16. toukokuuta 2010

Déjà vu

Pudotus kesään on nopein muistamani. Viikko sitten tarvitsin vielä kevyttoppavaatteen. Nyt riittävät hellevarusteet. Valkovuokkopaikkaan kävellessä muistin helluntain muutaman vuoden takaa. Koivu on aukaissut silmunsa saman tien lehdiksi. Uskon, että tuomikin kukkii jo edullisimmalla paikoilla.

Ukkonen on jo koettu kahdesti, käen kukunta kuultu. Kostea äkkikuumuus iski vasten kasvoja perjantaina samalla tavalla kuin pari vuosikymmentä sitten Kreetalla. Tuntui hiukan ahdistavalta. Johtui varmaankin ikääntyvän ihmisen hidastuneesta aineenvaihdunnasta ja ukkosrintamasta. Varjopaikkoja ei ulkosalla tuolloin vielä juuri löytynyt, koska puut olivat vasta verhoutumassa kevätvihreisiin. Keveisiin juhlavaatteisiin.

Maalla riittää kiireitä. Tykkylumen katkomat puut on saatava tien varteen ja pellot odottavat muokkaajaa. Pihat muuttavat muotoaan. Uutta aitaa, kiveyksiä, pensaita ja perennoja. Puitakin. Vanha viisaus tietää, ettei kesäkukkia kannata laittaa ulos ennen kesäkuun 10. päivää. Pitäneekö enää paikkaansa? Samaan aikaan syvissä varjopaikoissa viipyvät viimeiset menneen talven lumet ja jäät.

Bongauksia matkan varrelta: yksi hirvi, kaksi kurkea, kaksi joutsenta, useita telkkäpariskuntia, runsaasti naakkoja, kaksi räystäspääskypariskuntaa mm. On siis kesä.

6 kommenttia:

 1. Että se tuleekin joka vuosi...

  VastaaPoista
 2. mm,
  Ja saa ihmiset kesähepuliin. Poliiseilla enemmän töitä. Eihän sen niin pitäisi mennä.

  VastaaPoista
 3. Siellä onkin vaihteeksi lämpimämpi kuin täällä. Varmasti melkoisella kohinalla nyt puut työntävät lehtiään, minusta se oli jo kylmempinäkin keväinä niin nopeaa toimintaa että ihmetellä sai joka aamu kun silmät avasi.

  VastaaPoista
 4. Sirokko,
  Lämmin sää jatkuu. Minäkin kävin aamulla ennen seitsemää heittämässä talviturkin järveen. Aamulla laiturilla ei ole tungosta.

  VastaaPoista
 5. Pääskysestä ei päivääkään... Niitä en täällä ole vielä nähnyt.

  Kylläpä kevät nopeasti on vaihtumassa kesäksi. Puiden lehdet ovat kasvaneet kovaa kyytiä, eikä niiden väri enää ole yhtä heleää, kuin vielä pari päivää sitten. Täällä etelämmässä kukkivat jo rentukat ja voikukkakin paikoin. Ja valkovuokkoja, ihania, on metsä täynnä!

  VastaaPoista
 6. Laila,
  Rentukat ja voikukat täälläkin. Pihlajissa isot nuput ja tuomessa. Äskeisellä aamupäiväbongausreissulla kuvasin käenkaalin. Sekin täydessä kukassa.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!