delilah,
   Kyllä kaikki nuo tuovat hyvää mieltä. Tänä aamuna täällä on ensimmäinen pilvinen aamu koko koululaisten lomaviikolla. Silti on kirkasta, koska teiden penkkojen likaiset lumet eivät tänne näy.

   Kiva kun käyt täällä "kylässä".

   Poista
 8. Kipua ei voi aina poistaa mutta sita voi onneksi keventaa, olisi kyseessa sitten ruumiin tai sielun kipu. Kivuttomia hetkia sinulle paljon enemman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hélène,
   Onneksi ei tarvitse kulkea kuin hetki kerrallaan - kenenkään meistä. Jokaisella on vain tämä hetki. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 9. Pienistä asioista kertyy onnellisin elämä. Näin vanhana sen on erityisesti kokenut omassa elämässään.
  Voimahalit Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjamatilda,
   Kiitos! Pienet asiat ovat todellakin niitä tärkeimpiä. Vaikkapa mullasta nouseva herneen verso. Hyvää!

   Poista

Kommentoi sinäkin!