24. lokakuuta 2006

Betaan pyrkimässä

Rohkea rokan syö. Siis ensin piti hankkia Google-tili ja sitten jatkaa ohjeiden mukaan eteenpäin. Tämä vaikutti yksikertaiselta, mutta osoittautui yllättävän työlääksi. Ainakaan minulle ei Blogger näyttänyt valittavina olevia sivupohjia kuin ripotellen. Esikatselussa en päässyt koko ruudun kokoon. Mutta aikaa on seurattava, ettei tipu kuin eno veneestä.

Tuo kategorioiden laadinta vienee aikansa ja vaatii uuden inspiraation. Ainakin istumatyötä. Näitä asioita pähkäillessä ja näprätessä ohjeiden ja koneen päivitysten, yhteensopimisongelmien, katoavien tiedostojen yms kanssa on tullut usein mieleen, miten paljon työssä olevilla ihmisillä mahtaa mennä aikaa tällaiseen. Ja mitä se kaikki maksaa? Koneet ohjelmistoineen on uusittava muutaman vuoden välein ja koulutettava henkilökunta käyttämään niitä. Nuo molemmat vaativat monia euroja ja mahdottoman paljon aikaa. Ja tuossa vaiheessa on valmiina vasta työvälineet, jotka sitten toimivat tai ei. Learning by doing.

Kaltaisellani vapaaherrattarella aikaa riittää tällaiseenkin. Tosin silittämättömät vaateröykkiöt kasvavat, lehdet odottavat lukijaansa ja pölyt pyyhkijäänsä.

16 kommenttia:

 1. Onnea matkaan, minä en erikoisesti ole ihastunut Bloggeriin (kuvabloginihan on siellä), joskin Beta on pikkuisen monipuolisempi...

  Mutta sen voin sanoa, että kyllä töissä paljon aikaa menee haaskuuseen tietotekniikan takia. Se helpottaa toisaalta aivan mielettömästi (sähköpostit ym) mutta kun pelkkä matkalaskun kirjoittaminen voi venyä varttituntiin ohjelman tilttaillessa jatkuvasti...

  Eikä siitä niin pitkä ole, kun paperityöt tehtiin tosiaan paperilla! Itse olen tutustunut sähköpostiinkin vasta vuoden 1994 lopulla, olin jo syksyn opiskellut mutta vasta sitten kaverini kanssa tuumimme että pitää vissiin tuokin katsastaa... :D

  VastaaPoista
 2. Niin on, Kaisa,

  eikä tarvita kuin sähkökatkos ja pulassa ollaan. Pitäisi ihan tarkistaa, milloin sen Tietokoneen ajokortin ajoin. Koko ajan pukkaa uutta ja pienikokoisempaa vempainta lukemattomine käyttömahdollisuuksineen. Aikoinaan kun vitsailtiin niistä diginäyttöisistä kelloista ajanottoineen, että näyttävätkö ne tavallista aikaa olleenkaan. Kehitys kehittyy kehittymistään.

  Tästä BetaBloggerista vielä sen verran, että on varmaankin helppokäyttöinen, kun oppii sen temput. Katsotaan...

  VastaaPoista
 3. Mielestäni o.k. kun on oppinut temput, kuten toteat. Mutta jökkii oudosti välillä.

  VastaaPoista
 4. Mikrotuki toimii :) Järjestelmäkehitys on hidasta ja nopeaa, kuten tango; hidas, hidas, nopeanopea, hidas...kuka mistäkin kulmasta katsoo. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Opit tai itket ja opit. :D

  VastaaPoista
 5. Neulekirppu,

  Minä en tiedä milloin tökkii Blogger, milloin palvelin, milloin oma pää. :) Mutta tehty mikä tehty, kannatti tai. Olin lukevinani jostakin, että jossakin vaiheessa kaikki B:n blogit joka tapauksessa siirretään tähän versioon.

  Kuva pitäisi vielä löytää...

  VastaaPoista
 6. Sivuaskel,

  Niinpä, en ollut äsken päästä kommentoimaan omaan blogiini!

  VastaaPoista
 7. Kuvablogin siirsin minäkin jo beta-aikakaudelle, mutta en ole ehtinyt perehtyä vielä siihen, mitä etuisuuksia beta tarjoaa. Luokitukset eivät tällaista suurpiirteistä humanistia oikein kiinnosta eivätkä ole tarpeenkaan, minulle riittää kunhan jutut ovat kronologisessa järjestyksessä. :)

  Toiveeni on vain se, että kaikki toimisi nopeammin ja että blogipohjissa olisi enemmän mieluisia pohjia. Vuodatukseen tekee moni itse pohjia, kunpa joku tekisi tilauksesta Blogggeriinkin. Tahtoisin persoonallisen yläosan oman kuvan kera.

  VastaaPoista
 8. Pst Liisa, onko sun blogisi kello tunnin jäljessä? Se näyttää nyt iltakahdeksaa, vaikka yhdeksänhän nyt on.

  VastaaPoista
 9. Iines

  Mitä meinaa kuvan kanssa? Aiotko kääntää näkyviin toisen korvasi?

  VastaaPoista
 10. Iines,

  Hetkessä hurahti tunti taas historiaan. :)

  Kyllä Bloggeriinkiin on niitä pohjia jossakin. Yritänpä etsiä.

  VastaaPoista
 11. Aikamoinen yllätys. Kun uusi Beta-blogini tuntuu niin kivalta, päätin kokeilla tavallisen bloggerinkin (nukketaloblogin)muuttamista Betaksi. Kaikki muutkin Blogger-blogini muuttuivat muutamassa minuutissa Beta-blogeiksi.

  http://blogisisko.blogspot.com/2006/10/tm-ei-voi-olla-totta.html

  VastaaPoista
 12. Blogisisko,

  Helppous tai sen puute johtunee lähtötilanteesta.

  VastaaPoista
 13. Mulle nuo jutut on ihan hepreaa. Tosin saan kyllä netissä aikaani kulumaan samoin lehteni odottavat lukijaansa, kuten pölyt ja villakoirat noukkijaansa...onkos millään sitten niin väliä? Sitten vain ykskaks on pakko pistää paikat ojennukseen, jotta taas voi puuhatella täällä blogissa. :)

  VastaaPoista
 14. Liisa, minä aloitin juuri Tilkun Betassa, mutta mullahan meni monta yritystä ihan mönkään, kun en tajunnut esim. että spostiosoite onkin koko ajan hakattava sisään kirjautumisessa ja sitten salasana. Noh kaikessa on oppimisensa, ja pyykkivuoret kasvavat, ei kerkee, kun on blogilla. Kyllä se siitä !!!

  VastaaPoista
 15. Tarjuska,
  tekemällä oppii ja tekevälle sattuu.

  Sikuri,
  Sen tässä tilien maailmassa olen jo oppinut, että laitan salasanat ihan paperille muistiin. :)

  Hetken uutta vierastaa, sitten siihen tottuu.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!