11. elokuuta 2006

Kirjameemi

Sain tämän meemihaasteen Iinekseltä ja on ottanut hiukan aikaa ennen kuin pääsin vastaamaan. Yritän pitäytyä yhdessä kirjassa kysymystä kohti, mikäli mahdollista.

1. One book that changed your life:
No, kyllä se on varmasti Aarni Penttilän Aapiskukko, josta opin lukemaan sivusta seuraten isosiskon rinnalla öljylampun valossa. Ensimmäinen varsinainen ääneenlukusuoritus oli pelikorttien Musta Pekka ohjeet.

2. One book you’ve read more than once:
Elokuussa 69 lahjaksi saamani ruotsalaisen papin ja kirjailijan Bo Giertzin Kalliopohja.

3. One book you’d want on a desert island:

Taitaisin ottaa J. Carpelanin Erämiehen aapisen (Otava 1945), joka tekijän itsensä kuvittamana kertoo erämaan vaaroista ja niiden torjumisesta.

4. One book that made you giddy:
Viimeisin suoranaista hilpeyttä aiheuttanut kirjatuttavuus on myös lahjaksi saatu Mirja Tervon Lehmä (Atena Kustannus Oy, Jyväskylä 2004). Lehmäfanina ei tiennytkään, että tiesin niin vähän lehmästä, ennen kuin tutustuin ko. teokseen, joka tarjoilee painavaa ammutietoa sopivan pituisissa pätkissä nautittavaksi.

5. One book that wracked you with sobs:
Kai niitä on ollut useampiakin, mutta nyt tulee mieleeni tohtori Antti Heikkilän Selkä. Kun on vuosikausia yrittänyt kuvata lääkäreille toimimattomaksi muuttuneen selkänsä oikkuja ja sitten käsiin osuu kirja, joka puhuu ikäänkuin suoraan minusta.

6. One book that you wish had been written:
Tähän kysymykseen on vaikea vastata. Oletan, että sellainenkin kirja, jota toivoisin, on itse asiassa jo kirjoitettu. Se ei vain ole osunut kohdalle.


7. One book you wish had never been written:
Tähän kategoriaan laittaisin kaikki menestystä ja vaikutusvaltaa lupaavat elämämänhallintaoppaat.

8. One book you’re currently reading:
Erkki Jokisen Idänkohtaus (Pieksämäki 2005) on menossa sivulla 28.. Kirja on vuoden 2005 kristillinen kirja. Tuolloin valitsijana oli Ritva Santavuori. Kirja kiinnostaa minua monella tasolla, koska on useita omiakin idänkohtauksia ollut matkan varrella. Odotan löytäväni paljon tuttua, mutta myös tuntematonta.

9. One book you’ve been meaning to read:
James Joycen Odysseus odottaa, mutta taitaa saada odottaakin…

10. Now tag five bloggers:

Mikko, Blogisisko, Arru, Northwest Knitter, Leena ovat haastamani bloggaajat, jos sattuvat tämän näkemään.

4 kommenttia:

 1. Tassutuksia minut jo haastoi joten vastaan sinun haasteeseen sitten samalla kuin hänelle. Mutta voi vähän mennä aikaa. :o)

  VastaaPoista
 2. Seiska-kohdan vastauksesi on osuva. Ja toisaalta ne elämäntapaoppaat sopivat myös tuohon hilpeitten opusten kohtaan, niin naurettavia ne ovat. Laskisin samaan sarjaan kaikki laihdutusoppaat ja muut hömpät.

  VastaaPoista
 3. Liisa,
  vastaan, mutta minullakin taitaa mennä siihen jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, olenkin lukenut tätä meemiä jo sieltä ja täältä! Harvinaisen mielenkiintoista luettavaa. Olen jo vähän miettinyt, mitä itse vastaisin, mutta todella asiaan paneutuminen tulee kyllä viemään jonkin aikaa.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!