2. joulukuuta 2011

Odottavan aika on pitkäEilisen aamun "uutinen" radiossa oli se, että vihdoinkin on joulukuun ensimmäinen päivä ja saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Puhetta ja muisteluita riitti enimmäkseen joulukalentereiden suklaista, paikoillaan odottavista ja ennalta salaa napsituista. Itse olin ehtinyt eiliseen mennessä avata jo neljä adventtikalenterin luukkua. Se alkoi yhdestä kynttilästä.

Vuoden alussa kirjoitin omasta aikakäsityksestäni. Aika on suhteellista. ´Kohta´on jollekin kolme kuukautta. Olisin luullut, että remonttimme olisi valmistunut jouluun mennessä, mutta toisin näkyy käyvän.  Marraskuu meni yhdessä hujauksessa, koska kotimme ei ole ollut vain ja ainoastaan oma kotimme. Täällä on käynyt ja viipynyt moni ammattilainen jo reilun kahden kuukauden ajan. Minä olen odottanut työn valmistumista ja minusta aika on tuntunut toisaalta pitkältä kuin lapsella joka odottaa joulua.

Toisaalta työn touhu on täyttänyt päiväni. Marraskuun tavallista nopeamman hupenemisen konkretisoi lopullisesti tämän aamuinen havaintoni, että yhdestä lukuisista kalentereistani jo mennyt marraskuu, se viiksien kasvattamis-Movember, oli jäänyt kokonaan kääntämättä.  Siirryin siinä siis suoraan lokakuusta joulukuuhun.

Sen olen oppinut, että sovitut tapaamiset on merkittävä yhteen ja vain yhteen kalenteriin. Onneksi väärin muistamani tapaaminen on vasta edessä päin. Kannattaa aina tarkistaa. Eilen jonotin vaihteeksi sairaalan aulassa EKG:hen. Siinä aika tietenkin mateli. Luulin pääseväni nopeasti, koska aulassa oli vain yksi asiakas lisäkseni.

Tietotekniikkaan sijoitetaan suuret rahat ja sitten yksi näppäin jää vahingossa painamatta ja asiakasta ei ikään kuin olekaan olemassa, vaikka hän istuu odotusaulan penkillä numerolappu kädessään.  Aikani kuluksi näpyttelin palautteen. Läppärit taitavat olla kysyttyä tavaraa, koska palautteen antamista varten tarkoitettu laite oli kiinitetty ketjuilla paikoilleen.

7 kommenttia:

 1. Ai palautteetkin kirjoitetaan nykyisin suoraan läppäriin, enpä ole tuommoistakaan tiennyt, mutta tottakai kätevää. Läppäri taitaa nykyisin olla kuin kynä ennen vanhaan, tarttuu helposti 'vahingossa' mukaan :)

  VastaaPoista
 2. En ole nähnyt läppäriä vastaanotoilla enkä muista, että missään olisi pyydetty palautetta terveyspalveluista. Sattuma?

  Maanantai-iltana kävin silmäkliniikalla, missä sekä hoitajat että lääkäri pahoittelivat, että potilaat joutuivat odottomaan vuoroaan n. puoli tuntia toisen osaston korjaustöiden takia. Odottaminen ei tuntunut vaikealta, kun tiesi syyn. Varmaan jonottaminen olisi ollut turhauttavaa, jollen olisi tiennyt, miksi odotusaika venyi.

  VastaaPoista
 3. Liisa, on hyvä vinkki, että on käytettävä vain yhtä kalenteria, kun merkitsee tulevia tapahtumia ja aikavarauksia. Odottaminen hammaslääkärin vastaanotolla on melkein kamalinta, mitä tiedän. Mutta taas hyvää jaksaa ja kannattaa odottaa: Muutamat kymmenet vuotta sitten odotin erästä poikaa sovittuun tapaamiseen. Olin mennyt hyvissä ajoin matkatoimiston ikkunan eteen odottamaan. Kello kävi ja kaveria ei näkynyt. Varmuden vuoksi odotin vielä vähän aikaa ylitse sovitun ajan. Lopulta hän tuli lähes kymmenen minuuttia myöhässä. Myöhästymisen syy oli hyväksyttävä. Siitä alkoi yhteinen matka läpi elämän. Olemme olleet naimisissa vuoden loppuun mennessä 43 vuotta.

  VastaaPoista
 4. Sirokko,
  Aulassa oli todellakin ketjuilla pylvääseen lukittu näyttö, kosketussellainen. Labra keräsi palautetta toiminnastaan. Taidan korjata tuonne tekstiin, että kyseessä oli pelkkä näyttöpääte, koska näppäimistöä siinä ei ollut. Piti vain sormella painella ruutua.

  Olivia,
  Ensimmäisen kerran minäkin sain antaa palautteen näillä nykyajan vempaimilla. Aikaisemmin on kyllä jaettu poliklinikoilla monistettuja palautelomakkeita. Asiakastyytyväisyys on heille tärkeä asia.

  Kyllä lääkärit ja hoitajat aina pahoittelevat, jos ovat myöhässä ja selittävät syynkin. Kohdallani kävi niin, että ilmoittaumiseni vastaanottanut näytteenottaja jostakin syystä unohti laittaa minut "jonoon". Putosin siis pois koneelta sillä tavalla. Näin pääsi käymään, koska vain tietokoneet tai pikemminkin niiden ohjelmat keskustelevat keskenään.

  Ilman tätä palautteeni olisi ollut varmaankin erilainen.

  a-kh,
  Kyllä ja aivan tyhjä. Minä siellä vain ihmettelin, miksi en pääse asiassa eteenpäin.

  Delilah,
  Kylläpä kannatti odottaa. Taisi olla sinulla etiäinen, että jaksoit odottaa. Aika merkittävät kymmenen minuuttia nuo.

  Kai meillä on vielä sellainen maan tapa, että mielellään mennään tilaisuuksiin hiukan liian aikaisin kuin hiukan myöhässä. On tietenkin pakottavia syitä, ja ne kyllä hyväksytään. Sananlaskukin sanoo, että parempi myöhään...

  VastaaPoista
 5. Kahdessa kalenterissa on kaksi kertaa yhtä enemmän päiviä käytettäväksi :)

  VastaaPoista
 6. Isopeikko,
  Aikapulaan hyvä ratkaisu. :)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!