25. heinäkuuta 2010

Salaisuus

- Hei mummu, onko tää sun uusi puhelin? Paljonko se makso? Onko siinä bluutuutti?

- Se makso semmoset 40 euroa, kun mummulla oli vuoden ajalta kertynyt etuseteli ja mummu lupasi pysyä entisen operaattorin asiakkaana.

- Niin halpa. Mummu, minä haluaisin semmosen bluutuutkännykän?

- Ei nämä puhelimet mitään halpoja ole. Ajattele nyt, että perheessä on vaikka neljä lasta ja jokaisella on oma kännykkä. On pakko laittaa saldorajoitukset, ettei laskut pääse karkaamaan käsistä. Mikä se semmonen bluutuut muuten on?

- En tiijä, mutta mun kaikilla kavereilla on semmoset ja ne voi lähettää toisillee jotakin, vaikka erilaisii soittoääniä vaikka. Minusta on kurja vaan seistä vieressä ja katsella, kun ne lähettelevät toisilleen niitä, mitä ne nyt on. No ainakin soittiksia.

- Onhan näissä näitä valmiita soittoääniä ja voi vaikka laulaa tai soittaa omanlaisensa sinne. Minä kokeilin sitä kerran. Katotaas vaikka, mitä musiikkia täältä löytyy.

- Galleria, kaikki sisältö, tuolla näkyy lukevan musiikki, mitähän siellä on? Tuossa on jokin Stones.aac. Arvaisikohan tuosta painaa?

- Paina vaan. Etkö sinä, mummu, osaa käyttää omaa puhelintasi?

- No, en osaa, ainakaan vielä. Tässä on ihan liikaa näitä valikoita ja ominaisuuksia. No, painan nyt kuitenkin.

- Onpa ihan kiva kappale. Onko siellä muita kappaleita? Lopeta se.

- Miten tämän saa loppumaan? Taitetaanpa koko laite kiinni. Puhelu loppuu ainakin niin. Hei, tämä vaan soittaa. Apua, miten tämän saa nyt lopettamaan?

- Etkö sinä, mummu, ihan oikeesti osaa käyttää omaa puhelintasi?

- No, osaan minä soittaa ja vastata ja lähettää tekstiviestin. (Puhisee itsekseen.) Ei olisi pitänyt mennä kokeilemaan sellaista mitä ei osaa. Mitä me nyt tehdään? Tästähän kuluu koko akku, jos se soittaa tätä samaa kappaletta loputtomiin. Yritetään vielä kerran. Takaisin samaan valikkoon. Onhan tuossa vasemmalla alhaalla valinnat. Yksi on Mykistäminen. Mykistyykö tämä koko puhelin, jos painan siitä?

- En tiedä. Kokeile. Ei kerrota kenellekään.

- No, ainakin soitto lakkasi. Hyvä. Ei kerrota. Tämä on sitten meidän salaisuus.

Vaari astuu huoneeseen hetken kuluttua.

- Hei vaari, mummun piti mykistää puhelimensa, kun se vaan soi ja soi. Kun se on nyt mykistetty, niin soittaako se enää puhelujakaan?
_____

Pakinaperjantai #191.

10 kommenttia:

 1. Niitä piisaa, ominaisuuksia, nykyisissä puhelimissa. Joillain voi sooittaakin :)

  VastaaPoista
 2. Isopeikko,
  Niihin olisi hyvä lisätä vielä suurennuslasi, ainakin. Ja pinsetit sekä korkkiruuvi. :)

  VastaaPoista
 3. Tuttu keskusteluni lapseni kanssa, aivan samoin aikanaan tuo meni, vaikken ole vielä ihan mummu. Hauska lopetus!

  VastaaPoista
 4. Marjaisa,
  Kiitos kommentistasi. On se omasta mielestäkin noloa, kun ei osaa eikä tiedä. :)

  VastaaPoista
 5. Noin se on, kaikkia uusia juttuja tulee tuutin täydeltä, eipä siinä perässä pysy.
  Mykistäminen onkin mystinen nappula. Meillä ihmeteltiin, kun soittoja ei kuulu. Syykin selvisi, joku vain oli jossain vaiheessa painanut ihan väärää nappia.

  Hyvä tositarina tämän hetkisestä joskus aivan turhastakin kehityksestä. Mutta pitäpä Nokia ja muut eivät tekisi pörssikurssien nousun takaamiseksi.

  VastaaPoista
 6. Muistatteko ajan, jolloin puhelin oli ison kivenmurikan kokoinen ja sillä saattoi soittaa ja vastaanottaa puheluita. Tekstaritkin joutui kirjoittamaan paperille.

  Miten ihmiskunta on selvinnyt sellaisissa oloissa?

  VastaaPoista
 7. Allyalias,
  Se oli seinällä ja siinä oli veivi, josta veivaamalla päästiin kekukseen ja pyydettiin, saisinko Naarajärvi 11, kiitos. Sitten odotettiin joskus aika kauankin, mutta akku ei koskaan loppunut. Puhelun aikana sentraalisantra kyseli, puhutaanko, ikäänkuin ei olisi kuullut. Puhelun, jotka olivat aina asiallisen lyhyitä, jälkeen kiepautettiin taas veiviä, jotta keskus osasi kirjoittaa, moneltako puhelu loppui ja irrottaa piuhat. Ainakin luulen, että se meni niin. Joskus seisoin vieressä postiasioissa...

  Virallinen postikortti oli tekstari. Olihan se tosi ankeaa ja alkukantaista. Mutta puhelinlangat lauloivat niin kauniisti pakkasilla.

  VastaaPoista
 8. AIKA HALPAA!Vaikka on bluutuut.Kuule mulla on nokian tavan puhelin.Kuunnelkaa!Ostakaa mikä tahansa puhelin lapsille mutta ei nokian tavan puhelinta.

  Noora

  VastaaPoista
 9. Hahaa, niin ne lapset osaa säilyttää salaisuuksia... =)

  VastaaPoista
 10. Noora,
  Toivottavasti viestisi menee perille.

  Una,
  Olemmeko me aikuiset siinä yhtään parempia? :)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!