23. kesäkuuta 2009

Lintubongausta päivittäin

Nyt olen sitten ollut pihalla liikaa. Kaksi kaupunkireissua autolla. Sitä tulee kuitenkin kävellyksi paikasta toiseen jonkin verran ja aurinko pääsee puraisemaan. Pitäisi muistaa ottaa hattu ja pitkähihainen pusero, on miten lämmintä tahansa.

Tänä aamuna oli ensimmäisen kerran sen verran lämmintä tuo vesi, että siellä saattoi viipyäkin hetken. Räksän poikaset ovat höpsöjä, antavat kävellä ihan viereen polulla. En ole enää kantanut kameraa mukanani joka kerta, koska liikkuvat kohteet karkaavat ja laiturilta aukeava maisema on tullut kuvatuksi joka suunnasta. Vesi on alhaalla taas, pohjaan on kasautunut kaisloja paksu matto. Siellä jossakin se pudonnut kultasormus on. Muistui tänään taas mieleen.

Käpytikan
pesä (kuvassa) onkin tietenkin haavassa eikä männyssä, kun olen ehtinyt tarkastella sitä tarkemmin. Tänään en ole vielä ehtinyt käydä tarkistamassa sirkutustilannetta. Useana päivänä olen vaaninut puun lähellä kamerani kanssa, saanut läjäpäin epätarkkoja kuvia emosta, poikasesta ja emosta ruokkimassa poikasta. Taidan vielä kävellä katsomaan, onko nytkin hiljaista kuten eilen iltapäivällä. Ettei vain olisi pesueelle käynyt huonosti. Tai sitten ne ovat jo niin isoja, että osaavat olla hiljaakin. Punavarpusen "siistivideo, siistivideo, siistivideo"-laulua olen kuullut, mutta lintua en ole nähnyt.

Lämpö on toisaalta hyvä asia, mutta kyllä se myös väsyttää. Ja lupaavat viikonlopuksi peräti kolmeakymmentä astetta. Kai tähän tottuu...
_____

Edit.
Kävin kuuntelureissulla. Hiljaista oli. Jospa emo ruokkii poikasiaan jo muualla. Lintuja on jonkin verran, mutta puiston tiheiköissä ja oksistoissa ei näy mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!