10. marraskuuta 2009

Kantarellimuhennos

Oheinen helppo ja herkullinen kantarellimuhennos on tarkoitettu liitettäväksi Lastun Bloggaajien herkut-keittokirjaan. Aikoinaan poimimme paljonkin sieniä: karvalaukkuja ja rouskuja ja lampaankääpiä.

Koska suolan syöntiä on pitänyt rajoittaa, viime vuosina olemme sienistä syöneet oikeastaan vain kantarelleja. Munakkaissa ja muhennoksena. Ja myös sinänsä. Tämä ohje kuuluu sarjaan "Helepolla hyvvää" tai "Kuopijolaista kurmeeta". Lisukkeet voi valita mielensä mukaan. Lindströmin tai vaikka Holopaisen jauhelihapihvit sopivat hyvin.

Kantarellimuhennos

1 l kantarelleja
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl ruokakermaa
2 dl vettä
hippunen suolaa, pippurisekoitusta myllystä

Hauduta paloitellut sienet omassa liemessään rasvan ja sipulisilpun kanssa, kunnes neste häviää ja seos ruskistuu kevyesti. Lisää vehnäjauhot, sekoita nopeasti, jotta ne eivät ruskistu. Lisää lopuksi ruokakerma ja vesi. Sekoita huolella, ettei muhennokseen jää paakkuja. Anna muhennoksen kiehahtaa ja hauduta sitä vielä noin kymmenisen minuuttia.

PS. Kuvan sienet eivät ole kantarellejä. Mitä lie syksyisiä kantosieniä Pienvalkeisen rannalta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kantarellimuhennoksesta. Monilla herkuttelijoilla on juuri kantarelli se yksi ja ainoa sieni ylitse muiden enkä ihmettele syytä. Kaunis ja maukas on. -Tässä tulee aivan nälkä, vaikka juuri söin :).

    (Lisään ohjeesi virtuaalikeittokirjaan jahka bloggerin kirjoitusaluastani toimii kaikkine ominaisuuksineen. Kiitos paljon. Tämä on antoisaa ja hauskaa.)

    VastaaPoista
  2. Lastu,
    Ole hyvä vaan Tämä on aivan perusohje. Kantarellin maku on hyvä, kun en tiedä mitään tryffeleistä. :)

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!