21. tammikuuta 2011

Ihan pilalla

Yrittänyttä ei laiteta. Minne? Laitokseen? Tyhmyydestä sakotetaan. Kuinka paljon? Riippuu rikkeestä. Tekisi mieleni muuttaa blogini nimeksi Ihan pilalla. Melko pitkän harkinnan jälkeen ajattelin pysyä ajassa mukana ja vaihtaa blogipohjan uudeksi. Valitsin Simple. Yksinkertainen malli. Siihen luulin rahkeitteni riittävän. Vaan kuinkas kävi? Ensiyrittämällä sain ylätunnisteen kuvan liitetyksi sopivan kokoisena kohdalleen. Katselin sitä aikani. Päätin äsken vaihtaa kuvan tähän mielestäni kauniimpaan. Ei siitä mitään tullut. Noin kymmenennen yrityksen jälkeen ajattelin, että kelpaa tuo ilman kuvaakin.

Jouduin pari vuotta sitten pois mukavasta, hoitavasta ja kaikin tavoin virkistävästä allasjumpparyhmästä. Tässä välissä on selkääni kerran leikattu ja olen itsekseni vesivoimistellut lämpimissä vesissä kesällä tuossa rannassa ja kylmillä läheisessä kuntoutuslaitoksessa. Omaehtoinen yksinäinen puurtaminen alkoi tuntua tylsältä ja aloin kysellä kaupunkimme tarjoamia vesiliikuntaryhmiä. Monen puhelinsoiton jälkeen minut ohjattiin yhteen kevennettyyn allasjumpparyhmään. Pari kertaa voi käydä kokeilemassa ilmaiseksi.

Jo pukuhuoneessa alkoi ahdistaa. Ryhmässä piti olla vain kahdeksan osallistujaa, mutta pukukoppiin lappoi koko ajan lisää ja lisää väkeä. Kai sen puolituntisen kestää, ajattelin. Vedessä piti aina vain siirtyä syrjemmälle, syvemmälle ja nurkemmaksi, koska jokaisella entisellä oli ikäänkuin koululuokassa oma paikka. Seisoin lopulta leukaani myöten vedessä.

30 minuuttia on pitkä aika, kun yrittää itseään koko ajan kuunnellen pysyä liian kovassa vauhdissa ja loiskeessa ja aalloissa (lue: rytmissä) mukana. Ei siitä tietenkään mitään tullut. Lyijynraskaana nousin altaasta viimeisenä ja kysyin ohjaajalta, millaista nykyään mahtaa olla se tavallinen vesijumppa, jos kevennetty versio on tällaista. Jonkin verran lohdutti, kun sain kuulla, että tämä ei enää ollutkaan kevennettyä liikuntaa, koska osallistujat ovat niin hyväkuntoisia. Jäin miettimään, mihin me huonokuntoiset sitten voimme mennä.

18 kommenttia:

  1. Hei!

    Kokeile tätä. Kopion kuvasi ja kavensin sitä kokoon 910x372.

    Kopioi se blogistani ja laitaa omaan blogiisi kohtaan ylätunniste/Muokkaa.
    Tai pienennä se itse Picasassa, niin poistan sen heti blogistani. Kilkkaa myös kohtaa, jossa kuvaa pienentään sopivan kokoon, jos sinulla ei ole leveytenä 910. Minulla on myös simple blogissa, johon kokeilin sitä. Kaunis kuva!

    VastaaPoista
  2. Anna,
    Kiitos! Kävin kopioimassa kuvan ja kokeilen vielä kerran, kunhan olen syönyt.

    Minua oikeasti kaduttaa, että muutin editoria ja tätä pohjaa, koska ne perusvärit ja mallit sellaisinaan eivät sitten kuitenkaan miellyttäneet silmää.

    VastaaPoista
  3. Kuvan saa näkyviin kyllä ilman blogiotsikkoa, mutta entisenlaisena kuva blogiotsikon takana ei toteudu tälläkään kuvakoolla. En ymmärrä tätä ongelmaa, koska edellisen talvimaiseman Blogger kiltisti pienensi juuri sopivaksi. Otsikon haluan pitää mieluummin kuin kuvan.
    Nyt siis näin ennen kuin keksin ratkaisun.

    VastaaPoista
  4. Poistin kuvan blogistani, koska en voi pitää sitä niin suurena edeleen - ja se on kadonnut sinultakin. Se olisi pitänyt kopioida talten oamlle koneellesi. Kokeile, onnistuuko tämä tallentumaan.

    http://www.flickr.com/photos/amnellanna/5375640014/sizes/l/

    laita kohtaan verkosta TAI kopioi se itsellesi ensin 'save as'.

    Kokeillaan nyt.:)

    VastaaPoista
  5. Ai, tuo oli ongelmasi.:) Bloggerissa on ollut ongelmia viime aikoina.

    VastaaPoista
  6. Anna,
    Olen kyllä tallentanut sen kuvan - monessa eri koossa. :) Jospa toisena päivänä onnistuisi. Kiitos avustasi!

    VastaaPoista
  7. Vesijumpasta on joitakin kokemuksia minullakin.
    Ensinnäkin vesi oli liian kylmää, jaloissa kramppasi puolen tunnin jälkeen ja jouduin lähtemään kesken kaiken saunan lämpöön.
    Tunsin olevani väärässä paikassa väärään aikaan ja niin loppui lyhyeen kokeilu kuin kanan lento.

    Mieluummin menen miehen kanssa normaalisti uimaan ja saunomaan, istumme välillä lämminvesialtaassa.
    Sopii meille hyvin!

    VastaaPoista
  8. Very nice pictures! I like the colour and light. Well done.

    VastaaPoista
  9. Heh, ei olisi hyödyttänyt vaihtaa bloginimeä, minä siitä huolimatta luin tuon otsikon automaattisesti ihan pihalla, katsoin uudelleen vasta kun tekstissä siitä mainitsit.
    Eipä tuo jumppa oikein kevennetyltä vaikuttanut. Väärin minun mielestäni edes tarjota samalla nimeä, pitäisi ainakin mainita jatkoryhmä. Enkä oikeastaan tiedä kamalampaa kuin potkia vettä liian monen ihmisen kanssa samassa nipussa..

    VastaaPoista
  10. Kävin vesijumpassa pari kolme vuotta ja se oli IHANAA. Illalla kun oikaisi ruotonsa sänkyyn, sai syvän unen, joka jatkui aamuun asti. Nyt on vesijumppaan niin kova jono, että osallistujatarvotaan. En ole ryhmässä. Ehkä ensi syksynä onnistaa.

    VastaaPoista
  11. Rosina,
    Kylmä siinä todellakin tulee myös minulle, kun en pysty liikkumaan vauhdikkaasti. Ryhmäjumpassa oli hyvää se sosiaalinen puoli. Siksi yritin paluuta...

    Saatta kyllä käydä niin, että jatkamme ensiseen malliin.


    Hilda R.B,
    Welcome to my blog! Winter has been pretty black&white so far. Looking forward to more light.

    Sirokko,
    Eilisen tieto nykyään enää pidä paikkaansa eikä tieto näköjään liiku, vaikka on kaikki nämä online-systeemit. Täällä muuten toimii kyllä online-latukonepalvelu. Se jolta hiihtäminen Puijon jyrkkäpiirteissillä laduilla onnistuu, voi ajoittaa lähtönsä sopivasti.

    Delilah,
    Vastaavien muistikuvien vuoksi minäkin yritin aloittaa uudelleen. Jumppa ei ole tässä välissä mennyt pilalle, vaan minusta ei enää sellaiseen katrilliin ole.

    VastaaPoista
  12. Hyvinhän sinä siellä jumpassa pärjäsit, kun olitkin kovakuntoisten seurassa : )

    Blogisi ulkoasu on miellyttävä. En minäkään ole onnistunut kuvien kanssa, joskus toimii, joskus ei : )

    VastaaPoista
  13. Yksi kirjain muuttaa kaiken, vaikka kestikin hetken ennen kuin huomasin l-kirjaimen.:D

    Minulla ei ole kokemusta vesijumpasta. Naapuri yritti houkutella mukaan vesikävelylle, mutta allasajat eivät sopineet minulle. Toivotan sinulle Bättre lycka nästa gång... eli että löydät sopivan ryhmän joskus myöhemmin.

    VastaaPoista
  14. Mayo,
    Kiitos tsemppauksesta! Blogger siis temppuilee muillekin. Kommenteissa mainitsemani kuvaongelman voi ehkä ratkaista kirjoittamalla blogin nimen valmiiksi kuvaan jossakin kuvankäsittelyssä ja lataamalla vasta sitten. Hätä keinot keksii. On niin harmaata, että jos vaikka jotakin väriä...

    Olivia,
    Moni asia on pienestä, hyvin pienestä kiinni. Vesikävely on miellyttävää suhtkohta terveselkäiselle, mutta vain, jos altaassa on tilaa kylliksi. Kannattaa kokeilla. Olen sen avulla päässyt vesikammostani.

    VastaaPoista
  15. Mina en enaa uskalla menna muuttamaan omaa blogipohjaani. Olen sen kerran muuttanut kokonaan, leikkinyt html'lla sita ymmartamatta, ja nyt en tieda saisinko sen samanlaiseksi takaisin jos haluaisin. Se saa siis jaada sellaiseksi kuin on. Vanhanaikaiseksi kaikkien naitten uusien pohjien rinnalla.
    Vesijumppaa en ole koskaan yrittanyt, vaikka laakari on kehoittanut uimaan. Aika ei riita. Eras ystavattareni kay sellaisessa ja on ollut siihen tyytyvainen - mutta han on hyvassa kunnossa muutenkin.

    VastaaPoista
  16. HPY,
    Kauan mietin minäkin ja tulos on tässä. Ei ehkä olisi kannattanut.

    Uiminen on hyvästä, mutta leikattu niskani ei anna tehdä sitä(kään). Pääasia, että jonkin sortin liikuntaa tulee harrastettua.

    VastaaPoista
  17. Nuo bloggerin ehdotukset ja viittaukset aikaisempiin kirjoituksiin ovat välillä tosi hauskoja. Niitä otsikoita lukee mielellään, vaikka ei menisi itse kirjoituksiinkaan:
    "Anteeksi, minulla on ongelma" :)

    VastaaPoista
  18. mm,
    Tämä netti on sellainen seitti, jota tällainen tavallinen ei-hakukone-optimoija ymmärrä. Iso veli G. valvoo ja tietää luku- ja haku-mieltymyksistäni enemmän kuin minä itse ja tarjoilee uusia blogituttavuuksia lukijan kautta.

    Siksipä se yhyttää noita otsikoitakin. Joissakin blogeissa taas on päästetty kuvallinen mainos niin lähelle kommenttiklikkauskohtaa, että on oltava todella huolellinen näppiensä kanssa.

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!