9. joulukuuta 2011

Näkimet

Silmälasien myynnin edistämiseksi keksitään aina uusia keinoja. Ilmeisesti lasien hinnoissa on paljonkin ilmaa, koska yksien lasien hinnalla voi saada kolmetkin. Itse olen kahdesti ostanut kahdet lasit kerralla. Tavalliset monitehot ja vastaavat aurinkolaseina. Näin vanhemmiten siinä ei taida olla mitään järkeä, koska jo parin vuoden jälkeen tuntuu, että pitäisi taas saada tehokkaammat linssit. Piirongin laatikossa on olevinaan entisiä ns.varalaseina. Niissä on vain se vika, ettei niillä enää näe kunnolla.

Toinen linssi ilmaiseksi. Alennusprosentti ikäsi. Ainakin tuollaisia mainoksia olen nähnyt.

70-luvulla ostin pyöreähköt metallipokat, joihin vaihdatin tarvittaessa uudet linssit. Nykyisin silmälaseista on tullut asuste. On minulla oma näkemys siitä, millaiset lasit minulle sopisivat, mutta näitä viimeisiä ostaessani sen tyyppisiä, siis keveästi alhaalta kohti ohimoa nousevia malleja ei ollut lainkaan saatavissa tai sitten ne olivat nenävarustukseeni sopimattomia tai liian painavia.

Kestävyyttäkin uusissa pokissa pitää olla. Olen ainakin viisi kertaa pudottanut lasini lattialle. Kai ne pitäisi ripustaa kaulaan, koska tuppaavat olemaan myös hukassa aina silloin tällöin. Silmälaseista ei taida vielä löytyä sellaista mallia, johon voisi soittaa puhelimella. Tarkoitan kännykkälaseja.

Uudet paksusankaiset lasit ovat kyllä hyvin kestäviä. Ne voi pestä linsseineen päivineen hienopesuohjelmalla pyykin joukossa. Linkousta en ole kuullut kokeiltavan. Eräs tuttavani kertoi vahingossa laittaneensa silmälasit vaatteiden joukossa koneeseen. Hän onneksi huomasi punertavien sankojen vilahtavan pyykin seassa ja ehti ottaa ne pois ennen loppulinkouksia. Kuivasi ja kiillotti. Laseille ei ollut käynyt kuinkaan.

15 kommenttia:

 1. Kännykkälasit!
  Hieno idea.:) Miksi kukaan ei ole sitä jo keksinyt ja patentoinut? Meillä kännykkäasian korvaa Aviomies, hän löytää kaiken, mitä minä hukkaan.
  No, tuhlaamaani rahaa ei kuitenkaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kännykkälasit tai muu hälytysjärjestelmä kadonneille laseille olisi hyvä. Omat, ainoat lasini, joita käytän pääasiassa ulkona, ovat usein hukassa. Lukulaseja en tarvitse. Mieheni käyttää monta paria silmälaseja ja niille on vuosien varrella sattunut kaikenlaista. Nykyajan lasit ovat yllättävän vahvat.

  Miten olet saanut noin monta silmälasiparia päällekkäin kuvaan?

  VastaaPoista
 3. Rosina,
  Puhelimilla kun voi nykyään tehdä helpommin kaikkea muuta kuin soittaa, niin kai niitä voisi käyttää silmälaseinakin. Suurennuslasi ja taskulamppu niissä ainakin jo on. Luulen, en ole tarkistanut.

  Yleensä lasit löytyvät jossakin vaiheessa. Eräs ystäväni oli kerran puistellut mattoja parvekkeelta ja silmälasit löytyivät sitten lumien sulettua.

  VastaaPoista
 4. Olivia,
  Mikä niissä laseissa ja avaimissa oikein on, että ne niitä joutuu aika usein haeskelemaan. Kamera ja kännykkä kuuluvat samaan joukkoon.

  Joskus Punaisella ristillä oli sellainen bumerangiavainperäpalvelu. Jos löytäisi ko. perällä varustetun avainnipun ja laittaisi sen postilaatikkoon. Se ei ainakaan meidän kohdallamme toiminut.

  Tuo kuva on yksi kaltaiseni luomukuvaajan lipsahduksia. Olen sekoittanut siinä monta kuvaa päällekkäin kuvankäsittelyohjelmalla. Yleensä en manipuloi kuvia.

  VastaaPoista
 5. Niitä hälyttäviä silmälaseja Pantterikin on kaivannut. Toivottavasti joku taho joskus keksii sellaiset.

  VastaaPoista
 6. Niitä hälyttäviä odotellessa on ainakin meillä opittu hankkimaan lukulaseja joka lähtöön.
  Optikon mukaan halpislasitkin ajavat asiansa jos niillä kokee näkevänsä riittävän hyvin.

  Tuo pesukonejuttu on kyllä uutta, tokko uskaltaisin sentään kokeilla ainakaan näillä.

  VastaaPoista
 7. Minullakin on käsitys siitä, millaiset lasit minulle sopivat, ja Tiimaristahan niitä saa.

  VastaaPoista
 8. Miten sulle ei tule kuvan ympärille tuollaista kauheaa mustaa pastista?

  VastaaPoista
 9. Pantteri,
  Pitäisi varmaankin ottaa yhteyttä johonkin innovaatioyritykseen ja ehdottaa monelle tarpeellista tuotetta. :)

  Mk,
  Taittovirhettä on sen verran, ettei käy ne halpislasit. Ehdottomasti kävisivät muuten.

  Minäkin olin aivan varma, että lasit menivät pilalle, kun ystäväni alkoi kertoa ko. asiaa. Aivan uskomaton juttu, mutta totta.

  a-kh,
  Sen mustan pastiksen saa pois valitsemalla Asetukset/Tekstit ja kommentit/Esittele kuvia Lightboxilla/Ei.

  Muutos tapahtuu välittömästi, kun vain muistaa tallentaa muutoksen sieltä oikeasta yläkulmasta.

  Ymmärsin, että tarkoitit tätä asiaa.

  Jostakin löysin tämän vinkin.

  VastaaPoista
 10. Ideanikkari!

  Kyllä kehyksien hinnoissa on ilmaa vielä enempi kuin linsseissä sanoo asian tunteva...siis minä.=D

  VastaaPoista
 11. Liisa

  No kuvan kehykset sain pois, mistä kiitos, mutta miksi sulla aukeaa kuvat suuriksi mutta mulla ei? Kerros vielä se, jotta silmäni näkisivät suuren ihmeen. En yleensä koske mihinkään mikä toimii ja haistatan pitkät kaikille kummallisille päivityksille. Käytän Picasaa, josta siirrän kuvat oman tiedoston kautta bloggeriin.

  VastaaPoista
 12. Hälyttävät silmälasit, tuosta keksinnöstä voisi jo saada puolinobelin! Silmälasit yleensäkin ovat mahtava keksintö. Puolisokeana saisi muutoin moni elämäänsä tallustaa. Moniteholasit varsinkin helpottavat elämää. Reilu puoli vuosisataa sitten ihmetelin lukusilla, kuinka yhdellä papalla oli kahdet lasit päällekäin, kun luki.

  VastaaPoista
 13. KooTee,
  Kaikissa tuotteissa tuntuu nykyään olevan sitä ilmaa. Maksaako kukaan nykyään pyydetyn hinnan mistään? Minä ainakin tingin kauppoja tehdessäni. En sentään ruokakaupassa.

  VastaaPoista
 14. a-kh,
  Eipä kestä kiittää.

  Aikoinaan neuvoit minua pienentämään kuvat Picasassa sopivan kokoisiksi (1024xjotakin). Teen niin ja vien kuvan uuteen Picasa-kansioon (omalla koneella) ja lataan sieltä Bloggeriin. Käsittääkseni siis samalla tavalla kuin sinäkin.

  En koskaan tee toisin päin eli lähetä kuvaa verkossa olevasta Picasa-kansiosta Bloggeriin. Monet näkyvät tekevän niin.

  En tiedä lainkaan, miksi minulla kuvat avautuvat vanhaan malliin.

  Aikoinaan minulle oli suuri yllätys, kun löysin kaikki blogikuvat Picasan verkkoalbumeista. Olin ihmetellyt mihin ne oikein varastoituvat.

  VastaaPoista
 15. Laila,
  Äskenkin olisin tarvinnut sellaiset hälyttävät. Lasini olivat jäädä ikkunalaudalle vieraassa paikassa. Toisaalta ne olisi kyllä voitava mykistääkin. Pulmallista. Idea kaipaa vielä kehittämistä.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!