8. helmikuuta 2010

Muutosten aika

Tein tämän postauksen ensin uudella tekstieditorilla ja näytti siltä, että ainakin kuva oli erikokoinen kuin ennen. Tarkistin, suureniko kuva. Luulin voivani pienentää sen täällä sopivaksi. Yritin vaihtaa kuvan toiseen eikä siitä tullut puoleen tuntiin mitään. Kyllästyin ja vaihdoin takaisin tähän nopeaan ja helppoon vanhaan editoriin. Jollekin saattoi lukijaan ehtiä se ensimmäinen versio. Oletteko vaihtaneet uuteen editoriin? Onko se ollut huomattavasti vanhaa hitaampi kuten tällä kertaa minulla? Onko vanhassa vara parempi?

Vanhojen kerrostalojen räystäillä riippuvat jo puolimetriset jääpuikot, vaikka suojasäätä ei ole vielä ollut. Katot falskaavat. Viikonlopun jäljiltä moni katu on auki vain puoliksi, koska valtavia lumikasoja ei ole ehditty kuljettaa pois. Paikallisradio kuuluttaa vähän väliä, moneltako liikenne pysäytetään kokonaan tietyömaan kohdalla räjäytystöiden vuoksi. Suunnittelevat laittavansa sakkorysän työmaan kohdalle ja syystä, koska 60km/h ylittyy koko ajan.

Vakikampaaja on myöhässä aikataulustaan, mikä aiheuttaa melkoisen ketjureaktion. Ei oikeastaan minulle, koska en ole käyttänyt, siis kantanut ranteessani, kelloa sen jälkeen kun jouduin jäämään eläkkeelle. Minulla ei ole käteistä kuten yleensä. Kampaaja on vihdoin hankkinut kortinlukijan. Pääsen näppäilemällä pulasta. Kertoi laitteen maksaneen muistaakseni 700-800 euroa. Siitä pitää maksaa vielä kuukausimaksu. Paljosta puheesta väsyneet aivoni eivät muista, kuinka monta välikättä rahan, ei kun datan (kumpaa se nyt sitten oikeasti on) liikuttamiseen tarvitaan. En enää ihmettele kampaamojen kohonneita taksoja. Taas pitäisi päästä viisi viikkoa eteenpäin.

Liian rankan vesikävelyrupeaman jälkivaikutusten vuoksi pyydän kokeneelta fysioterapeutilta mahdollisimman lempeän ja rentouttavan kipuhoidon. Se on oikeastaan somatiikkaa. Ei pilatesta sentään vielä. Hengitysharjoituksia lukuun ottamatta. Jospa tästä vielä taas kerran noustaan.

11 kommenttia:

 1. Hirmu kallis se kortinlukija tosiaan on, kuukausimaksut ja meneeköhän jokaisesta syötöstä erikseen vielä jokunen sentti...kyllä pankit osaavat.
  Upea lumimaisema, katselin pitkään tuota ekaa tolppaa, ihan kuin sen edessä seisoisi pikkuriikkinen lumisotilas kivääri olalla..
  Pikaista nousua toivotellen.

  VastaaPoista
 2. Puijolla taitaa olla taas melkoisesti tykkylunta katkomassa puiden oksia ja latvoja. Takavuosina tykky teki pahojaan Kolilla. Varsinkin ylhäällä on puiden kasvupohja kovin ohut.

  VastaaPoista
 3. Sirokko,
  Lumimaisema on Puijon tornin juurelta otettu. Sen verran korkealla Puijo on ja metsäisenä niin tuuleton, että tuota tykkylunta on kertynyt poikkeuksellisen paljon.

  Pankit osaavat ja rahoitusyhtiöt. Suomen euroviisussa lauletaankin "Työlki ellää, mut kaupal rikastuu..." Rahan kauppaamisella varmaan myös.

  ak-h,
  Kuten kuvasta näkyy. Koko Kuopiossa asumiseni aikana en muista nähneeni näin yksitotista talvimetsämaisemaa. Alhaalla lumi ei ole samalla tavalla takertunut puihin. Ilmankosteus on ehkä suurempi tuola laella.

  VastaaPoista
 4. Olet näköjään Sinäkin pohtinut kirjoittaako vai ei .Minulla on ollut pitkä turhautumisjakso . Ihan hoopoa kirjoittaa tai laittaa kuvia . Kaikki on sanottu tai kuvattu .

  Päätin hiukan muuttaa hiusteni mallia , joten kasvatan sita , että siitä saa jotakin muuta mitä nykyisin on ollut .

  Lähden toukokuussa tyttärieni ja kälyn kanssa matkalle Kanadaan . Aika menee nopsaan niitä miettiessä .

  VastaaPoista
 5. Kyllimarjaana,
  Uskon, että meitä on muitakin turhautuneita.

  Hauska kuulla, että aivan kohta sinulla on odotettavissa mieluisa matka hyvässä seurassa. Kevät tulee keikkuen tuollaista odottaessa. ja hiuksetkin ehtivät kasvaa siihen mennessä ainakin viisi senttiä. :)

  VastaaPoista
 6. Taas tuli mukavaa lämän kuvaa Kuopiosta.

  Raha on kallista, mutta onneksi sitä saa seinästä, kuten sähköäkin;)
  Tuota samaa valitti Humpin isäntä parikesää sitten, kun hankki kortinlukijan. Ilman sitä on kyllä liikkeenharjoittajan vaikea tulla toimee. Minula ei lompakosta koskaan löydy 20 enempää euroja.

  Kaima kirjoitti tuosta lumesta ja muistan aina, kun isäni sanoi, että metsä on likainen, kun oli paljon lunta. Niin kuulemma sanoivat metsänomistajat.

  VastaaPoista
 7. KooTee,
  Nyt paistaa aurinko. Mutta reilusti pakkasella ollaan edelleen, joten lumi ei juuri hupene. Jäällä eivät pääse autoilaan ja kelkoillaan mihinkään, kun siellä on niin paljon vettä. Siis sääteiden ulkopuolella. Erikoinen on tämä talvi.

  VastaaPoista
 8. sepä se. Jäämaraton ei silti liene vaarassa.

  VastaaPoista
 9. Tämä talvi on tarjonnut silmänruokaa ja valokuvaajille upeita kohteita. Mitenkähän pysyvästi noidenkin puiden (ks. kuva) muoto muuttuu tuon lumitaakan alla?

  Kampaajalla on mukava käydä hellittävänä, mutta kuten taannoinen työkaverini huokasi, olisi ihanaa vaan istua ja olla puhumatta mitään. Ko. ammattikunnan ihmisillä on jokin ilmiömäinen kyky saada asiakas puhumaan enemmän kuin kurkku kestäisi. : )

  Hyvän ystävänpäivän toivotukset Sinulle huomiselle!
  t. Laila

  VastaaPoista
 10. ak-h,
  En ole seurannut uutisointia siitä, mutta eiköhän se järjestyne. Nyt on ensimmäinen todella kirkas pakkaspäivä.

  Laila,
  Tai sitten he puhuvat itse koko ajan eikä kehtaa sanoa, että istuisi mieluummin hiljaisuudessa. :)

  Hyvää ystävänpäivää kaikille tänne kurkkaaville!

  VastaaPoista
 11. Siis piti olla a-kh tai Kalevi. Anteeksi!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!