9. toukokuuta 2011

Koivun oksaan

Teki sitten kevään viikossa. Koivun rungon lämmössä vieressä kasvavan kaverin lehti on jo lehti eikä mikään hiirenkorva. Lauantaina piti lähteä muka tavan vuoksi kiikaroimaan lintuja. Samalla näki maamiehiä koneineen pelloillaan ja varsinaiset taistolaiset torneissaan. Omaksi osuudeksi jäi oikeastaan kuulla todella äänekästä sammakoiden kurnutusta lähietäisyydeltä. Ja vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia mustikka- ja lakkapaikoista infotaulun luona. Olimme liikkeellä liian myöhään ja varjopaikassa olevassa tornissa tuli kylmä nuoremmillekin.

Eilen sää vasta varsinaisesti lämpeni ja näyttäisi siltä, että viimeisetkin liikkuvat jäälautat olisivat haihtuneet olemattomiin. Piti peilityyntä. Valkovuokot ehtivät kuin ehtivätkin kukkaan äitienpäiväksi. Nyt yritän tunnistaa perennapenkeistä nousevia kasveja, jotta niitä voisi siirrättää. Pihamyllerryksen jälkeen näyttää kaikkea olevan kaikkialla. Olisi pitänyt piirtää edes sen verran karttaa, että muistaisi mistä sen lipstikan ja koko viime kesän omassa astiassaan selvinneen vanhan pionin olisi määrä nousta. Talvi mokoma pääsi yllättämään.

Rusakko on pitänyt huolen krookuksista. Se näkyy liikkuvan tässä melkein joka aamu, mutta lähituhonsa se käy tekemässä yöaikaan. Seuraavaksi olisi tarjolla kevätesikoita, jos ne sattuvat sopimaan sen ruokavalioon.
*
Olen nyt laittanut kirjainjarrun kommenttilaatikkoon ja joutunut poistamaan roskakommentteja kerääviä postauksia. Mietin samalla koko blogin mielekkyyttä, koska hakukone huomauttelee jo oman koneen näytölläkin, etten ole pitkään aikaan käyttänyt työkaluvalikkoa. Jotenkin tässä tuntee olevansa liian tarkassa syynissä.

7 kommenttia:

 1. Minäkin katselen puutarhaani sillä silmällä. Syksyllä tuotiin lisämaata, heittelin kukansiemeniä tiettyyn paikkoihin, sitten tulvi ja nyt en tiedä kasvaako rikkaruohoa vai kukkasia, uusia rikkaruohoja on ainakin ilmestynyt pilvin pimein.Pitää odotella viimeistenkin kukintaa ennen radikaalimpaa puhdistusta.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin jänis on melkein jokailtainen vieras pihapiirissä. Kauniit, vasta hetken kukassa olleet krookusryhmät ovat muisto vain. Pitäisi kai olla iloinen, kun on luonto lähellä, mutta harmittaa. Onneksi narsissit eivätkä ilmeisesti tulppaanitkaan kelpaa ristiturvalle! Koivun lehdet ovat kasvaneet vauhdilla, kohta saa tuota menoa tehtyä saunavihdan.

  VastaaPoista
 3. Mukava kuva. Viis huomautuksista. Ei kannata korjata mitään, mikä toimii.

  VastaaPoista
 4. Sirokko,
  Rikkaruohot ovat nopeampia leviämään kuin kukkaset. Eikä niistä ihan pienistä ota selkoa millään. Luulen, että kissankello ainakaan ei tykännyt siirrosta, koska se jos mikä on köyhänmaan kukkanen. Jos se vielä nousee, pitää tehdä sillä melkein hietapohja kasvualustaksi.

  Laila,
  Kukkien toivossa niitä sipuleita syksyisin maahan laittaa, mutta nuo luontokappaleet tuntuvat olevan vailla ruokaa. Niille kelpaa niin kukat kuin lehdetkin l. ne krookukset on menetetty luultavasti lopullisesti. Aika monta vuotta kyllä kasvoivat.

  a-kh,
  Etelän puoleinen koivunkylki on suotuisa paikka. Mutta hento vihreys kyllä näkyy jo kaikkialla.

  Mitä kummallisimmilta sivustoilta käydään jättämässä jälkiä, esim. (tarkoituksella suomennettuna) katseleelokuviasuorana, paluulinkkejäbisnekseen, anaboljotakin jne. Ei näitä ennen ole ollut. Olen miettinyt postauksen esikatselutoimintoa. Se näyttää valtavan pitkiä linkkilistoja ja niiden jäljessä on se roskakori-symboli.

  Taidan kokeilla seuraavan kirjoituksen kohdalla klikkailla niitä pois ja seurata, vaikuttaisiko se mitään.

  VastaaPoista
 5. Olen itse poistanut tuon sanavahvistuksen koska spammit saa niin helposti pois nykyaan.

  VastaaPoista
 6. HPY,
  Taitaa olla turha lisäys, koska mitään eroa en ole havainnut. Suurimmalla osalla se kuitenkin näkyy olevan.

  VastaaPoista
 7. HPY,
  Eipä viime päivinä tarvinnut sanavahvistuksia, kun koko palvelu oli jumissa.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!