3. maaliskuuta 2012

Home Sweet Home

Kännykästäni puuttuu yksi tarpeellinen ominaisuus. Sillä pitäisi voida etäkastella kukat. Tällä kertaa kävi niin, että kukkien kastelusopimus ehti olla voimassa vain muutaman tunnin. Minulla ei ollut varajärjestelyä. Kuvassa ei kuitenkaan  ole kuolleita huonekasveja, koska sain kasteluasian järjestykseen. Nämä versot olin itse leikannut passiflorasta jo aiemmin.

Tosin mustanmerenruusut olivat venähtäneet pituutta liikaa säleverhojen suojassa. Luulen niiden vahvistuvan latvomisen jälkeen.

Elämä virtaa koko ajan ja tuo tullessaan yllättäviä käänteitä. Liikkeellä ja liikenteeessä aistin sen voimakkaimmin.Olen aina ollut sitä mieltä, että autoilu ei ole ihmiselle luontainen tapa liikkua.

Apostolinkyyti olisi sitä hohdokkainta ja hiihtäminen, mutta ne ajat ovat jääneet taakse. Samoin polkupyöräily. Jokaisen pidemmän automatkan jälkeen minulla on tunne, että perille päästyäni osa minusta on vielä matkalla. Jännitän kuoppia, mustaa jäätä, loskaa tiellä, polanteita, vaarallisia uria kapeilla väylillä ja kaarteita ja rekkoja ja liukkautta ja pimeyttä. Ja tuota kaikkea oli. Minua keinutti kuin maakrapua merellä.

 "Ja pikkuinen sanoi, että keinutaan." Ja me keinuimme ja leivoimme ja kävimme pulkalla kaupassa ja me ostimme tarra-arkin ja teimme vaikka mitä. Ja nyt on jo iso ikävä.

Sääennuste lupaa suorastaan täydellistä hiihtolomasäätä tulevaksi viikoksi. Muistan, kuinka joskus työaikana tämän vyöhykkeen hiihtolomaviikko vaikutti olevan liian myöhäinen. Ladut olivat roskaisia ja jäisiä. Jospa talvi on siirtynyt hiukan myöhemmäksi. Vastahan se vuodenvaihteessa alkoi.


PS. Tarvitsisin tällaisen laitteen - joskus ehkä tai sitten en.

10 kommenttia:

 1. Jaan tunteesi, pelkään liukkaita teitä, pimeyttä - varsinkin jos automatka on pitkä. Onneksi ei enää tarvitse reissata satoja kilometrejä. Ja jos pääkaupunkiseudulle on asiaa, hyppään mieluusti junaan. Silloin voi keskittyä muuhun kuin liikenteen jännittämiseen.

  Kuopiossa ajetaan kurittomammin kuin entisessä kotikaupungissa Keravalla. Toivotaan että parempi liikennekulttuuri täälläkin kajastaa.

  ***
  Matkan vaivat varmaan unohtuivat, kun pääsit hyvään seuraan lastenlasten luokse :)

  Hieno viikko luvassa säiden(kin) puolesta. Kevät tuli heti kun kalenterissa avautui uusi lehti: maaliskuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastu,
   Käsite normaali talvikeli on hyvin laveamerkityksinen käsite. Samoin kelivaroitus. Paikalliset vaihtelut ovat hyvin suuret.

   Junayhteydet poikittaissuunnassa ovat hankalat ja hitaat. Etelään ja pohjoiseen kyllä pääsee junalla helposti.

   Lähteminen kannattaa yleensä aina, varsinkin kun tietää, että perillä odotetaan melkein nenänpää(t) ikkunalasissa. Palatessa on monta mukavaa muistoa mielessä.

   Poista
 2. Lastenlapset ovat yksi elämän ihanimmista lahjoista!

  Kukkien etäkasteluominaisuus kännykässä olisi loistava keksintö ja varmaan kiihdyttäisi kännykkäkauppaa. Tunnen erään ihmisen, joka rakastaa matkustamista ja on ratkaissut kastelupulman olemalla hankkimatta eläviä kukkia kotiinsa muutamaa kaktusta lukuunottamatta. Kohta hän lentää Thaimaahan ja kaktukset kotona kukoistavat, kun hän tulee takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delilah,
   Totta. Heitä näkee livenä liian harvoin, kun itselle matkustaminen käy työstä.

   Minä valitsisin kukat mieluummin kuin Thaimaan. Ja tekokukista en oikein pidä. Mieluummin vaikka ilman kukkia sitten. Kesällähän luonto on niitä tulvillaan.

   Poista
 3. Söpöt pikkukädet näkyvät kuvassasi. Luomisprosessi käynnissä?

  Ruukkukasvimme ovat aina olleet kovalla koetuksella koska kastelu välillä unohtuu tai jää hoitamatta, kun olemme maalla tai matkoilla. Sitkeimmät kasvit ovat kuitenkin jääneet eloon ehkä siksi, että me siirrämme ne parvekkeelle heti kun lämpötila sallii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Sormiväreillä syntyy uskomattoman kauniita taideteoksia. Tällainen taiteilu vaatii kyllä valvontaa. :)

   Minäkin karaisen kukat kesäisin parvekkeella. Nyt on kyllä siinä ja siinä, että olen menettämäisilläni lahjaksi saamani ihanan teeruusun, koska kai sain sen etäkastelun toimimaan liian myöhään. Pistokkaat olisivat vaatineet päivittäistä seurantaa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. a-kh,
   Tämä isompi viherpeukalo aloittaa kevätpuuhat yleensä liian aikaisin ja sitten käy niin kuin kävi nyt.

   Poista
 5. Oikein taiteilijan kätöset työssään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjamatilda,
   Luin jostakin, että aivan pienet lapsetkin pääsevät taiteilemaan nykyään, kun antaa heidän maalata vaikka kuivatuilla marjoilla värjätyllä jogurtilla. Sellaisia "maaleja" voi maistella.

   Poista

Kommentoi sinäkin!