25. maaliskuuta 2010

Sikssakkia


Talven lumet ovat edelleen katolla. Jääpuikot venyvät pituutta, kaduilla on esteitä, polanteita jyystetään matalammiksi ja irti saatu likaisen harmaa jääsepelikkö nostetaan tavanomaista korkeampien penkkojen päälle. Risteyksissä on aina pysähdyttävä. Kaupungilla saa ajaa siksakkia poiskuljetusta odottavien jääkasojen välistä. Moni parkkiruutu ei siis tuota kaupungille yhtään mitään.

Iso tie on jo kesäinen. Jouluiset jääruusut tekevät tilaa pääsiäisen vihreille. Laitoin herneitä multaan. Mustanmerenruusut ovat jo taimella, mutta vanhat santit jotenkin kituvat. Oliko pitkä pakkasjakso niille liikaa vai vääränlaiset ikkunalaudat? Sisäilma on tietenkin liian kuivaa. Sain yhden teeruusun latvan juurtumaan. Toivottavasti se kääntyy kasvuun.

Olen alkanut pitää ruokapäiväkirjaa, koska kolesteroliarvoni oli yhtäkkiä noussut. Tai salaa hissukseen, koska liikkuminen on ollut vähäisempää. Terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon olen soittanut viikon aikana kolme kertaa. Se toimii nykyään näköjään niin, että kun 35 minuutin yrittämisen jälkeen saa yhteyden, ilmoitetaan, että aikoja voidaan antaa vasta jonakin toisena päivänä. Silloinkin yhtä pitkän yrityksen tulos on sama. Vasta kolmannella kerralla onnistuin saamaan ajan, joka tietenkin sattui jonkin toisen menon päälle. Se oli otettava ja aloitettava sumplaus yksityispuolen hoitoaikojen kanssa. Siellä se jostakin kumman syystä on helpompaa.

Kai tätä jaksaa aikansa. Tänään oli hyvä päivä. Käveleminen onnistui ilman että polviin koski. Tarkistin, vieläkö Jalkasen patsaalla on lumihattu (on) ja onko nostosiltojen alla vesi auennut lisää (ei ollut). Aika pitkä lenkki äkkiseltään. Huomenna menen taas "kallonkutistukseen" l. tämäntyyppiseen kipuhoitoon. Kaikki kivet on käännettävä.

Ossi Iguaania ei enää ole. Kuvan kani ja sen sisar ovat uudet lemmikit.

4 kommenttia:

 1. Enpä ollut tuommoisesta terapiasta kuullutkaan, toivottavasti tehoaa. Sisko kävi kokeilemassa kuumakivihierontaa ja sanoi, että jos mihin auttoi niin yöuniin, kellahti sänkyyn jo kahdeksalta ja nukkuin pötköön 14 tuntia.

  VastaaPoista
 2. Sirokko,
  Terapioita riittää. Koululääketiede ei tunnusta useinkaan niiden tehoa, mikä tarkoittaa sitä, että Kela ei korvaa hoidoista mitään. Pääasia on kuitenkin, että hoidon tarvitsija saa avun, on hoito mikä hyvänsä.

  Edelliskerralla minulle kävi melkein kuin siskollesi. Tosin nukahdin melkein heti kun pääsin kotiin.

  VastaaPoista
 3. On tosi ikävää, että terveydenhoitoa tarvitsevat ihmiset joutuvat jonottamaan pitkiä aikoja puhelimessa ennen kuin saavat palvelua, eivätkä välttämättä saa sittenkään. Säästötoimia kohdistetaan vääriin asioihin. Toivottavasti olosi kohenee kuitenkin kaiken aikaa.

  Suloinen tuo pikku pupu ja varmaan siskonsakin! Sympaattinen on Ossi Iguaanikin ollut. Kiitos linkistä!Oli hauska tutustua siihenkin. Tarinoistasi huomaa, että olet(te) eläinrakkaita ihmisiä. Kevätterveisisiä!

  VastaaPoista
 4. Laila,
  Oloni vaihtelee kuin huhtikuinen sää.

  Meidän omassa perheessä ei ole ollut kuin akvaariokaloja lemmikkeinä ja vesiliskoja siellä joukossa. Allergioiden takia. Koiriakin oikeastaan pelkään ja hevosia, koska molemmista lapseni aikoinaan saivat ensiapua vaativat astmakohtaukset.

  Ihailemme toisten lemmikkejä.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!