30. maaliskuuta 2011

Aurinkoista vaihteeksi

Kyllä sitä hiukan hätkähtää kun ensimmäisen kerran vilkaisee peiliin uusilla lukulaseilla. Muutenkin on sellaista totuttelua ja vielä niin paljastavatkin ovat. On muitakin kuin niitä naurusellaisia silmänurkissa, taitaa olla vallan juonteita eri suuntiin. Onneksi uudet rillit sentään pidentävät silmäripset siinä kun kerran liioittelevat kaiken muunkin.

Yleislaseilla katsellessa tämä näyttö ensin vääntyili kummallisesti, mutta sitten silmät jo hiukan mukautuivat tai vain opin asettamaan sen oikeaan kulmaan. Nyt näillä uusilla varsinaisilla tuntuu kuin näyttö olisi jotenkin pullea ja taas välillä tulee kummallinen notko näytön yläreunaan. On tämä sellaista hakemista ja totuttelua. Katson nyt jonkin aikaa, miten sopeudun.

Tänä aamuna näin pitkästä aikaa auringon nousevan punaisena pallona. Edellisyönä sataneen lumen jäljiltä hanget ovat vitivalkoiset ja se puna ja sen läike siinä hangella oli kaunista katseltavaa. Ja puissakin jotka olivat kuurautuneet yöpakkasessa. Auringon noustessa pakkasta oli vielä 21 astetta. Näin kylmiä öitä en muista maaliskuun lopussa olleen. En myöskään itseäni korkeampia lumipenkkoja lähiökatujen varsilla.

En ota enkä julkaise jokavuotista ensimmäistä sinivuokkokuvaa aprillipäivänä tänä vuonna. Se on ainakin varmaa. Siksikin tänään ehkä kaihertaa silmiä, kun asettelin sen aamuisen auringon paistamaan tuon ikkunakoristeen läpi. Kaikkea sitä päähän pälkähtää. Aika monta kuvaa piti ottaa ennen kuin osui kohdalle.

10 kommenttia:

 1. Varmaankin totut uusiin lukulaseihin. Olisipa minullakin ripsiä pidentävät lasit, mutta näin ei ole. Omat lasini ovat kaukonäköä varten enkä käytä laseja lukieassani.

  Onpa hauskan näköinen koriste, joka vangitsee auringin valon. Sinivuokot odottavat lumen alla kevään tuloa. Lapsena istutin kolme sinivuokon taimenta kotipihalle ja vuosikymmenten saatossa ne levittäytyivät melkein koko pihalle. Milloinkahan ne kukkivat tänä vuonna?

  VastaaPoista
 2. Uudet lasisi ovat varmaan jo viikon päästä aivan verrattomat. Tottuminen vie hetken. Kevät on myöhässä. Muutamia pälvikohtia on näkynyt aurinkoisilla tienpientareilla, mutta ei ainuttakaan leskenlehteä. Sinivuokkoja saamme vielä odotella pitkään, ellei jokin ihmeellinen lämpöaalto sulata lumia kerralla. Yöpakkanen pääsi puraisemaan narsissit, jotka olin nostanut päivällä parvekkeelle aurinkoon ja unohdin nostaa yöksi sisälle. Narsissikin pienen pakkasen sietää, mutta ei tuollaisia lukemia.

  VastaaPoista
 3. Olivia,
  Jokaisella on erilaiset silmät. Minä voin ajaa autoa ilman laseja, mutta lähelle en näe.

  Kaukaa tuotu on oma sinivuokkonikin. Saa nähdä, mitä se tykkäsi syksyisestä piharempasta. On niin talvista, ettei osaa edes veikata kukkimisajankohtaa.


  Delilah,
  Kesäaikaa elämme keskellä korkeiden nietosten. Pälviä ei todellakaan näy muualla kuin teiden varsilla auringon paahteelle otollisissa paikoissa.

  Mistä ihmeestä joutsenet osaavat ennakoida löytävänsä sulapaikat tällaisena keväänä, ihmettelen. Niitä on kuultu ja nähty.

  Harmi, että narsissisi unohtuivat ulos. Täällä oli viime yönäkin vielä n. 10 astetta pakkasta.

  VastaaPoista
 4. Auringon läpäisemä tähtisilmä ei taida lukulaseja tarvita. Mainio kuva.

  VastaaPoista
 5. Ei ole talvet veljeksiä eikä keväät siskoksia! Lumen määrä vaatii sulamisaikaa nyt ja lämmin aaltokin on vasta nyt tulossa. Laitetaan vuopkot blogiin heti, kun ne avaa silmänsä. Taatusti ainakin vapuksi!

  VastaaPoista
 6. Hih, ja kun katsoo lukulaseilla suurentavaan peiliin niin ooops, näkee jopa rypyn sisälle, ripsien kasvua en ole järkytykseltäni huomannut seurata.
  Olen nähnyt dreamcatchereita, mutta en vielä suncatcheria tätä ennen. Pieneen reikään sait auringon pyydystettyä.

  VastaaPoista
 7. En ole koskaan pitänyt laseista. Minun oli hyvin vaikeaa hyväksyä ne nelivitosena. Ajattelen myös, että asenteeni on todella itsekäs. On myös sokeita ihmisiä...

  VastaaPoista
 8. Simpukka,
  Ei todellakaan. Makrokuva. Nousevan auringon läpimitta on oikeasti n 2,5 mm. Kuvat narraavat, ainakin makrot.

  Ellinoora,
  Niin teemme. Lumen sulaminen näyttää nyt lupaavalta, koska täällä on ollut ensimmäinen pakkaseton yö.

  Sirokko,
  Suurentavaa peiliä minulla ei ole ollutkaan. Suurennuslaseja kyllä, mutta ne ovat hankalia käyttää.

  Mayo,
  Ei kai kukaan, vaikka nykyään tuntuu, että silmälasit ovat kuin asusteita. Markkinointi on voimakasta. Nämä uudet omani vaativat kyllä entrausta.

  Hyvää sunnuntaita kaikille!

  VastaaPoista
 9. Kalevi,
  Se on vanha päre. Ihmettelin itsekin, miksi lukija ilmoitti sen uudeksi. Toisaalta on se tässä blogissa uusi kuten muutkin Mapista "tuodut" tekstit. Alan karsia näitä blogeja. Päreet siirtyivät kronologiseen paikkaansa, mikä sinänsä oli hyvä asia. Tulipa sekin kokeiltua.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!