30. toukokuuta 2009

Miljoona ruusua?


Viikko on tuonut kesän jo tännekin. Koivunlehdet ovat jo isoja, vaan eivät vielä vastaksiksi asti. Tuomi on myös puhjennut kukkaan, lemmikkimatto miltei yhtenäinen maanpeite. Kukkapenkit ovat karanneet kasvuun niin, ettei enää raaski nyppiä puna-ailakkeja pois. Ovat jo kukassa nekin. Samaa sävyä hehkuu sammaleimupenkki. Kesäkukat ovat vielä hankkimatta.

Uusia alkuja. Ruusujen aikaa. Sanat ovat hukassa, selkä ja sielu solmussa, mutta muistijäljet kuljettavat omaan ensimmäiseen kansakoulun kevätjuhlaan ja kymmeniin kevätjuhliin sen jälkeen, joissa on aina veisattu suvivirttä. Gaudeamus igitur tuli mukaan keskikoulun jälkeen. Koulujen ja kerhojen päättyminen on herkkää ja haikeaa aikaa. Toisaalta odotettua. Ruusuja jokaiselle!
Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks luopi,
sen kutsuu elohon.

3 kommenttia:

 1. Kaunis on maailma juuri nyt. Ja emmekö voikin yhtyä Suvivirren viimeisiin sanoihin (uskonnosta riippumatta) "Luo meihin uusi mieli, pois poista murheemme!"

  VastaaPoista
 2. Utukka,
  Kaunis on ja lämmin. Varjossa tällä hetkellä 27 astetta. Äkkihelle.

  Hyvää helluntaita koko virren sanoin sinulle!

  Edelleen kuulee kiistelyä suvivirren sopivuudesta kevätjuhlaan monikulttuurisissa kouluissa. Ei sen luulisi pahaa tekevän kenellekään. Vedotaan tasa-arvoon. On olemassa jopa uudelleenkirjoitettu versio koko virrestä. Tietoa löytyy esim. alla olevasta osoitteesta. Mikä perinne on muunnettu perinne, ihmettelen.

  http://www.pro-seremoniat.fi/juhlat/suvivirsi.phtml

  VastaaPoista
 3. Mikä (piru) ihmisiä vaivaa?

  No, menossa ollaan, nuoriso käyttää huumeita ja sekstaa huvikseen, tappaminenkin on tulossa muotiin. Onko tämä kaikki Suvivirren aiheuttamaa?

  Ihmisillä ei näytä olevan mitään tekemistä, kun lähes 6 000 on allekirjoittanut adressin, että paahtoleivässä ei saisi olla kantapaloja.

  Näperrellään nyt sitten näissä, kun ei ole älyä sen suurempiin ajatuksiin.

  Mutta hyvää Helluntaita sinullekin!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!