2. maaliskuuta 2013

Kokonaisena


Pitkähköön blogitaukoon on syynsä. Harmaan helmikuun pilvet pudottelivat kevyttä lunta. Ihan sopivasti vain muutama sentti kerrallaan. Tartuin siis lumentyöntimeen ja muutamana päivänä kuvittelin harrastavani hyvääkin selkäjumppaa. Sain samalla seurustella naapureiden kanssa.

Joskus vähäkin on liikaa. Ehkä. Tai kukaan ei osaa sanoa eikä tietää. Vasen hartiakylkiseutu ja käsi kipeytyivät täysin toimintakyvyttömiksi. Löysin vain yhden kylliksi venyvän puseron, jonka sain itse vedetyksi päälleni. Oikealla kädellä. Onneksi oli avustajia laittamaan sukkaa, kiskomaan ja työntämään muita vaatekappaleita, että ihan pukeissa tässä on saanut olla.

Ensimmäisellä lääkäreissulla sain kokeeksi uutta kipulääkettä, koska entiset eivät tehonneet. Ei auttanut sekään. Viikko sitten pyhänseutuna oli vain pitkästä aikaa mentävä yhteispäivystykseen. Soitin ensin. Minulla ei ole harmainta aavistusta, miksi minulta jo siinä vaiheessa kysyttiin sotu-tunnus. Ilmoittautuessa aloitin keskustelun kertomalla, että olen se henkilö joka soitti juuri ja kehotettiin tulemaan tänne. Ei heillä ollut tietoa mistään puhelusta. Nykyään ei voi tietää edes julkiseen terveyspalveluun soittaessaan sitä, missä puheluun vastataan, saatikka kuka vastaa. Kai sekin työ on ulkoistettu.

Tällä alueella alkoi nyt hiihtoloma. Harvemmin muistan käyneen näin päin, että maaliskuun alkupäivinä sää kirkastuu ja pakkaset tulevat. Kello näyttää jo yhtätoista. Pakkasasteita on vielä viisitoista. On huikaisevan kirkas sää. Vaikka käsi on jo piikistä tai kylmähoidosta tai jostakin muusta syystä parempi, hiihtäjäksi minusta ei ole.  Jos vaikka kävelemään. Loman jälkeen tutkitaan, onko käsi ns. jäätymässä vai onko kyseessä entisten vaivojen uusi ilmentymä.


Mummulassa on kuulemma mukavaa esim sen takia, kun siellä näkee mummun kokonaisena. Skypessä ei näe.

Создатель долго наблюдал, как мы играем в Ангрибёрдс. Вот, решил сам поиграть. В Челябинске... Lähde: anekdot.ru

22 kommenttia:

 1. Ikävä takaisku tuli hyötyliikunnasta. Rehkit raskaan lumen kanssa liiaksi ja se kostautui noin pahasti. Hyvä, että paranemaan päin, että pääset sentään kävelylle.
  Aurinko paistaa täälläin päin ja pakkasta nuo samaiset, mitä sinulla. Aamulla jopa -26. Talvilomalaisia tässä oottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii,
   Kai se meni sitten rehkimisen puolelle. En vielä eilen lähtenyt jäisille väylille edes kävelemään. Tämä aamu näyttää alkavan eilisen laisena. Jokohan nyt.

   Siellä on talvilomalaisille hyvät kelit. Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 2. Näin on. Eiköhän se ulkoistus ulotu kohta Honoluluun ja vaikka Timbuktuun. Säätiedotuksen nojalla odottelen lumitöiden alkamista. Pakkasta on - 3, aurinko pilvessä ja hienokseltaan tuulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Tuliko paljonkin uutta lunta? Täällä sää jatkuu koululaisten lomaa ajatellen ihanteellisena ainakin tänään.

   Työt kaikista lupauksista huolimatta näkyvät kaikkoavan sinne missä palkkaa ei juuri tarvitse maksaa. Aina. Ihmisten sairauksien kanssa voittojen maksimointi tuntuu jotenkin irvokkaalta.

   Poista
 3. Harmi noista vaivoja, ja niin hehkutetaan hyötyliikunnan iloista ja tarpeellisuudesta.

  Itselläni on rannekanavan ahtauma kiusannut kuukauden.

  Tuo kakku on syötävän hyvän näköinen ja kokonainen mummo on se paras mummo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu,
   Niin sitä hehkutetaan. Samoin puhutaan, että kaikki olisi vain kiinni omasta valinnasta. Kukapa nyt rannekanavan tai selkäydinkanavan ahtaumia valitsisi. KYSissä lukee yhdessä ovessa: elämänhallintalaitteet. Toimivatkohan? Epäilen.

   Kaupan kakku. Tavarataloissahan törmää tähän hahmoon lähes joka käytävällä. Siitäkö Suomi nyt elää?

   Poista
 4. Herkullisen näköinen kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjamatilda,
   Ainakin kakku herätti mielenkiintoa. Ei se muuten ollut liian makeakaan.

   Poista
 5. Auts, pitäisi kai ruveta ulkoistamaan enemmän omiakin hommia. Hih, minäkin haluaisin olla useemmin kokonainen mummo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokko,
   Minä olen jo joutunut ulkoistamaan monia hommia.

   Aika hyvää kivun ulkoistamista oli kuunnella kolmivuotiaan viisauksia ja yrittää vastailla hänen kysymyksiinsä.

   Poista
 6. Olkapäävaivat ovat hankalia ja pitkäkestoisia, tiedän kokemuksesta. Toivon todella, että saat sopivan lääkityksen ja hoidon. Kaikesta huolimatta mukavaa mummoilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpukka,
   Toinen olkapää on jo avarrettu. Pelkäänpä, että tämäkin joudutaan. Aika näyttää.

   Poista
 7. Tosi ikävästi sinulle kävi! :((
  Nuo olkapää- ja muut kivut ovat tulleet tutuiksi täälläkin. Fysioterapiaa/kortisonia on tarvittu useasti, hyviä kotona tehtäviä harjotteita olen saanut/tehnyt ja niiden avulla on moni vaiva parantunut.
  Toivottavasti saat kaiken mahdollisen avun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosina,
   Ehkä tämä vaiva tulikin siksi, etten muista syistä ole tänä talvena päässyt vesikävelyyn enkä kuntosalille kuten oli tarkoitus. Lihakset eivät kai enää jaksa. Itse vain pitäisi jaksaa aina hakea uutta apua ja uusia keinoja.

   Nyt kyllä lähden ulos edes vähäksi aikaa. Eiköhän tämä tästä, kun en jää istumaan tähän. Aurinko paistaa!

   Poista
 8. Toivotan sinulle pikaista paranemista ja mukavaa hiihtolomaviikkoa. Täällä etelässä hiihtoloma tuli ja meni, vaikka eläkeläisellä onkin hiihtolomaa ympäri vuoden;). Viime viikon suojasäiden jälkeen on viime päivinä tullut lisää lunta ja pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Kiitos! Täällä on vielä tänäänkin aurinkoinen pakkaskeli hiihtäjille. Sepä se, kun "lomaa" on aina, se ei tunnukaan lomalle. Pitäisi päästä jonnekin pois arkikuvioista, kun vain kunto antaisi myöten. Täälläkin oli suojasäitä, mutta napakoista yöpakkasista huolimatta hanki ei kanna.

   Poista
 9. Hyva etta alkaa menna paremmin, vai pitaisiko sanoa vahemman huonosti. Kivut ovat paha asia, ne tuppaavat vasyttamaan pahasti. Aika hassua muuten on etta ihan pienistakin liikkeista voi tulla oikein paha kipu - saati sitten lumen tyontamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hpy,
   Kipu on tehokas energiasieppari, varsinkin kun minulla se yllättää äkkiarvaamatta eikä ole ns. varmaa konstia, jolla sen tainnuttaisi. Paikalleen jääminen on pahinta. Siis liike on lääke, mutta ei näköjään aina.

   Poista
 10. Voi sentään, myötätunnolla ajattelen sinua vuorostaan. Liike on lääke, mutta ei lihastyöliike, jos selkäongelma on paha. Ymmärrän hyvin, että parempana päivänä voi innostua puuhaamaan 'sopimattomia'...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellinoora. Sopivan ja sopimattoman raja on kuin veteen piiretty viiva minun syndroomassani. Tuntuu hyvältä, että ymmärrät. Moni ei ymmärrä.

   Poista
 11. Kurjaa, että selkäsi ärtyi lumihommista! Toivotaan, että tilanne parantuu mahdollisimman pian. Hyvää hiihtolomaa hyvässä seurassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laila,
   Sen kanssa on vain osattava elää. Olkapää on jo huomattavasti parempi, mutta aika kovalta vaikuttaa kohta viikon kestänyt flunssa. Lomalaiset ovat jo lähteneet.

   Poista

Kommentoi sinäkin!