8. helmikuuta 2007

Mutka tiedonportaissa

Aina joskus etsin sattumanvaraisesti uusia blogeja. Tänään eteeni avautui Marian blogista Joutsenlaulun sanat. Samassa alkoi päässäni soida kyseinen kappale.

Песня лебедей. И в тот момент я решила попробoвать написать этот текст на русском языке. В самом начале своего карьера блогиста у меня был блог, в котором я писала и по-русски и по-английски.

Olisi ehkä viisasta kielitaidon ylläpitämiseksi pitää venäjänkielistä blogia. Aikoinaan minulla olikin puoliksi venäjän- ja puoliksi englanninkielinen blogi Offstream, jonka deletoin, koska sinne tuli niin paljon omituisia roskakommentteja. Nyt saattaisin jo osata säätää asetuksia sillä tavalla, että pääsisin moderoimaan kommentit ennen niiden julkaisemista yms. Yksi hankaluus on se, että olen oppinut tietynlaisen kyrillisen näppäinjärjestyksen. WordPerfectissä oli foneettinen kyrillinen näppäinsysteemi, jota pidin parhaimpana. Hiirellä kirjainten näppäily tuntuu liian hitaalta.

RSS-feed kuulostaa järkevältä, mutta miten sen saa käyttöön? Vai onko se tässä valmiina? Entä Links to this post-painikkeen? Sitten on vielä jokin Post Template tuolla asetuksissa, josta en ymmärrä mitään. Mihinkähän se on tarkoitettu? Tyhmiä kysymyksiä ei ole, eihän? :)

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti joku osaa auttaa noissa teknisissä jutuissa. Minä en ossaa. Tulen itsekin uudestaan katsomaan jos täällä vaikka olisi joku taitava neuvoja.

  Kielitaitoa kannattaa kyllä aina pitää yllä. Tosi äkkiä se häipyy mielestä jos on kokonaan käyttämättä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynnistä, Ally!

  VastaaPoista
 3. Suosittelen ainakin ,sanoi Erkka -blogin seuraamista, Liisa.
  Tuosta rss:stä sen verran, että asenna koneellesi jokin rss-reader. Niitä ohjeita löytyy kyllä pitkin nettiä, vaikka en osaa antaa nyt täsmällistä osoitetta. Sen kautta voit selata helpommin blogiotsikoita.
  Itselläni on mäkki ja sen Safari-selaimella tämä käy päinsä ilman, että tarvitaan erillistä ohjelmaa. En siis valitettavasti osaa auttaa PC-puolella kovin käytännönläheisesti.
  http://www.ilmaisohjelmat.fi/rss
  -blogista löytänet tietoa myös.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Kirsi!
  Onhan tämä käynyt näinkin tähän asti ja ehkä jatkossakin. Ja voihan tästä pitää taukoakin. :)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!