22. kesäkuuta 2008

Tähdellistä?

Sen siitä saa, kun alkaa leikkiä kopioimalla ja siirtelemällä tiedostoja paikasta toiseen. Picasa olikin armoton amatöörille. Olin siis kopioinut kuukausittain kuvat ulkoiselle kovalevylle, siis ulkoistanut ne. Toisaalta olin myös "tähdittänyt" joitakin kuvistani. Se kultainen tähti. Tiedättehän. Se ilmestyy valitun kuvan nurkkaan ja samalla siirtää ko. kuvan kopion eri kansioon.

Jotkut kuvistani tähditin ihan itse, toiset taas toisten antaman palautteen perusteella. Mielikuvittelin jo muka julkaisevani omakustanteena kirjasen, jossa olisi juuri niitä parhaimpia kuvia ja vaikka runoriipustuksiani. Sillä tavalla jotenkin kauniisti aseteltuna. Itselleni vaikka ja läheisilleni ikimuistoksi. Mutta kuinkas kävikään?

Vaikka poistaessani tökkivästä Picasasta jo ulkoistamiani kansioita luinkin hätäisesti jatkuvasti toistuvan viestin, olenko varma että haluan poistaa koko kansion jne jne (, koska samalla ko. kuva poistuisi kaikista kansioista), minä vain klikkailin "kyllä, kyllä". Olihan tarkoitus hyvä. Keventää Picasan kuormaa, jotta se jaksaisi toimia paremmin (mutu-oletus). Jatkuvasti se tuntui narisevan jotakin tietokannan optimoimisesta. Mokoma.

En minä ollut tajunnut siirtää sitä "tähtikuvakansiota" sellaisenaan mihinkään. Ja samalla kun suostuin ihan kaikkeen, mitä herra Picasa pyysi, "tähtikansio" kutistui kutistumistaan, kunnes viimein äkkäsin erheeni. No, ei hätä ole tämän näköinen. Kai ne kuvat ovat jossakin tuolla harmaan mötikän uumenissa parempaakin paremmassa tallessa. Virhe on helppo myöntää ja kirjaan sen nyt tänne, jotta joku toinen ei toimisi samalla tavalla. Vastedes kopioin ja siirrän ensimmäisenä "tähtikuvakansioni", kun/jos sinne ajan kanssa jotakin tallennettavaa kertyy.

Itse asiassa minua ei edes kovin harmita koko juttu. Monet muutkin suunnitelmat ovat menneet myttyyn viime aikoina. Tuo kuva-asia on sieltä vähäpätöisimmästä päästä. Laitan tähän nyt luvalla M.C.:n ottaman kuvan Huippuvuorilta. Menneen kevään satoa. Aika viileä näin juhannuksen jälkeisen sunnuntain kuvaksi, eikö vain? :) Varoitusmerkkejä tulee noudattaa kaikkialla. Samaa koskee kaikenlaisen softan ohjeita. En liene ainoa kantapään kautta-oppija?

6 kommenttia:

 1. Picasan etu on juuri se, että alkuperäinen kuva säilyy. Jos haluat säilyttää alkuperäisen kuvan, niin klikkaa Poista kuva Picasta, älä klikkaa kohtaa, jossa sanotaan, että poista kuva levyltä. Myöskään kansion poistaminen Picasasta ei poista kuvia kovalevyltä.

  VastaaPoista
 2. AKH,
  Kiitos neuvoista. En ole muistaakseni kertaakaan käyttänyt tuota komentoa. Vasta nyt löysin sen napsauttamalla hiiren oikeaa painiketta kaksi kertaa. Yhdellä näpäyksellä se ei vielä tule valittavaksi, näköjään.
  Oppia ikä kaikki!

  VastaaPoista
 3. Luminen kuva teki vilvoittavan vaikutuksen. :)

  Ystäväni, joka aikoinaan suositteli minulle Picasaa, kertoi, että kun kuvan poistaa Picasasta, se poistuu automaattisesti myös omista tiedostoista (kovalevyltä). Ilmeisesti Picasaan on sitten tullut jokin uusi ominaisuus, johon ei ole tullut perehdyttyä kunnolla. Minä nimittäin poistan Picasasta vain sellaisia kuvia, joita en halua säilyttää. Ja tietenkään kuviani ei ole lajiteltu tai muutenkaan merkitty, olenpahan vain lataillut niitä koneelleni sitä mukaa kuin olen ottanut kuvat.

  VastaaPoista
 4. Celia,

  Vilvoitus tekee hyvää ainakin täällä nyt. Ilma on hiostava ja torilla puolenpäivän aikaan oli suorastaan helteistä. Piti kuitenkin käväistä asioilla.

  Picasa on minullekin vielä mysteeri. Kun saa tietyt asiat toimimaan, käyttöohjeet jäävät lukematta. Kuten myös kännykän, digiboksin ym ym laitteiden ohjeet.

  Samoin minäkin latailen kuvia. Päivämäärä tulee automaattisesti kansion nimeksi (lataan Zoom Browserilla, koska se tuli kameran mukana). Picasa nappaa kuvat samalla ja siellä voi sitten käsitellä niitä, jos haluaa.

  VastaaPoista
 5. Olen vähän harkinnut sitä Picasaa. Kuullostaa aika oudolta, että samalla poistuu alkuperäinen kovalevyltä kun poistaa sen nettigalleriasta? Taidan harkita vähän vielä lisää.
  Minua nyppii muutenkin joissakin ohjelmissa, esim photoshop elementsissä se, että ohjelma pyrkii tekemään omiaan. Säädöistä moni asia on kiinni, mutta niitä oletussäätöjä ei löydä helposti voidakseen muokata niitä.

  VastaaPoista
 6. Maijamuru,
  Eivät ne kovalevyltä poistu sillä tavalla. Onneksi. Minun erheeni tapahtui vain tässä kotikoneella, ei netissä.

  Picasa ja Blogger ovat kytkyssä. Jokainen Bloggerissa julkaistu kuva tallentuu automaattisesti Picasaan, ilmeisesti halusi tai ei. Jos menen sinne Picasan galleriaan ja poistan sieltä blogissani olleen kuvan, se tietenkin katoaa myös blogista. Mutta ei sentään kovalevyltä.

  Vuodatuksessahan on oma kuvagalleria. Se on hyvä asia.

  Picasassakin on automaattisia komentoja tyyliin `Kokeilen onneani´ kuvankäsittelyssä. Aika harvoin ne ovat juuri sopivia. Taitavat kuvabloggaajat tietävät näistä asioista enemmän. :)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!