31. lokakuuta 2006

Sateen sattuessa sisällä

Kesäisiin kokoontumisiin kutsuvissa ilmoituksissa on melko usein säävaraus. Talvella on tietenkin pakkasraja. Nyt jo pieni pakkanen nipistelee nenänpäätä ja lunta on nimeksi. Mikä riemu ensilumi onkaan pienille lapsille. Heti löytyvät liukurit ja räntäluminen viettävä nurmikko on jälkiä täynnä.

Itselle pitää etsiä komeron pohjalta kenkiin liukuesteet ja irrottaa kävelysauvoista asvalttitassut. Kyseisistä toimenpiteistä huolimatta saatan jäädä luvattomasti sisälle. Eilen niin kävikin. En päässyt parveketta pitemmälle. Siistin hiukan paikkoja ja kohta sotkin, kun päätinkin paljastaa ompelukoneen korjattavien vaatteiden röykkiön alta. En minä mitään tietenkään korjaamaan ryhtynyt. Varsinkin housujen vetoketjun vaihtaminen on niin hankala homma, että sitä siirtää ja siirtää tuonnemmaksi. Ja ensin olisi pitänyt käydä ostamassa se vetoketju. Otin esille uusia kangaspaloja ja mietin, mitä niistä voisi tehdä. Sain aikaan viisi tyynynpäällistä ja muutaman pannulapun. Onneksi Singer ei temppuillut.

Sunnuntaina tuli ulkoiltua elisenkin edestä, kun SS:n artikkelin innostamina lähdimme kiertämään haminalahtelaisten lintumaalareiden jalanjäljille rakennetun kulttuurimaisemapolun. Mieheni otti kumisaappaat, minä sauvakävelylenkkarit. Kolme muuta autokuntaa oli samoilla poluilla, jotka portaikoista ja pitkospuista huolimatta olivat todella hankalia kulkea. Polku oli vielä upottavaa lätäkköistä sammalta. Jalat kastuivat ja maisemien ihailu muuttui kohdallani kuivien kohtien etsiskelyksi. Piti vain päästä katsomaan uusi reitti ennen lumen tuloa. Uusi on aina uusi. Jos turistit ja paikkakuntalaiset ottavat sen omakseen, ei mene aikaakaan, kun maastopohja kuluu mustalle mullalle ja kantavaksi. Sään ja tiheän puuston vuoksi itse maisema ei silmiä hivellyt. Ruska oli miltei sammunut.

3 kommenttia:

  1. Minullakin liikkuminen on jäänyt, kun tähän aikaan kuukaudesta ei pääse vesijuoksemaankaan. Eilenillalla kuoroon mennessä kuitenkin totesin, että onpa ihana kävellä lumella - reitti nimittäin oli enimmäkseen vielä lumista eikä jäätikölle kulunutta. Jospa tänään tekisin kävelylenkin - torjuisi kaamosmasennusta tai jotain... :)

    VastaaPoista
  2. Talvi on kyllä ihana, mutta tulee myös pelkoa kaatumisesta. Onneksi on jääpiikit olemassa kengänpohjiin. Osteoporootikolla kun on vaara ruhjoa lonkkaluunsa ja se ei ole hyvä juttu. Vielä pitäis kai olla lonkkasuojahousutkin, mutta ne maksaa hunajaa ja en ole vielä raaskinut ostaa. Hyvällä tuurilla siis eteenpäin. Mulla on ompelukonen myös keittiön pöydällä. Tosin mikä ikävintä, niin korjailla vetoketjuja ja muitakin vaatteita. Mieluummin kai tekisi jotain ihan oikeasti alusta loppuun. Mitenkäs nuo korjattavat sitten jääneekään usien johonkin röykkiöön? Pirteitä pakkaspäiviä ja nauti lumisesta säästä.

    VastaaPoista
  3. Vastasatanut lumi on arvaamattomin alusta kävellä. Alla saattaa olla liukas jää. Ei sitä liukkautta nuorena ja notkeana edes huomannut. Nyt taas kanssakävelijät eivät saata ymmärtää, miksi olen niiiin varovainen. Jokainen on oman kehonsa paras asiantuntija. Liikunta on sovitettava sen mukaan. Luukatoa minullakin. Liikkeelle kuitenkin aina kun mahdollista...

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!