17. toukokuuta 2011

Sämpläystä kaikenlaista


Nyt on kysyntää sinivalkoisuudella. Taivas varjele!  On edelleen koleaakin, mutta se ei näyttänyt haittaavan kesäpukeissa hyppelehtiviä MM-juhlijoita. Itse katsoin sunnuntain ottelusta ensimmäisen erän. Heräsin eilen aamulla varttia vaille viisi enkä mistään osannut päätellä, että mitään sen kummempaa olisi tapahtunut.

Kunnes avasin radion ja hain lehden postilaatikosta. Päivän soitetuin kappale saattoi olla jonkun sämpläys Antero Mertarannan selostusnauhasta. Palasi elävästi mieleen se edellinen l. ensimmäinen kerta. Kun olen kertonut tästä, minua on moitittu populistiksi. Tällä kertaa veikkailin, että ehkä heillä nyt on jo uudet laulut. Vain osin oli. Kyllä jokainen suomalainen osaa ruotsia niin paljon, että laulaa Ruotsin kaaduttua jääkiekossa Den glider in. Kaikki muut uutiset jäivät eilen lapsipuolen asemaan. Suomeen mahtuu vain yksi iso uutinen kerrallaan.

Vihdoinkin saimme sen pitkään odotetun sateen tänne. Kävin iltapäivällä kaupungissa. Parkkipaikka löytyi helposti. Jostakin syystä auton oikeanpuoleinen takavalo jäi palamaan, kun kiirehdin hoitoon. Ja sekä meno- että paluumatkalla edessäni ajeli sama vanha mersu, jonka takalasissa oli tarra: Saatan olla hidas, mutta olen edessäsi! Emme todellakaan kiirehtineet. Kummallinen sattuma, koska ajoin eri reittiä paluumatkalla.

Enkä ollut kuulla kännykän ääntä sen hornetin lähtiessä jylisten leijonia vastaan juuri sillä hetkellä, kun kävelin kohti kotiovea ennen puoli neljää. Ja olin taltioinut kameraani jostakin lehdestä löytämäni Nauruklubin osoitteen. Jos ei kotikutoinen tilannekomiikka riitä tervehdyttävään nauruun, sitä voi nykyisin kokeilla ihan ilmaiseksi vaikka Skypessä.

7 kommenttia:

 1. Onkohan minussa jotain vikaa, kun en ole tippaakaan kiinnostunut jääkiekosta.
  Enkä euroviisuista. :))
  Vähän vastakarvaan monessakin asiassa ja ihan mielelläni.

  VastaaPoista
 2. Rosina,
  Jääkiekkoa tulee seuratuksi jonkin verran, koska aikoinaan pelaajissa oli omia oppilaita ja kotona on kaikenlaisesta urheilusta kiinnostunut puoliso. Itse en ole koskaan oppinut edes kunnolla luistelemaan, koska piti opetella liian isoilla hokkareilla. Hiihtäminen oli kyllä mukavaa, mutta siitäkin on pitänyt luopua.

  En kuulu minäkään viisufaneihin eivätkä mitkään jättitapahtumat ole minun juttuni. Niissä jää jalkoihin. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä vesisateen saapuminen oli iloisempi asia kuin jokin lätkämatsi. Tunsin hieman myötähäpeää tasavallan presidentin käytöksen takia.

  VastaaPoista
 4. a-kh,
  Aivan. Sama täällä, mutta saihan hän sentään viedyksi suonenjokelaisten lasten kortin perille. Kovasti kuulee pelattavan jälkipeliä tämän sukseen tiimoilta.

  Nyt sataa kuurottain. Ja on kylmää.

  VastaaPoista
 5. Kun kotona asuu kiekkofani, on siipankin Suomi-Ruotsi -maaottelut ja MM-kisojen Suomi-Ruotsi -pelit katsottava. Oli se vaan niin ihanaa... Tässä tapauksessa tosi ihanaa. Jos haukkuu vastapelaajia vellihousuiksi, kuten ruotsalaiset, on hyvä, että häviää 6 - 1 ja maailmanmestaruuden. Yksi tuoreista maailmanmestareista on asunut naapurissamme pikkupoikana ja reipas ja iloinen nuorimies hän olikin.

  VastaaPoista
 6. Vähän kyllä ihmetyttää, ettei kukaan varta vasten sävellä kunnon voitonlaulua Leijonille, sellaista menevää aiheeseen sopivaa rytkettä okei, mutta jota kehtaisi kuunnella toistekin, ainakin joka 16. vuosi.
  Minulta on taas mennyt jotain resitentillisiä mokia ohi silmien, mutta ei kai ole suuri puute.
  Muuten kyllä tottakai tykkään kannustaa suomalaisia, mutta en sitten yhtään tykkää jälkikäteisistä ylilyönneistä enkä kilpakumppanien halveksimisesta, oli ne sitten voittajia tai häviäjiä.

  VastaaPoista
 7. Laila,
  Niin se menee. Olen joskus ajatellut, millaisia nämä selostukset olisivat ilman Mertarantaa.

  Jokunen vanha sananlasku saattaisi osua aika kohdalleen tässä tapauksessa. Vaikkapa "Ylpeys käy lankeemuksen edellä." Ja nyt tästä jälkipuinnista: "Mitä isot edellä, sitä pienet perässä." Veivaajia riittää kiekkokaukaloissa ja pienten poikien mielestä se on ihan helppoa. :)

  Sirokko,
  Jospa joku lauluntekijä ottaisi nyt asian kontolleen, koska näitä voittoja alkaa tulemaan. Nythän meno oli vanhan mallin kopiointia (tosin nuorille 16 vuotta on pitkä aika) eikä se kaikkien mielestä enää toiminut. Ja media ja yleisö kameroineen on nykyään haukkana perässä joka paikassa ja melkein kaikki päätyy tuubiin tai uutisten nettisivuille katsottavaksi. Näin Suomea brändätään tahallaan tai ajattemattomasti. Jospa tämä puolustelu ja selittely tästä laantuu, kun saavat hajonneen pystin korjatuksi ja kiertämään ympäri Suomea.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!