29. kesäkuuta 2010

Siedätyshoitoa


Hyttyset ja muut öttiäiset ovat todella äkäisiä tänä kesänä tai sitten niitä on runsaiden sulamisvesien vuoksi siinnyt reippaasti tavanomaista enemmän. Yksi pistos, ties minkä, vaati jo antibiootit. Toinen on tehnyt vasempaan sääreen pahan ja kutiavan jäljen. Kolmas ehti aamuisella lyhyellä uintireissulla puraista minua leukaan. Ihan kuin olisin jotenkin allergisoitunut niille. Pitäisiköhän etsiä hirvikärpästakki jostakin komeroiden kätköistä? Muistaakseni se on niin hiostava näillä keleillä, ettei sitä ehkä voisi pitää.

Monilla on ilmeisesti alkanut loma, koska lähiö oli aamulla kovin hiljainen. Tuuli sellaisesta suunnasta, että rakennustyömaan äänetkään eivät kuuluneet ennen kuin aivan vieressä. Ajattelin jo, että pitävät kesälomatauon. Kävelyreitin voi valita milloin milläkin perusteella. Tänä aamuna piti yrittää pysytellä katujen aurinkoisilla puolilla ja välttää metsikköjä. Minulla oli näet kellonaikaan nähden liian vähän vaatetta päällä (sitä jotenkin unohtaa ettei pääsekään niin rivakkaa tahtia enää) ja latupohjilla taas liikaa hyttysiä. Meni se niinkin. Olimme olleet jo aika kauan kotona, kun vilkaisin kelloa. Se oli vasta 9.30, siis 8.30 oikeata aikaa. On jäänyt vähiin tänä keväänä totuttelu viileään veteen. Se tuntui eilisten aaltojen jäjiltä suorastaan kylmältä, vaikka aamu oli tyven. Kävin kuitenkin vedessä, kun kerran rantaa menin. Ehkä siksikin palelsi.

Oli taas kaupunkiasiaa. Samalla päätin käydä kurkistamassa, miltä torilla näyttää. Aika iso aidattu monttu siellä näkyi olevan. Ja kaupungintalon puoleisessa päässä on todella ahdasta. Aurinko helotti täydeltä terältä. On minulla olevinaan oikein hyvät aurinkolasit, mutta muutaman kerran täytyi ihan tarkistaa, olivatko oikeat lasit nenällä. Olisi ollut aurinkovarjon tarve. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, vaikka moni turisti ahtauden nähdessään luultavasti kääntyy kannoillaan. Semminkin, kun se mukulakiviosa toria on niin hankalaa kävellä. Naakkoja näkyi, ei puluja. En ostanut mitään, mutta olin kai sopivannäköinen kohde eräälle luontaistuote-esittelijälle. Otin esitteen, että pääsin jatkamaan matkaani.

10 kommenttia:

 1. Hyttysiä on tosiaan ihan mielettömästi. Minullakin on jalat ihan paukamia täys juhannuksen jäljiltä.Onneks eivät enää kutia.

  VastaaPoista
 2. Kunnallistoimittaja Heiskasen kanssa olin tavallisesti eri mieltä asioista, koska sanomalehti ei voi olla mikään totuudentorvi ainakaan mahdollisten ilmoitustulojen ollessa kysymyksessä, mutta siitä olin samaa mieltä hänen kanssaan, että torin kulmasta kulmaan olisi pitänyt vetää tasaiset diagonaalit naistenkin askeltaa, jos nyt vähän ohuemmissa kuin navettasaappaan koroissa halusi torilla kulkea. Jos muistat, niin lohkokivien saumaojen piki tarttui tavallisiinkin kenkiin.

  VastaaPoista
 3. ps. Hieno kuva muurahaisesta!

  VastaaPoista
 4. Amalia,
  Taidamme olla jokainen erilaisia hyttysten mielestä. Ja myös siinä, miten purema vaikuttaa. Tarttis ehkä ostaa ohvia!

  VastaaPoista
 5. a-kh,
  Tiedän mistä puhut. Eikös ne lohkokivet ole aseteltu vielä hiukan kuperiksi, mikä lisää alustan epämukavuutta. Tämä koko maailma suunnitellaan terveille ihmisille. Vajavaiset saavat sitten sompailla, miten pärjäävät.

  Kävin aamulla kaupungilla ja ajoimme Kauppakatua niin pitkälle, että näin Kauppahallin takana olevien puiden olevan ainakin vielä paikoillaan.

  VastaaPoista
 6. liisa,

  tekee mieli sanoa miten hyvä olo tulee sinusta ja sinun kirjoituksistasi. ihan joka kerta ja aina.

  meri (unkurista)

  VastaaPoista
 7. meri,

  Kiitos kauniista sanoistasi. Niistä tulee hyvälle mielelle kuten kirjoituksistasi, varsinkin kun ihailen sinun suvereenia tapaasi kirjoittaa mistä tahansa elämän ilmiöstä tai tapahtumasta. Olen kovasti tykästynyt myös englantiisi.

  Minullakin on muistoja Englannista. Jos ranka vielä joskus sallii, tahtoisin matkustaa siellä ja Ukrainassa...

  VastaaPoista
 8. http://juhamolari.blogspot.com/2010/02/rakastan-elamaa.html

  VastaaPoista
 9. a-kh,
  Kiitos linkistä. Mielenkiintoista tietoa.

  VastaaPoista
 10. a-kh:lle vielä,

  Tänä aamuna luin SS:sta, että seuraavaksi alkavat täyttää Väinölänniemen uimarantaa, jotta saadaan tilaa tenniskentille. Työ kestänee neljä vuotta.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!