5. marraskuuta 2009

Riski ja riski

Piti olla mukana Kela-kortti. Ellei siinä ollut riskiryhmää osoittavaa koodia, oli otettava mukaan mahdolliset reseptit tai peräti epikriisi(t).

Kahdelle päivälle sukunimen etukirjaimen mukaan jaettu riskiryhmäläisten joukko yllätti rokottajat suuruudellaan. Oli varmaankin tarkoin mietitty ja suunniteltu, miten homma hoituisi sutjakimmin. Ei kai kukaan tahallaan seisota, jonotuta, perussairaita ihmisiä ulkona marrasviimassa kaksikin tuntia.

Omassa murteessani riski tarkoitti hyvässä kunnossa olevaa ihmistä. Tuli mieleen, että sellaisille riskiryhmäläisille moinen jonotus ei olisi ollut ollenkaan vaikeaa.

Olisi siis pitänyt olla mukana jakkara, termarissa lämmintä juotavaa ja useita vaatekertoja. Jono kiemurteli pitkin katuja. TK:n ilmastointikin lakkasi toimimasta, kun sisään päästettiin liikaa ihmisiä kerrallaan. Lopulta tunteja jonottaneille jouduttiin kertomaan, että rokote olikin siltä päivältä loppunut. Ensi viikolle järjestetään uusi aika. Kilpajuoksu epidemian kanssa jatkuu.

PS. Ehkä olisi kannattanut hajauttaa rokottajat eri kaupunginosiin. Jälkiviisaus on tietenkin helppoa. Parhaansa yrittävät.

4 kommenttia:

 1. Rankkaa on heillä, jotka joutuvat päätöksiä tekemään. Kaikkea ei huomaa ajatella. Varmaan parhaansa yrittävät, kuten totesit. Toivottavasti rokotteita nopeasti saadaan lisää ja se myös tehoaa.
  Laila

  VastaaPoista
 2. Laila,
  Samat asiat mitä tuohon kirjoitin olivat seuraavan päivän lehdessä. Ja edelleen tämän aamun lehdessä, varsinkin yleisön osaston kirjoituksissa. Ja ns. kuumalla linjalla, jotka taitavat olla tekstiviestejä.

  VastaaPoista
 3. Kilpajuoksu joukkohysteriaporukassa jatkuu. Myönnän toki, että asialla on puolensa. Kaunis kuva sulla.

  VastaaPoista
 4. Kalevi,
  Tilanne vaikuttaa sekavalta. Ei oikein tiedä mitä ajattelisi ja ketä uskoisi. Intuitiota?

  Keli on taas plussan puolella, lunta ei ole muualla kuin tekolumiladulla.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!