11. elokuuta 2011

Apua, joku on vienyt kuvani

Kirjoitin jo aiemmin, miten minulta evättiin pääsy katsomaan omia kuviani. Silloin Google herjasi errorilla eikä ollut tietääkseenkään koko ongelmasta. Tänään tulin vilkaisseeksi jotakin vanhaa postausta ja silmille pomppasi aiemman kauniimman ilmoituksen sijasta tuo alla oleva musta kuva. Vaihdoin toiseen selaimeen. Sama juttu.

Ja olihan se tämäkin ikävä tapaus, jolloin tekstitkin katosivat. Ilmeisesti Googlelle alkaa riittää minun tuotokseni.

Katselin arkiston kautta, kuinka pitkältä ajalta kuvani ovat haihtuneet taivaan tuuliin (tai pikemminkin korvautuneet tuolla mustalla kieltomerkillä) ja totesin, että ainakin kahden vuoden postauksista (28.6. 2009 - 4.6. 2011). Kuvat saattavat puuttua aikaisemmistakin päreistä, sillä en jaksanut enää vierittää sen pidemmälle.

Ensin oletin, että uusi betablogger aiheuttaisi ongelman, mutta vaihdoin betabloggeriin takaisin vanhaan ja tilanne on aivan sama. Jos olen ollut pihalla näistä jutuista aiemmin, nyt olen vielä enemmän. Olisin kiitollinen, jos joku teistä lukijoista kokeilisi lukaista arkiston kautta jotakin postausta tuolta ajalta ja laittaisi kommentin, näkyikö kuva. Jonkinlaista viestiä jo kirjoitin ongelmasta betabloggerin palautelomakkeeseen, mutta en silloin tajunnut ongelman laajuutta. Nyt harmittaa sen verran, että taidan lopettaa koko homman tai siirtyä WP:n puolelle.

Toin toisen blogin ( Mappi) jossakin vaiheessa tähän blogiin ja sen tuohon ajanjaksoon osuvat päreet ovat saaneet pitää kuvansa. Olen tutkaillut Picasan kansioita ja minusta ainakin näyttää siltä, että siellä ne kuvat edelleen ovat, mutta linkit ovat kai ajan saatossa haprastuneet poikki. Tai sitten se Mountain View:stä kroolaava robotti käy täällä tekemässä tihutöitään.

Onko kenelläkään teistä samanlaista ilmiötä? Miten ne ikiomat näkymättömät kuvat saattavatkin muuttua kaivatuiksi rakkaiksi ja varmaan myös kauniiksi ja korvaamattomiksi kadottuaan? Tällä kertaa kuva ei ole kaunis eikä edes ottamani, vaan kaappasin yhdestä vanhasta postauksesta enkä edes kysynyt lupaa.
___

Edit 12.8. klo 9.00 ja ajankohtaisempi kuva katseltavaksi.

Kiitos kommenteistanne! Ilmeisesti en ollu ainoa, jolla oli sama ongelma, koska tämän postauksen käyntimäärä oli lähes kaksinkertainen normaaliin verrattuna. Marin kehotuksesta yritin löytää vastausta Blogger-ohjeista ja edes osoitetta, mihin voisin lähettää kysymykseni. Muutaman haun jälkeen löysin itse ratkaisun  täältä.

Blogin albumi piti muuttaa julkiseksi.

Virtuaalietsinnän aikana havaitsin, että ohjekeskukset näyttävät olevan pullollaan vastaamattomia kysymyksiä (sic).

Oliko tästä postauksesta hyötyä?  a) Kyllä   b) Ei

14 kommenttia:

 1. Selasin nopeast iarkistoasi ihan hakuina. Kesäkuu 2005 kuvat näkyy, samoin 2007, vuodelta 2009 kesäkuusta piilossa pari kuvaa ja 2010 sitten kaikki. Uskoisin, että ne palautuvat, sillä olen huomannut muillakin näitä mustia ruutuja.

  VastaaPoista
 2. Tiitsa,
  Kiitos, että viitsit kokeilla. Olet siis nähnyt muuallakin saman ilmiön. Mitä kautta itse liität kuvasi? Minulla on koneella Picasa, jolla pienennän kuvat sopivan kokoisiksi ja lataan aina Bloggerin kautta, en siis koskaan Picasan puolelta. Olen kokeillut toki pari kertaa, mutta kertovat, että tämä kuvien katoilu olisi nimenomaan Picasan syytä.

  VastaaPoista
 3. Olen ladannut sekä että, ei mitään ongelmia ainakaan toistaiseksi.

  Mari taitaa ladata aina Picassan kautta, kysytäänpä häneltä =D

  Kale

  VastaaPoista
 4. Minä lataan tosiaan aina Picasan kautta ja en ainakaan ole huomannut minkäänlaisia ongelmia. Eikä kukaan ole niistä minulle kertonut minun blogeissani.

  Tämä voinee johtua Bloggerin ja Googlen muutoksiin joita olemme huomanneet olevan käynnissä. KAnnattaisi kahlata läpi Bloggerin blogia ja sieltä vikailmoituksia, uskoisin, syyn löytyvän sieltä.

  VastaaPoista
 5. Picasan kautta lataan minäkin,eikä ongelmia ole (koputtaa puuta). Hilun blogissa http://hilunsivut.blogspot.com/
  oli mustia ruutuja,mutta nyt näkyy olevan kunnossa.
  Bloggerin ja Googlen muutoksista johtuviksi veikkaisin.

  VastaaPoista
 6. Jatkan vielä... Itse Picasaa on varmaan turha syyttää, koska lataat Picasasta tai lataa Bloggeri suoraan, niin kummassakin tapauksessa kuvat menevät Picasaan. Bloggerkin lataa ne talteen Picasaan. Siinä mielessä säilytyspaikalla ei ole mitään eroa lataustavan johdosta.

  VastaaPoista
 7. KooTee,
  Kiitos, että ilmeisesti välitit viestin ongelmasta Marille.

  Mari,
  Kiitos. Tein työtä käskettyä, kten vanha sanonta kuuluu ja editistä löytyy vastaus. Jokin muutos/bugi jossakin on, koska osa linkeistä toimi ja osa ei.
  Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

  Hyvää kouluvuoden alkua sinulle! Täällä koulut avasivat ovensa eilen.

  Tiitsa,
  Toivottavasti puun koputtaminen auttaa. Minun kohadalleni on osunut aika monta kummallista kommervenkkiä, mutta toistaiseksi asiat ovat ratkenneet.

  VastaaPoista
 8. Katselin joitakin vanhoja postauksia. Kaikissa oli kuva. Eikohan tallaista satu silloin talloin?

  VastaaPoista
 9. Liisa! Kuten hpy, minäkin näin kaikissa eri vuosilta katsomissani vanhoissa postauksissa kuvat. Voi sentään, että tuommoisia säikyttelyjä tapahtuu! Hyvää viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 10. HPY,
  Ei tätä pitäisi kai ottaa liian vakavasti. Asia korjautui toimittuani tänä aamuna löytämäni ohjeen mukaan. Hyvää viikonloppua!

  Laila,
  Kirjoitinkin tuohon postauksen alalaitaan, miten sain asian korjatuksi. Taidan muuttaa aikamuodon vielä imperfektiksi, koska vaara on ohi. :)

  Hyvää viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 11. Ei niistä yleensä ole hyötyä. Ohra on etelässä jo korjuukelpoista. Tuossa on vielä maitojyvä.

  VastaaPoista
 12. a-kh,
  Saattavat korjata viljaa jo täälläkin. Tuo kuva on eräältä riistapellolta, joka oli kylvetty varmaankin tavallista myöhemmin. Samalla pellolla kasvoi kauraa ja jotakin kaalia.

  Täällä on kesäinen viikonloppu, veneitä ja kanootteja paljon liikkeellä. Perhoset lentelevät ja sirkat soittavat. Neitoperhosia on runsaasti.

  VastaaPoista
 13. Olen huomannut, että Picasa takkuilee aika ajoin. Tähän asti tilanne on aina korjaantunut. Selasin arkistoasi, ja useimmiten kuvat toimivat. Joskus tuli vastaan 'error'.
  -Varmaan tiedät itsekin, että jos siirrät jonkun Picasakuvan albumista toiseen, se katoaa blogista.

  Apropoo, mulla on tullut tavaksi aika ajoin tallettaa blogaukset kovalevylle. Se rauhoittaa kovasti, kun Blogger oikkuilee. Ainahan voi jotakin sattua...

  VastaaPoista
 14. Marjattah,
  Kiitos kun tarkistit. En ole siirrellyt kuvia blogialbumeista mihinkään. Siksi nuo ilmoitukset ovat hämmentäviä. Ei näiltä ilmaispalveluilta voi itse asiassa mitään vaatiakaan.

  Ehkä kannattaisi kirjoittaa postaukset vaikka Wordillä ja sitten siirtää blogiin. Eipä täällä juuri korvaamattomia postauksia olekaan.

  Hyvää elokuista sunnuntaita sinulle sinne kuukkien keskelle!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!