28. elokuuta 2012

Olonkorjuumarkkinat


Ilmaislehdet ovat täynnä erilaisia kauneus/terveys/kuntopalvelujen tarjoajien mainoksia. Jokaiselle löytyy jotakin, lupaavat. Olen niitä silmäillyt ja ihmetellyt, mitähän tuon ja tuon sanan taakse kätkeytyy. On hytkettä, fressiä, ladylinea, tanssistudioita ja niiden alaotsikoissa lukemattomia ryhmiä. Löytyy tankotanssia, Bollywood tanssia, kundaliinijoogaa ja ties mitä. Näissä näkyy yleensä olevan melko isot kuukausitaksat, joilla asiakkaat sitoutetaan liikkumaan.  Tarjotaan myös online-kuntoilua. Hinnastosivulle en edes viitsi vilkaista. Eläkeläisen kannattaa käyttää kaupungin tarjoamia halvempia liikuntapalveluja.

Isollakaan rahalla ei olo eikä kunto kohene, jos laji on vääränlainen.

Viime vuosi meni erinäisistä syistä ilman säännöllistä sopivan kevyttä (PPPP) liikuntaa. Vesikävelykin jäi. Myös koko kesäksi, kun laituria ei saatu kunnostetuksi ja vesi oli liian kylmää. Jaakon heitettyä kuuman kiven järveen, ilmaantui sinilevää.Kun kerran koko kroppa on jatkuvasti juntturassa ja kipeä ja ohjattuna on mielestäni mukavampi liikkua, etsin sopivaa kehonhuoltoryhmää. Nyt tavasin kansalaisopiston esitteen tarkkaan ja valitsin sieltä itselleni asahin.
"Asahi on monitasoinen terveysliikuntajärjestelmä, jossa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Liikkeissä koko keho avataan systemaattisesti niskasta nilkkoihin. Liikkeet ovat pehmeitä ja ne tehdään hengityksen kannattelemana. Asahi on fysioterapian kaltainen liikuntamuoto, jossa on myös liikunnallisia elementtejä. Liikkeet on suunniteltu tarkoituksella yksinkertaisiksi, jotta jokainen voisi alkaa harjoittaa niitä heti. Asahiin ei ole osallistumiskynnystä." ( suora lainaus linkin takaa)
Ensi viikolla pääsen sitten kokeilemaan, miten mummon tämänkertainen lajinvalinta onnistui. Ikääkin on jo kertynyt niin paljon, että saan alennuksen maksusta. Olisin saanut eläkeläisalennuksen jo aiemminkin, mutta olisi pitänyt lukea tarkemmin esite. Ja tiedoksi tämäkin: jos joutuu (kuten minä viime vuonna) jättämään sairauden takia koko ryhmän pois, maksuvelvoite säilyy, ellei lääkärintodistuksella todista esteellisyyttään. Olin sen verran heiveröidessä kunnossa, että en jaksanut sellaista hankkia.


17 kommenttia:

 1. Milenkiinnolla odotan postausta tuosta lajista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amalia,
   Laitan jotakin tänne, kunhan näen, onnistuuko koko juttu. Laji on ihan uusi ja outo minulle.

   Poista
 2. Olonkorjuuta tässä on pyritty pitämään vireillä.
  Tänäänkin sauvoja-ulkoilutettiin noin 2,5 kilometriä.
  On se pakko - en sno 'tällä-iällä' - mutta muutenkin.
  Kuvasi ovat muuten mahtavia. Olet saanut niihin syksyn tuntuman...!
  Hyvää menestystä lajivalintaan - kuntoillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eko,
   Sauvakävely onkin hyvä laji, jos se sujuu. Sopivaa vauhtia puoli tuntia päivässä riittää. Eikä venytyksiä saa unohtaa. Et taida ohjeita tarvita. :)

   On se syksy. Siitä ei pääse mihinkään. Puinnit ovat tavanomaista myöhemmässä. Kuvasin tuon ruispellon Riuttalassa, missä pitivät rukiinleikkuun SM-kisat reilu viikko sitten. Tuo peltotilkku olikin ainoa tuleentunut.

   Hyää syksyä sinne vielä luhyemmän kesän seudulle.

   Poista
 3. Asahi kuulostaa tosi hyvältä liikuntamuodolta. Hauska kuulla kokemuksistasi sitten myöhemmin. Laji vaikuttaa lempeältä, mutta samalla tehokkaalta, vähän kuin jooga. Löytyisiköhän meidän kansalaisopiston kursseista... Tapasin keväällä muutaman vuoden tauon jälkeen tuttavan, jonka kanssa vaihdettiin kuulumisia. Hän oli hoitanut ja hoiti kuntoaan ja terveyttään liikunnalla, minä kuljin kieli- ja piirustuskursseilla. Entä liikunta, mitä liikuntaa harrastat? hän kysyi. Häpeäkseni piti posket punaisina tunnustaa, että pyrin käymään minimisuositusten mukaisella puolen tunnin kävelylenkillä ja satunnaisesti uimahallissa, en muuta. Esteenäni ei ole muuta kuin oma laiskuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laila,
   Kyllä mainitsemasi liikuntamääräsi voi olla sinulle riitävä. Ei kannata vertailla. Jokaisen on löydettävä oma tasonsa ja asetettava realistiset tavoitteet. Minulle se on näköjään aina hankalaa, koska nuorempana liikuin ns. liikaa.

   Ei siis mitää häpeämistä. Harrastat sitä enemmän "aivoliikuntaa", mikä on aivan yhtä tärkeää.

   Poista
 4. Sinullapa onkin mukavia postauksia. Tykkään, kun kirjoitat. Itselläni kirjoittaminen jäi, kun aloin ottaa osaa erilaisiin kuvahaasteisiin. Ja kun sitten kävi niinkuin kävi kuvien kanssa täällä Vuodatuksessa, niin mietin, että olisi ollut varmempaa pitäytyä kirjoituspuuhissa. Olisi ainakin jäänyt joku jälki postauksesta...
  Kiitos vierailusta Pantterin blogissa.
  Asahi kuulostaa eksoottiselta, mutta varsin lempeältä. Toivottavasti siitä on sinulle apua ja iloa koko talveksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pantteri,
   Kiitos. Käsittääkseni kaikki kuvat eivät kadonneet. Oletko katsellut vanhempia postauksia. Itselläni on vanha vuodatusblogi. Sieltä kuvat katosivat 2009 alusta eteenpäin. Sitä aiemmat ovat tallella. Kyllä oli harmillinen tapahtuma. Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että koko tämä verkko saattaa romahtaa. Jos haluaa kirjoitustensa ja kuviensa säilyvän, ne kannattaa tallentaa ihan muualle kuin verkkoon.

   Olet ollut vuosia luku- ja kuvankatselulistallani. Sinulta sai vinkin Skywatch Friday:sta. Nyt tarvitsisin taas jonkun uuden vinkin valokuvaamisinnon säilymiseksi.

   Hyvää syksyä itämaisen parissa sinulle!

   Poista
 5. Jollei nisun jyvä kuole... Olkoon vaikka ohran. Mitenkäs se menee nykyraamatussa? Ei tullut sakramenttikirja mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Kyllä se taitaa olla vehnänjyvä. Nykynuori ei ehkä enää edes tiedä, mitä nisu on.

   Poista
  2. Nisunjyvästä tehdään junttapullaa.

   Poista
 6. Olonkorjuu on sopiva uudissana tälle syksylle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm,
   Viime viikolla oli elonkorjuujuhla täällä. Siitä se sitten lähti... :)

   Mikkelin lähellä on muuten kahvila nimeltään Olokorjaamo. Joskus ja joillekin kuppi kahvia riittää...

   Poista
 7. Asahi kuulostaa hyvältä liikuntamuodolta, etenkin koska liikkeet ovat pehmeitä. Kerrot varmaankin miltä asahi tuntuu, kun olet kokeillut sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Saa nähdä miten kireä kroppa avataan. ;) Kaikenlainen liikkuminen on minulle elinehto. Staattinen lihastyö ei sovi lainkaan. Kirjoitan sitten syksymmällä, kuinka kävi.

   Kaunista alkavaa syksyä sinne vielä poutaisesta Kuopiosta!

   Poista

Kommentoi sinäkin!