20. helmikuuta 2009

Rentoutuskellunta

Tulin vilkaisseeksi tavallisimmat hakusanat, jolla tähän blogiin on viimeisimmäksi tultu. Kovin oli piikikästä l. shakti-mattoa eniten. Laitanpa nyt jotakin päinvastaista, vähemmän piikikästä. (Yleensäkin suurin osa lukijoistani tulee näköjään Googlen kautta, siis vahingossa.)

Vaikka yksi vanha konsti yleensä on parempi kuin pussillinen uusia, niin olisin kiinnostunut lukemaan enemmän kokemuksia rentoutuskellunnasta. Kyseinen rentoutushoito sattui silmiini ensimmäisen kerran muistaakseni viime tiistain sanomalehdestä. Se näytti kuitenkin olevan jo vanha keksintö. Erinäiset vaihtoehtohoitoja tarjoavat yritykset, tosin toistaiseksi vain muutamalla paikkakunnalla, tarjoavat kyseistä hoitoa. Hoito lupaa melko paljon:

Kellunta-altaassa on n. 1000 litraa vettä, veden lämpötila +34,8 astetta ja suolapitoisuus 30%. Suuren suolapitoisuuden ansiosta vesi kelluttaa kehoa ja poistaa jännityksen lihaksista ja auttaa aivoja saavuttamaan nukkumista vastaavan lepotilan. Kelluntaa suositellaan erityisesti tuki- ja likuntaelimistön jännitys- kiputiloihin, stressiin ja unihäiriöihin. (Kaikkea löytyy.) Kelluessa on mahdollisuus kuunnella rentoutusmusiikkia valinnan mukaan ja nauttia kokemuksesta myös pimeydessä, mikä vahvistaa painottomuuden tunnetta.

Kuullostaa todella pehmeältä kipuhoidolta. Niitähän minä olen vailla. Uskaltaisikohan tuollaista kokeilla? Vesi vanhin voitehista. Ja sitten sananen vaatteista. Lymfahierojaltani sain joulukuussa vinkin, että bambukuitualusasut ovat herkälle iholle hellimpiä. Sen asian olen jo itse kokeillut ja hyväksi havainnut. Tosin pitkiskerrasto on ollut käytössä vasta muutaman kuukauden, joten sen kestävyydestä en uskalla sanoa vielä mitään. Mutta miellyttävyydessä se kyllä peittoaa puuvillan mennen tullen.

7 kommenttia:

 1. Tuo rentoutuskellunta kuulosti ihanalta, pitäisi varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
 2. SusuPetal,
  Hyvää huomenta ja viikonloppua! Entäs jos kokeilet ja kirjoitat sitten, millainen kokemus se oli. :)

  VastaaPoista
 3. Koeta. Sitten tiedät. Siihen asti epäilet.

  VastaaPoista
 4. Rentoutuskellunta, onpa ihana sanakin. Kellunta onkin tosi mukavaa, myös järvessä, kun korvat ovat veden alla ja kuuluu kalojen pulputusta...

  VastaaPoista
 5. Isopeikko,
  Huomenna menen. Rohkea rokan syö - laskiaistiistaina.

  Tanssiva harmaa pantteri,
  En osaa kellua järvessä. Hiukkasen jännittää, kuinkas huomenna käy.

  VastaaPoista
 6. Liisa

  Sinun olisi pitänyt ottaa saha mukaan kuvauskeikalle.

  VastaaPoista
 7. AKH,
  Ei sattunut mukaan. Reissulla törmäsin kyllä jääsahaan, uudenaikaiseen. Se ruostunut ikivanha jäi sinne ent. mökin aitan seinälle.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!