23. syyskuuta 2010

Anteeksi, minulla on ongelma


Kun puuttuu tietotaito, ei pitäisi tuohikonttiaikaisen nettimummun mennä sähläämään lukijaraadin kuvien kanssa. Tulin klikanneeksi viimeisenä mukaan ilmoittautunutta lukijaa nimeltä Dave, koska näin hänen liittyneen samana päivänä muutamalle seuraamalleni sivulle. Jouduin mainossivuille ja ajattelin, että tässä saattaa olla uusi tapa saada klikkauksia omiin mainoksiinsa. Siis menin jollekin asetussivulle, jossa estin kuvat google.comista. Ja hups! Suurin osa lukijakuvista katosi bittitaivaalle. Se ei suinkaan ollut tarkoitus. En enää löydä kyseisiin asetuksiin. Apua!

Jos joku osaa neuvoa, miten saan ne kuvat takaisin, olisin kiitollinen avusta. Minua ihmetytti tuo englannikielinen lukija. Ei toimenpiteeni lukijoita minnekään poistanut, vaan ainoastaan nuo kuvat tuosta listasta. Eli olisi ehkä kannattanut kysyä jostakin ensin neuvoa. Nyt tämä koneenrakkine väittää, ettei minulla ole yhtään ystävää...

____

Edit. myöh.
Ongelma ratkaistu. Kyseessä oli selainongelma. Jotenkin onnistuin muuttamaan Firefoxin asetuksia mutkien kautta. Ja pienen pähkäilyn jälkeen osasin palauttaa asetukset ennalleen. Kuluu se aika näinkin...

15 kommenttia:

 1. Liisa, minä näen sinulla tässä 37 ystävää! Näetköhän itse edelleen nolla ystävää?

  Itselläni oli joskus myöskin häikkää tuossa Lukijat-kuviossa, määrä heitteli, lukijat näkivät eri määrän mitä oma koneeni näytti. Tilanne meni ohi.

  VastaaPoista
 2. Ei aavistustakaan. Minullekin on ilmestynyt tuo Dave, joka ei ole ollenkaan kiinnostava.
  Ja nyt menen katsomaan haastevastaustasi.
  (Mutta lukijasi kylla nakyvat!)

  VastaaPoista
 3. Minä kyllä näen tutulla paikalla 37 lukijaa. Davenkin. .. Olisikohan selaimesi oikkuja?? Vai tarkoitatko jotakin muuta blogiasi?

  VastaaPoista
 4. Kiitos

  Iines,
  HPY ja
  Marjattah!

  Ilmeiseti se on selainongelma sitten. Minulla näkyy vain 11 kuvaketta tässä Firefoxissa, lukumäärä näyttää sen 37.

  Seuraan tilannetta, jospa se korjaantuisi...

  VastaaPoista
 5. IE näyttää edelleen kaikki kuvat eli selaimen asetuksissa sen vian täytyy olla. Oletan.

  VastaaPoista
 6. Onneksi sait ystäväsi takaisin. Minä joskus olin bannannut bloggerin kuvat ja valitin kunnes tajusin että vika on itsessäni8]

  VastaaPoista
 7. liisamuru,

  lehdessä oli suloinen kuva sinusta! aika on kullannut kasvosi; ne paljastavat halun hidastaa, oleilla ja kiintyä.

  sanon nyt tässä vielä sen, että kirjoituksesi ovat minulle rakkaita. hieno pieni blogi painaa paljon.

  ps. samassa lehdessä oli juttu myös minun naapuristani topista.

  VastaaPoista
 8. liisa

  Olen typerehtinyt samalla tavalla. Oikea menetelmä on äärimmäisen helppo.

  Minulle tuli myös sama aurinkolasipärstä ja poistin sen, kun havaitsin, millä asialla herra liikkuu.

  Vähän aikaa sitten poistin turkkilaisen pällistelijän ja kaksi haamukuvatusta.

  Luin jutun ET-lehdestä. Ei se nyt varsinainen human interest -juttu ole, mutta ajaa pikkusympaattisesti asiansa.

  VastaaPoista
 9. Tumpeloita ollaan täälläkin.
  Minulla on tuo insinööri, jolle soittelen kun tarvetta on. Viimeksi en saanut patterin vaihdon jälkeen hiirtä pelaamaan. Neuvo oli - muistithan painaa sitä vihreää nappia viisi sekuntia. Hätäinen ihminen kun olen painoin vain sekunnin. No seuraavalla kerralla muistan painaa tarpeeksi kauan.

  VastaaPoista
 10. Inkivääri,
  Juuri tuota virhettä en ole tehnyt, mutta monta muuta. Olen ajanut tietokoneen ajokortin ennen windows-aikaa.

  VastaaPoista
 11. meri,
  Kuvauspäivä oli toukokuun kylmillä. Järveltä tuuli kylmästi. Ensimmäisen kerran näin asiaansa paneutuvan lehtikuvaajan työssään. Tuon ainoan kerran olen kantanut läppärin ulos. Kaikki ei ole aina ihan sitä miltä se näyttää.

  Jotakin erikoista siinä Utössä täytyy olla. Sanon näin luettuani uudelleen jutun naapuristasi ja katseltuani paljon valokuvia sieltä ja kuvitellessani arkeasi siellä.

  VastaaPoista
 12. a-kh,
  Menetelmä on helppo sitten kun sen tietää. Nyt osaan jo poistaa vastaavat. Toisaalta koen olleeni melko fiksu, kun heti hoksasin mistä on kyse.

  Ehkä pelkkänä Liisana olisi helpompi blogata, ajattelen nyt.

  VastaaPoista
 13. Arleena,
  Minä olen käyttänyt kyllä ihan asiantuntija-apuakin. Viikon kotona itse pähkäilty ongelma on hoidettu 10 minuutissa 60 eurolla. Onneksi heitä on.

  VastaaPoista
 14. Tietotekniikkaongelmat ovat hyvin tuttuja minullekin. Tietokoneosaamiseni perustuu monta vuotta sitten saatuun oppiin työpaikalla. Sen jälkeen olen edennyt "trial and error" -periaatteella. Joulkuussa ostimme uuden läppärin, jossa oli uusi Windows7-järjestelmä. Kauppaan sisältyi etäyhteys, joten monet ongelmat ovat ratkenneet puhelimen ja etäyhteyden kautta. Etäyhteys on mainio keksintö, jos ei ole asiantuntijoita perhe- tai tuttavapiirissä. Se on myös nopeampi ja halvempi keino kuin asiantuntijan kutsuminen kotiin.

  VastaaPoista
 15. Olivia,
  En ole siis yksin ihan pihalla näistä tekniikka-asioista. Tai ehkä se on liitoittelua, koska kaikilla ei ole koko laitetta lisukkeineen. Kuullostaa hyvältä ratkaisulta tuo etäyhteys, kun nuoremman polven taitajat ovat liian kaukana.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!