25. tammikuuta 2013

Kolme kaunista


1. Simpukka pääsi yllättämään vanhan bloggaajan  New Blog Love -tunnustuksella. Kiitos! Sijoitin sydämen tuonne virtuaalivitriiniin toisten joukkoon. Tämä tunnustus ei edellyttäisi muuta kuin jakaa se edelleen viidelle sellaiselle blogille, jolla on alle 200 lukijaa. Todellisia lukijamääriä en voi tietää ja enkä ala arpomaan. Jokainen teistä on sen ansainnut ja voi jatkaa hyvän kierrättämistä.


2. Alkuviikosta tehdyn melko hankalan tutkimuksen tulos ei ollut hälyyttävä. Tutkimuksen provosoima kipu on jo loppuviikosta laantunut sen verran, että olen pystynyt jo nukkumaan. Uskalsin tänään kokeilla tasamaahiihtoa jäällä. Viima ei enää pure poskia, koska ostin tammimarkkinoilta lähinnä Pohjoisnavalla liikkuvien ihmisten käyttöön suunnitellun kasvo- ja kaulasuojuksen. Vain nenä ja silmät näkyvät.


3. Olin vakaasti päättänyt, etten tilaa enää yhtään (uutta) aikakausilehteä. Kännykkä soi. Vastasin. Kuului hetken vain viheltelyä. Lehtimyyjän hyväntuulisuus tarttui ja pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että Hyvä terveys olisi minulle sopiva lehti. Varsinkin, kun saan sen lisäksi digitaalisen keittiövaa´an. Molemmille jäi hyvä mieli.

Samoin kävi markkinoilla rukkaskauppiaan kanssa. Lämpimät nahkarukkaset maksoivat mansikoita eikä tinkimisen varaa ollut. Tinkiminen kuuluu kuitenkin markkinaperinteeseen. Ja niinpä vaari sai työhansikkaansa "ilmaiseksi".

12 kommenttia:

 1. Minutkin on tämä punainen sydän iloisesti yllättänyt pari kertaa ja aina kun katson kenen blogiin vaan, niin sydän on siellä, joten ihan sovinnolla sijoitin sen itselleni blogin oikeaan reunapalkkiin. Siitä se näkyy.
  Sinulla on ollut kaunista talvikeliä, se piristää, vaikka hieman kylmä onkin.
  Hyvä terveys-lehti on ilmeisen hyvä, en ole kyllä montaakaan numeroa lukenut, itselleni tulee ET, johon olen ollut toistaiseksi tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii,
   Hyvää mieltä on onneksi liikkeellä. Jossakin vaiheessa opettelin sivujen tekemistä ja siirsin tunnustuskuvat omalle sivulleen.

   ET on tuttu lehti, mutta tätä Hyvä terveys -lehteä en ole koskaan tilannut. Olen vain selaillut sitä odotusauloissa. Saa nyt nähdä, onko se hintansa väärti.

   Poista
 2. Digitaaliselle vaa'alle olisi tarvetta täälläkin, tulee vain turhan kalliiksi tilata lehtiä Suomesta asti. Tosin joskus alkuvuosina tilasin parikin lehteä, silloin kun olivat vielä suht edullisia ja oli muutenkin tarvetta säilyttää napanuora kotimaahan.
  Mukavia hiihtokelejä (täällä tuo pipo olisi hengenvaarallinen, onneksi ei ole tarvettakaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokko,
   Lehtien liitännäislahjat ovat tätä päivää. Ilmeisesti kukaan ei tilaa niitä muutoin enää hintojen nousun vuoksi. Myyvät nyt lyhyitä pätkiä alennuksilla. Strategia näkyy olevan se, että ensin soitetaan, sitten tulee postissa vielä kirje ja hyvässä lykyssä (jos sposti on tiedossa) saman lehden mainos sitä kautta. Sillkin alalla kilpailu on kovaa.

   Tuo kasvosuoja on minulle tuiki tarpeellinen täällä melkein maalla. Ei sen kanssa kaupungille uskaltaudu täälläkään. ;)

   Poista
 3. Komeasti se Savon sellu sauhuaa.

  Hiidenkivikin sitten meni mailleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Sauhusta voi seurata tuulen suuntaa. Tänäänkään ei ole pakkasasteita juuri viittä enempää, mutta jäällä tuuli aivan liikaa. Tuiskutti ladut umpeen kymmenessä minuutissa. Eikä linnun lintua ole näkynyt näin pihabongauspäivänä.

   Niin teki. Raha se kai ratkaisee näissä kansalaisjärjestöissäkin. Sikäli harmillista, kun samaan aikaan kotiseutukiinnostuneisuus näyttää lisääntyvän. Ainakin vanhemmalla väellä.

   Poista
 4. Pihabongaus ei tosiaankaan tuottanut hyvää tulosta täälläkään, hyytävä viima karkoitti ainakin pikkulinnut tiehensä.
  Minulle tuli Hyvä Terveys vuoden verran, nyt luen sen kirjastossa. Tykkään, että lehti on asialehti. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosina,
   Täällä oli harmaa pilvinen päivä ja myös tuulista. En nähnyt yhtään pikkulintua. Bongasin vain leikkipuiston lapsia ja jäällä pari hiihtäjää, yhden mopon ja yhden moottorikelkan rekineen. Niitä ei kai voi ilmoittaa...

   Poista
 5. Lehtiasiamiehet ovat sitkeää porukkaa. No, kakkorahojen takia on pakko. Kai. Joskus toivoisi, että ensimmäinen EI riittäisi, mutta ei. Vaikka on jo neljäkin kertaa sanonut einsä, juttu jatkuu ja jatkuu. Kerran oli pakko lyödä "luuri" korvaan. Viimeksi soittaneelle sanoin, että olen eläkeläinen ja että pienen eläkkeeni pitää riittää asuinkuluihin, ruokaan ja terveydenhoitoon. Ihme kyllä, se meni perille. Tällä kertaa. Sitä en sanonut, että on niitä kuluja kyllä mieskin maksamassa.
  Hiihtomyssysi kuulostaa lämpimältä. : ) Mukavia hiihtoretkiä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laila,
   Kyllä lehtimyyjille pitää nostaa hattua, koska mitä ilmeisimmin he saavat vaikka millaista palautetta. Aika helpolla pääsee, jos heti alkajaisiksi sanoo, ettei aio tilata eikä ostaa mitään ja näin kertoo heidän tuhlaavan kallista työaikaansa.

   Hiihtomyssy on todella lämmin ja kotimainen tuote. Se on hyvä myös kävellessä tuulisella säällä.

   Poista
 6. Olet taas jaannut pienen osan elamstasi kanssamme. Kiitos siita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hélène,
   Nämä blogit ovat kuin palapelejä. Tämä postaus on sitä kivunhallintaosastoa.

   Tammikuu on taittumassa ja valo lisääntyy. Jospa sitten jaksaa liikkua ja kuvata enenmmän. Tämä viikko on ollut pilvinen ja lauha.

   Poista

Kommentoi sinäkin!