7. kesäkuuta 2011

Kytkyt


Luin juuri, että Google-kääntäjä muuttuu maksulliseksi palveluksi. Palvelu on ollut liian suosittu ja sitä on käytetty väärin. Olenkohan itsekin ollut sen väärinkäyttäjä, koska kääntäjä on ollut tuossa sivupalkissani? Ehkä minulta on jäänyt lukematta ja ymmärtämättä jokin ohje. Ensin koko API oli lopetettavien listalla, mutta ilmeisesti valtaisan palautteen vuoksi se säilytetään, mutta maksullisena.

Onko vastaavaa ilmaista palvelua enää saatavilla, en tiedä. Muuttuvatko Blogger ja Picasa seuraavaksi maksullisiksi? Entä Gmail? Ilmainen ei ole koskaan lopulta ilmaista.

Tässä on linkki siihen postaukseen, jonka kirjoitin lisättyäni kääntäjän sivupalkkiin. Onhan siitä ollut iloa. Ainakin itselleni. Onko kääntäjä poistettava välittömästi?

___
Edit. 12.6.:
Entäs sitten tämä  +1- asia?  Sen ilmaannuttua siirsin jakonappulat tuonne sivupalkkiin? Onkohan sillä jotakin tekemistä Bloggerin omien tilastojen ihmeellisten sekoamisen kanssa?

12 kommenttia:

 1. Joopa...joo... näin se menee...
  Minä olenkin ihmetellyt - on se halapaa...!!!!
  On sen ainakin opeteltava Googlen kääntämään minunkin murre jos aikovat minusta asiakkaan saada...!

  VastaaPoista
 2. Jos se osaisi kaantaa oikein, siita voisikin ehka maksaa... mutta ainakaan suomea se ei pysty kaantamaan laheskaan ymmarrettavaksi. Suomea, tai suomeksi.

  VastaaPoista
 3. Google omistaa Bloggerin, joten luulisin, että Google Translaten käyttäminen näissä blogeissa lienee ok.

  Sähköposti tuskin muuttuu maksulliseksi, sitähän saa helposti muualta, jos Gmail maksulliseksi muuttuu.

  Flickristä olen itse jo nyt maksanut, sen verran näppärä palvelu ja hintakin on edullinen.

  VastaaPoista
 4. Luin postauksesi. Olisikohan "Lost in Translation" osuva kommentti Googlen käännöksiin, miettii vanha virallinen kääntäjä;-).

  VastaaPoista
 5. Minä en ole kääntäjää ottanut syystä, että se kääntää tosiaan aika hepposesti suomen ja suomeksi.

  VastaaPoista
 6. Eko,
  Niinpä. Murteet ovat oma lukunsa käännöskoneille. Joskus käännöksen todellinen merkitys on aivan päinvastainen kuin alkuperäinen ajatus.

  Tämän blogin nimikin on monilla kielillä Ihana piha. Selvä puutarhablogi siis. :)

  HPY,
  Ei osaa kääntää ranskasta suomeksi ainakaan. Luenkin sivujasi useimmitenn englanniksi. Siitä saa jonkinlaisen käsityksen asiasta.

  Mikko,
  Siihen suuntaan itsekin ajattelin. Näiden kytkösten vuoksi ajattelin, että muut palvelut muuttuvat myös maksullisiksi vähitellen.

  Flickr oli Yahoon käyttäessäni sitä.
  Nyt sekin kuuluu kai samaan ryppääseen.

  Olivia,
  Uudenlaisia "käännöskukkasia" syntyy, toivottavsti ei väärinkäsityksiä merkittävissä asioissa.

  Arleena,
  Mahdollisia vieraskielisiä lukijoita vartenhan sen oikeastaan laitoin. Riippuu kielten (siis suomen ja kohdekielen) rakenteista paljon, miten se sujuu. Lukija päättää. Ymmärtäminen jää lukijan vastuulle, kuten täällä Savossa on tapana sanoa. :)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti ei sentään kaikki muutu maksulliseksi. Jos sähköposti muuttuisi sellaiseksi, alkaisin ehkä uudelleen kirjoittaa kirjeitä manuaalisti ja saamaan myös sellaisia. Mikä ihana ajatus, että postiluukusta putoaisi OIKEA kirje! Linkkisi menneeseen blogikirjoitukseen oli hauska. Lehdessä ja lehdessä. : ) Onkohan monimerkityksisiä sanoja yhtä paljon muissa kielissä kuin suomenkielessä? Lämpimiä terveisiä Kuopioon, 25 mittarissa ja kello hädin tuskin kymmenen.

  VastaaPoista
 8. Laila,
  Todella harvoin nykyään saa "oikeaa postia". Näppäily on jo huonontanut omankin käsisalani melkein tuntemattomaksi. Siksi vanhojen tallella olevien kirjeiden hävittäminen mietityttää, kun yrittää siivota laatikoita ja komeroita.

  En osaa sanoa sanoejn määrästä mitään, mutta sanakirjoja paljon käyttäneenä voin sen verran sanoa, että kyllä niitä merkityksiä löytyy. Mutta suomi monine taivutusmuotoineen on niin rikas, että sanajohdokset lisäävät tällaista sanaleikittelyä, mitä toisaalta vaikeuttaa kielemme kääntymistä ja kääntämistä.

  Tulee mieleen yksi uusi (? minulle ainakin) mainos: "Voiton vie voiton".
  Oletko nähnyt tai kuullut?

  Kello 7.23, varjossa 21 plussaa. Jo eilen oli aika tukalaa, tosin nyt kotona veden äärellä on viileämpää...

  VastaaPoista
 9. Liisa, en ole tuota uutta mainosta vielä tavannut. Se on aika omituinen näin ilman taustatietoa luettuna.

  Ovat nämä hellepäivät jatkuessaan tosi tukalia! Tänään oli yhdeksän aikaan aamulla 25 astetta lämmintä varjossa. Mökkijärvi kutsuu viileine vesineen. Hyttysetkin siellä odottelevat suurin joukoin.

  Hyvää vointia ja helluntaita Sinulle!

  VastaaPoista
 10. Laila,
  Kiitos samoin! Hyttyset tuntuvat olevan todella ärhäkkäitä nyt. Ehkä nykyään on jo parempia karkotteita...

  VastaaPoista
 11. Ihana piha voisikin olla parempi kuin ihan pihalla (kuin lumiukko).

  VastaaPoista
 12. a-kh,
  Ehdottomasti olisi, jos vain olisi se piha. Se on nyt paahteinen ilman koivun antamaa suojaa ja kukat ovat kummissaan ja kuumissaan.

  Nyt olen ihan pihalla kuin lumiukko tämän Bloggerin itsenäisestä aktiivisuudesta. Kun klikkaan blogin kuvaa omalla koneella, Google ilmoittaa, että se on minulta kielletty. Mitä kautta ne kuvat sitten pitäisi ladata? Olen hakenut ne aina omalta koneelta ja Picasa-kansioni eivät ole olleet julkisia (siis nämä blogikuva-). Jos muunnan kansion julkiseksi, tilanne muuttuu: Pääsen aivan itse omalta läppäriltä avaamaan kuvan eri ikkunaan. ?? En ymmärrä. Kerääkö G. kuvia tällä tavalla? Miksi lukija mittari näyttää aivan älyttömiä lukuja? Kuka niitä klikkailee. Samasta linkistä käydään muka 30 kertaa päivässä tässä blogissa.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!