17. tammikuuta 2011

On ilmoja pidellyt


Selleriä, purjoa, porkkanaa, perunaa ja lipstikkaa muhii isossa keittokattilassa. Voimakkaat aromit leviävät koko huoneistoon, koska huippuimuri on edelleen toimimaton. On kuin asuisi umpiossa. Välillä särkee päätä ja hapenpuute on helppo sysätä sen syyksi. Olen soittanut useita kertoja isännöitsijälle, mutta vaihtelevat säät ovat ilmeisesti aiheuttaneet samantapaisia hankaluuksia monelle muullekin. Katollemme ei jokainen sähkömies suostu nousemaan. On se toki vaarallista. Olen jättänyt pyydettäessä ja pyytämättä puhelinnumeromme useaan paikkaan. Kukaan ei ilmoita mitään. Pitää itse koko ajan kysyä.

Kävin taas happihypyllä. Nietostava tuisku oli muotoillut maiseman uudeksi. Palatessani näin vihdoin kaksi rohkelikkoa katollamme. En viitsinyt ihan viereen mennä. Varsinkaan kameran kanssa. Pysähdyin kulman taakse seuraamaan, etteivät nyt sitten vain putoa. Sähkömiehen pitää vielä yhdistää piuhat. Saavat siellä ylhäällä arvailla, mitä keittoa meillä tänään päivällisaikaan syödään.

Tämänpäiväinen lehtiartikkeli päivitti tietojani valokuvaushankkeestani. Olin ihmetellyt,  miksi uuden rautatiesillan komeat tukikehikot olivat jo viime viikolla valaisematta. Ne olivat siis valmistuneet.

Kävelin eilen 28 asteen pakkasessa katsomaan, mitä Kesärannan puolella tapahtuu. Oli hiljaista. Jäniksen ja yhden koiranulkoiluttajan lisäksi ei ollut muita jälkiä. Loppiaisenakin jatkunut työ oli keskeytyksissä. Lumi vain narskui kenkien alla. Niin kuin talvella pitääkin. Aamun tuisku on nyt muuttunut pyryn kautta heikoksi lumisateeksi.

17 kommenttia:

 1. Kuvasta päätellen rautatiesillasta tulee tosi korkea. Keltatakkiset miehet ovat kuin pienet muurahaiset siltaan verrattuna.

  Minä, 50-prosenttinen savolainen, ihmettelee, mikä paikka Kuopion Kesäranta on. Helsingissä on toinen Kesäranta, eli kuuluisa huvila, mutta samannimisiä paikkoja on varmaankin monta ympäri Suomea.

  VastaaPoista
 2. Joo ilmoja on pidellyt . Minä olen ihan tykästynyt tähän talveen . Tämmöisen talven jälkeen pitäs kaiken jären mukaan tulla kunnon kesä .

  VastaaPoista
 3. No onpa siellä ollut pakkasta vielä eilenkin.
  Täällä eletään paljon pienemmissä lukemissa, nyt on melkein suojasää, vain - 1,5 C.
  Räntää sataa.

  VastaaPoista
 4. Mitäpä siellä; poliitikot pokerilla.

  VastaaPoista
 5. Olivia,
  Rautatiesilta tulee olemaan avattava tai pikemmin hissillä nostettava sen kuvan korkeuksiin. Maantiesilta nostetaan niin ylös, että sitä ei vesiväylän vuoksi tarvitse enää avata. Näin olen ymmärtänyt.

  Niinpä onkin tuttu paikka myös siellä. Kallansiltojen toisella puolella on Kesärannantie.

  Kyllimarjaana,
  Niin pitäisi, mutta sitten kai se olisi ikuinen jatkumo. Siis jos hyvän kesän jälkeen taas kova talvi...

  Rosina,
  Eilen lauhtui tääläkin jo reilusti alle kymmeneen asteeseen. Tänä aamuna n. kuusi astetta eikä yöllä enää juuri satanut uutta lunta. Eilen aamulla sitä olikin paljon.

  a-kh,
  :) Luulisi heillä tosin olevan muutakin tekemistä.

  VastaaPoista
 6. Kuvassasi on tosi kaunis valo puitten takana.

  VastaaPoista
 7. Kaunis lumimaisema, eikä kylmyyskään haittaa täältä ruudun takaa katsellessa :)
  Täällä huippuimuri taitaa olla aika vieras kapine. En ole sellaista missään kodissa huomannut. Ei sitä ole täällä meilläkään. Monta kertaa kyllä olisi ollut tarvetta.

  VastaaPoista
 8. HPY,
  Kiitos. Taidan siirtyä kännykkäkamerakuviin. Kuva on otettu melkein Puijon laelta, kohdasta, josta nouseva aurinko pilkotti.

  Aloin sisustaa blogia ja nyt ei ole enää paluuta entiseen. Ehkä tuohon nyt mahtuisi isompi kuvakoko.

  Simpukka,
  Täälla alempana ei enää ole kuvan kauneutta. Tuulet ovat puhdistaneet puut eikä uutta kuuraa ole muodostunut.

  Huippuimuri (aika hauska sana muuten) on pakollinen koneellisesti ilmastoiduissa rakennuksissa. Sen pitäisi sitä paitsi olla koko ajan päällä. Siksi tässä alkaa jo vähän hermostuttaa.

  VastaaPoista
 9. Ovatpa nuo kuuset kuvassasi muhkean näköisiä. Silmä lepää lumisessa maisemassa. Pakkaslukemaksi riittäisi parikymmentä. Teidän 28 on jo turhan paljon. Lapsena kuulin isäni sanovan:" Joka talven pakkaset muistaa, se ei kesän kuumuutta moiti." Moittii kyllä, jos helle kestää reilut kaksi viikkoa, niin kuin viime kesänä. Muutama hellepäivä ensi kesälle ja muutoin kohtuulämmintä, siinä toiveeni.

  VastaaPoista
 10. Karoliinalle Lailalta terveisiä. Välittyvät varmaan tästä. Joko tässä tulee vanhaksi, kun ei meinaa nimeään muistaa...?

  VastaaPoista
 11. Komeat ovat maisemat teillä eli myös meillä :). Enää en toisaalle muuttaisi - maisemienkaan vuoksi. Talossamme on koneellinen ilmanvaihto ja eilen sitä viimeksi kävi huoltojoukko säätämässä. Ei ole ensimmäinen kerta. Matalaenergiatalossa ilmenee lastentauteja, mutta eiköhän tämä selvinne. Joskus.

  Hapensaanti on tärkeää. Onneksi on ulkoilma minne tiukan paikan tullen voi "paeta". Ja se on yleensä puhdasta ja hapekasta.

  VastaaPoista
 12. Toinen kommentti Liisalle: blogin uusi ulkonäkö on hyvin onnistunut. Kuva on upea. Uuusi kirjasinkoko toimii hyvin heikkosilmäisellekin.

  Kerrostalomme valmistui 1950-luvun puolivälissä. Talon ilmanvaihtojärjestelmä on kai ensimmäinen lajissaan ja muistaakseni siihen kuuluu huippuimuri. Systeemi toimii. N. 10 v. välein nuohoojat puhdistavat huoneisojen venttiiliaukkoja.

  VastaaPoista
 13. Delilah,
  Minä katselen usein kuusia, koska niitä on niin monenmuotoisia. Nyt ovat tosin lumen painoista soikistuneet melkein kaikki. Mielenkiintoista on myös katsella hangessa törröttäviä ex-joulukuusia, joita ei ole korjattu pois. On harvaoksaisia, pitkälatvaisia, mutta myös tiiviitä anopinkuusia.

  Kiitos Lailan terveisistä. Karoliina kiittää.

  VastaaPoista
 14. Lastu,
  Kun on paljon teknologiaa, tarvitaan paljon säätämistä. Taas juuri nyt kuuluu joku kävelevän tuolla katolla. Sen täytyy olla sähkömies...

  Kävin vilkaisemassa ikkunasta. Yksi katolla, toinen maassa, mutta toistaiseksi ei kukaan tullut sanomaan, että sulakkeen voisi laittaa paikoilleen. Jatkuu... ;)

  Maisemat ovat upeat. Aikoinaan kun tänne muutin, ihan häikäistyin vitostien upeasta työmatkastani. Silmä lepäsi maisemassa, vaikka piti sitä liikennettäkin seurata.

  VastaaPoista
 15. Olivia,
  Kiitos! Jo aiemmin muutin blogipohjan tuonne Mappiin kokeillakseni. Hiukan arvelutti ja kaduinkin jo hetken, kun ei oikein mieluista tahtonut löytyä. Tämä on hiukan muotoiltu valmis pohja. Säädin leveyttä ja ajattelin vaihtaa kuvaa vaikka vuodenaikojen mukaan.

  Tekstit saa isommiksi myös painamalla Ctrl ja +. Näkyy muuttuvan samalla lihavoiduksi ainakin Firefoxilla.

  Huppuimurimme toimi 30 vuotta. Kai se on aika pitkä ikä koneille nykyään.

  VastaaPoista
 16. Rakastuin sanaasi rohkelikko. Siitä voi edetä ja tulla uhkarohkelikoksi.

  VastaaPoista
 17. mm.
  Kaksi sellaista kiipesi taas katolle tuossa vähän ennen viittä, sulake laitettiin paikoilleen ja nyt täällä taas voi hengittää.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!