13. kesäkuuta 2013

Linjauksia ja kysymyksiä

Näyttää siltä, että helteellä ja sateella ihmiset kuluttavat aikaansa täällä verkossa tavallista enemmän. Nuo laskurithan sen kertovat, koska osumia tulee tavallista enemmän. Ja Kuukkeli indeksoi minkä kerkeää.

Bloggaaminen ja varsinkin tuon sivupalkissa näkyvän valokuvaprojektini hallitseminen tuntuu karkaavan käsistäni. Minun olisi alusta alkaen pitänyt ymmärtää, että näissä ilmaispalveluissa ei mikään ole pysyvää. Google näkyy päättävän puolestani, mitkä kuvat ovat esim. kohokohtia (sic). Voihan se olla niinkin, että niitä kuvia on katsottu eniten, mutta minä poloinen en osaa itse hakea tuota tietoa. Että sen sortin webmaster täällä kirjoittaa. Osasin kuitenkin eilen illalla pitkän pähkäilyn päätteeksi kiepsauttaa uusimmat kuvat ensimmäisiksi. Sentään sen verran.

Jotenkin tuntuu, että netissä on menossa kilpailu kuvista. Sekä Googlen että Flickrin kuvasivut näyttävät samanlaisilta, ja tilaa tuntuu riittävän ja kuvien laadunkin luvataan paranevan. Ennen pystyin Picasan kautta seuraamaan tiettyjen henkilöiden kuvia. Nyt en enää löydä tätäkään mahdollisuutta. Pitäisikö ladata jokin Picasan vanhempi versio?

Laitan tähän myös muutaman roskapostina saamani "linjauksen" blogistani. Näitä on tullut roskapostisuodattimen läpi suoraan yhteen tiettyyn postaukseen. Toisen samalla tavalla pommitetun postauksen kohdalla suodatin on toiminut. Ne siis kumuloituvat tiettyihin postauksiin. Jäänpä miettimään, vaihdanko blogialustaa, lopetanko Google Plus-tilin (Häviävätkö blogin kuvat samalla sen siliän tien? Onko kenelläkään kokemuksia? ) vai jaksanko olla välittämättä. Neuvoja?

Incredible points. Sound arguments. Keep up the amazing effort.

I'm not sure exactly why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll check back later and see if the problem still exists.
My prοgrammеr is trying to conνincе me to move to nеt from РHР. I have always disliked the idea becаuse of the exρenѕеs. Вut he's trying none the less. I've beеn using Mοvаble-type on a number of wеbѕitеѕ fοr аbout а year and аm nervous аbout swіtсhing to another platform. I haѵe heаrd fantastic things аbout blogengine net. Iѕ theге a way I сan іmport all my wordрress posts into it? Αny kind of help would bе rеally aрρrecіated!
Hі it's me, I am also visiting this website regularly, this site is genuinely fastidious and the visitors are in fact sharing good thoughts.
Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information.
Thanks for the post. I'll certainly come back.
Monin konstein meitä houkutellaan klikkailemaan, kysymyksin, kehuin mm. Kuva on myös yhden sortin linjaus. Parhaillaan purkutyön alla oleva lähikoulu. Tuo pysähtynyt, mutta vielä seinällä oleva kello on kuin minä. Vielä siinä sinnittelee...

Helteet ovat vaihtuneet tavanomaiseen suomalaiseen kesäsäähän. Vuoroin sataa, vuoroin paistaa. Viileästä tuulisesta säästä on se etu, ettei ole niin paljon hyttysiä. Täällä on satanut hyvin vähän, joten luvattu sade ei haittaa lainkaan.
____

Edit seuraavana aamuna klo 7.30

"Palaa Picasa-albumeihin klikkaamalla tätä." -ilmoituksen mukaan toimien pääsin vanhaan kuvanäkymään, josta löytyivät myös kuvatekstit.  Tallessa olivat. Olkoon vielä ainakin jonkin aikaa.

12 kommenttia:

 1. Minulle tuli tuo google+ tili painettua kerran vahingossa, en yhtään tykännyt ja heti miten poistinkin sen, ei ainakaan tapahtunut mitään näkyvää haittaa blogiin. Ärsyttää muutenkin kaikki ns. automatiikka netissä. Minulle tulee yahoon aloitussivutkin arabiaksi vaikka kieliasetukset olisi mitä, tosi ärsyttävää olettaa maan mukaan käyttäjän toiveita.
  Roskaposteista minulla ei bloggerissa ole kokemusta, joitakin on mennyt suoraan roskiin, ei mitään hyökkäystä tapahtunut sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokko,
   Hyvä tietää. Omat kotisivut olisivat kai varmin tapa saada pysyvyyttä. On tässä vuosien mittaan saanut monta kertaa yllättyä, jos on useamman päivän pois verkosta. Aika hyvin on tähän saakka toiminut tuo spammisuodatin, mutta nyt viikon sisällä on ollut kummallista liikennettä. Linkkien nimistä päätellen pelisivustoja tai vastaavia.

   Ärsyttävät jatkuvat muutokset, mutta toisaalta saa tässä aivot askaretta. ;)

   Poista
 2. Tuosta en ymmärrä yhtään mitää, ei tälläinen seitsemänkymppinen enään mitään uutta halua/haluaisi kokeillakkaan ;)
  Hyvä jos joitai kuvia vielä saa aikaiseksi.
  Totta, tulikin mieleeni, että kotisivujakin pitäisi taas muistaa päivittää, no jos päivitän sitten syksyllä koko kesänvieton sinne kerralla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KooTee,
   Huomenta. Siinähän se ongelma onkin, kun en oikein ymmärrä minäkään. En ollut lisännyt kuvia Kallansillat-albumiin periin kuukauteen ja sen uusi ilme hätkähdytti. Olin kai viikkoa aiemmin havainnut saman ilmiön Flickrissä. Siksipä juuri kyselen neuvoja. Koko ajan tulee uutta ja uutta, eikä ainoastaan täällä blogimaailmassa.

   Täällä on muuten satanut yöllä ja nyt aamullakin. Kuopio tanssii ja soi viileässä ja sateisessa säässä. Kävi kuten ennustit. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. MAhdollisimman yksinkertaisesti on paras tapa. Emme me tarvitse kaiken maailman uusia kotkotuksia koko ajan, vai tarvitsemmeko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hélène,
   Yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys ovat tärkeintä. Television ja digiboksin kaukosäätimetkin ovat melko monimutkaisia. Eikä uusiin laitteisiin kannata vaihtaa ennen kuin vanhat menevät rikki.

   Hyvää viikonloppua! Toivottavasti siellä on sää lämmennyt. Täällä on jonkin verrab alle 15 astetta ja pilvistä. Sadettakin luvassa. Luonto tykkää.

   Poista
 4. Eikös tuo koulun pihalla pidetty kyykkäkilpailukin joskus viime vuosituhannella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Kyllä pidettiin. Olin katsomassa. Tosin entisten "katsomopenkkien" tilalla on nykyään uusi koulu.

   Hyvää juhannusta!

   Poista
 5. Kellossa on sisua vaikka koulu puretaan alta pois.

  Hyvää ja aurinkoista juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Seuraavana päivänä oli jo tuo kohtakin palasina. Olin matkalla. Nyt voisi mennä katsomaan, mitä on enää jäljellä.

   Hyvää juhannusta! Eilisen sateen jälkeen onkin luvassa aurinkoista, tosin ei vielä.

   Poista
 6. Liisa, hyvää juhannusta Sinulle! Auringonpaistetta sinnekin.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!