13. maaliskuuta 2010

Aatsipoppaa


AHDIN LOHISOPPA

2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1-2 lehtisellerin vartta
öljyä
1 prk ( 400 g ) tomaattimurskaa
7 dl kalalientä
1/2 kg perunoita
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
1-2 tl sitruunapippuria
100 g valkosipulista tuorejuustoa
500 g lohifilettä
ruohosipuli- tai tillisilppua

1. Hienonna sipulit.
2. Leikkaa porkkanat tikuiksi ja lehtiselleri viipaleiksi.
3. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kääntele kasviksia siinä.
4. Lisää mukaan tomaattimurska ja kalaliemi.
5. Kuori ja lohko perunat ja lisää keittoon.
6. Mausta keitto ja anna kasvisten kiehua melkein kypsiksi.
7. Lisää joukkoon tuorejuusto ja suikaloitu kalafilee.
8. Anna hautua muutama minuutti l. kunnes kala ja kasvikset ovat kypsiä.
9. Tarkista maku ja ripottele pinnalle ruohosipulia tai tilliä ennen tarjoilua.

Tämä keitto kuuluu sarjaan "Maukasta talviruokaa" ja se nautitaan ohrarieskan kera. Pääruuaksi valmistetaan merimiespihvi värikkään kaalisalaatin kanssa. Jälkiruuaksi sopii aurinkoinen appelsiinikiiseli.

Hyvää ruokahalua! Приятного аппетита!

Kuvan kala on suklaamuikku. :)

4 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Suklaamuikut ovat herkullisia ja korvannevat lohifileen.

    VastaaPoista
  2. Resepti näyttää herkulliselta, niitä perunoitakin näyttää tulevan, eikä toisaalta mitään hirvittävän eksoottista maustetta ole listassa. Kiitos ohjeesta! Esitän sen kokille.

    VastaaPoista
  3. a-kh,
    Molemmissa on rasvaa.

    Laila,
    Peruna on verraton raaka-aine. Jos ruuasta on tulollaan liian suolaista, keitokseen voi laittaa perunan. Se sitoo liian suolan pois.

    VastaaPoista
  4. Porkkanalla on sama ominaisuus. Suklaamuikkuja voisi ajatella kalakukon täytteeksi. Kaakaorasva menee varmaan siinä missä läskikin.

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!