27. syyskuuta 2011

Vierasverkko

Jonkin lehden lisäbonuksena sai tilata jonkin toisen lehden joko itselleen tai ystävälle, jota sitten pommitettaisiin suoramyyntisoitoilla. Olin siis tilannut itselleni tietotekniikkaa käsittelevän näytelehden. Se tuli tänään. En taida olla oikeaa kohderyhmää, kun en ole päässyt kuin 14. sivulle ja minulla jo pyörii päässä. Laitan upouuden lehden sivuun ja luen siitä yhden tai korkeintaan kaksi artikkelia päivässä. On niin paljon outoja sanoja, vaikka ihan suomalainen lehti se on, MB.

Ihan ensimmäiseksi kysellään, joko meillä on kotona nopea langaton verkko.  On toki langaton, mutta ei se kyllä kovin nopealta vaikuta. Eikä se ole tarpeellinenkaan, vaikka asunnossamme on kaksi kerrosta. Yhden kerran olen ollut hangoutissa (se on sitä Google+:aa) alakertaan.

Näin remontin keskellä lehteä selatessani tulin miettineeksi, ihanko totta nykyaikaiseen vieraanvaraisuuteen kuuluu, että kotiverkossa on sitten vielä erikseen vierasverkko, jonne uskaltaa huoletta päästää kaverit ja vierailevat laitteet. (Toivottavasti meille ei tule kylään pelkkiä laitteita. Tai kyllä niitä nyt taitaa tuolla alakerrassa olla, kun on niin hirmuinen meteli.)

Minun on kai taas lähdettävä hetkeksi ulos, koska lakkasi satamasta. Jätän oven raolleen.

Eilen tein myös vastaavan evakkoreissun. Kuvan käpytikka oli todella hankalassa paikassa, siis minun kannaltani. Pihlajanoksat suojasivat sitä melkein joka suunnasta.
Tätä postausta ei sitten kannata ottaa tosissaan. ;)

12 kommenttia:

 1. Enkös ole pyöräillyt tuossa yläkuvassa. Alakuvassa on oravan juoksupolku ja juuri tuollaisten johtojen rakoon oli oravainen jäänyt nalkkiin Helsingin Puistolassa.

  VastaaPoista
 2. Kunnioitan suuresti niitä, jotka vielä jaksavat ottaa selvää asioista. Tuntuu,että nykyaika vilistää ohi sellaista vauhtia että armotta jää jalkoihin, en millään enää jaksaisi opetella kaikkea uutta, alkaa olla jo kuin kala verkossa. Jospa sinne sitten vieraatkin mahtuisi, samaan verkkoon..

  VastaaPoista
 3. Sirokko,
  En minäkään. En pidä lainkaan ihmisten pakottamisesta verkkoon. On jo paljon esim. tv-ohjelmia, joissa "tarina" jatkuu verkossa.

  Eniten se ärsyttää uutisissa. Jätetään asia ikäänkuin puolitiehen ja sanotaan, että asiasta on lisää verkossa ja varsinkin Facebookissa. Pitäisi kirjautua kaikenlaisiin palveluihin ollakseen tasa-arvoinen.

  VastaaPoista
 4. Ihmettelen minäkin kaikkia omituisia uusia sanoja ja termejä. En yritäkään enää niitä ymmärtää.
  Blogissani sinua odottaa yksi juttu, käyhän kurkistamassa.

  VastaaPoista
 5. Minä joskus katson verkosta Ylen Teemalta tv-ohjelman, joka olisi kiinnostanut, mutta jota ei normaalitelkusta ehtinyt katsomaan. Ylen minuuttiuutisiakin katson joskus. Mutta tunnustan, että Facebookissa en ole ikinä käynyt. Eikös se ole enemmänkin nuorison tapa pitää yhteyttä? Näitä blogeja on kiva seurata. Nytkin tässä on kauniita ruskakuvia.

  VastaaPoista
 6. Simpukka,
  Kiitos yllätyksestä.

  VastaaPoista
 7. Laila,
  Minulla on vain ulkokohtainen käsitys Facebookista, mutta kyllä se on käsittääkseni "räjähtänyt" jo jokaiseen ikäryhmään.

  Radio- ja televisio-ohjelmillakin on omat fanitussivunsa. Ja kaupoilla ja tuotteilla ja yhdistyksillä jne.

  Kuvablogeja onkin todella paljon. Kauniita kuvia on mukava katsella. Seuraan myös muutamia kirjoittajia säännöllisesti. Olen seurannut jo vuosia. Tosin moni heistä on jo lopettanut kirjoittamisen.

  VastaaPoista
 8. Hirveata jos pitaa heti menna nettiin kun menee ystavien luo kylaan!
  Netista on paastava eroon.

  VastaaPoista
 9. HPY,
  Ja televisio myös kiinni. Joskus on kyllä uusien laitteidensa esittelijöitä...

  VastaaPoista
 10. a-kh,
  Sinun kommenttisi oli mennyt roskaposteihin. Minkähän vuoksi?

  Vilkaisin sinne äsken ja vastaan nyt. Polku on Valkeisen motellin luona olevan laavun luota tielle päin. Siitä on tehty hyvin tasainen. Harmi vain, että laavulaiset ovat tarvinneet elävien koivujen tuohta sytykkeiksi.

  Julkulan näköalapaikalla puupenkit on poistettu, kun vandaalit olivat yrittäneet polttaa niitä ja samalla yhden puun. Siellä näkyy nykyään olevan vain kivisiä istumapaikkoja.

  VastaaPoista
 11. Asiaa taas tuutin täydeltä, eikä jatkoa tarvitse katsoa muualta.

  Ovelaa markkinointia tuo ilmaislehtitarjous, olen kova haksahtamaan niihin, samoin myös erkoistarjouksiin jotka pitää myös muistaa peruuttaa jakson lopussa.
  Ei aina muita, nyt olen ottanut tavaksi peruuttaa sen jo etukäteen ensimmäisen numeron saatuani.
  MB on kyllä yksi ymmärrettävimmistä tietotekniikan lehdistä, minulle se on tullut jo pitemmän aikaa, peliosiot vain jätän lukematta.

  Olisi kyllä kiva ymmärtää enemmän tietotekniikasta, koska tiedostan olevani hiukan uutuuskahjo.
  Itselleni on kaikki niin vaikeaa koska kielitaitoni on kovin puutteellinen jollen sanoisi onneton. =D


  KH meni minullekkin jonkin aikaa roskikseen, kävin ne sieltä siirtämäss pois ja nyt taas saan lukea ystävällisen ymmärtäväiset kaverilliset kommentit taas reaaliajassa.

  VastaaPoista
 12. KooTee,
  Minä teen samalla tavalla. Lehtimyyjät neuvovat toimimaan tuolla tavalla, jos alkaa epäröidä.

  Se sanasto noissa lehdissä onkin kompastuskivi, vaikka kieltä osaisikin. Aina keksitään uusia laitteita. Pelien maailma on minullekin aivan vieras. En pelaa tietokoneella mitään, en edes pasianssia.

  Kummallista, että ykskaks roskapostisuodatin valitsee jonkun kommentit roskiksi. Hyvä kun tulin vilkaisseeksi.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!