20. maaliskuuta 2008

Hyvää pääsiäisaikaa!

Kiirastorstain merkitys on varmaankin monelle unohtunut nykyaikana. Piinaviikko on käsitteenä tutumpi, koska se on omittu ihmisen kontolle. Painavia sanoja, jotka menettävät merkitystään, laimenevat ajan myötä. Tänään kansa vaeltaa sankoin joukoin ostosparatiiseihin ja ansaitsemilleen lomille kotiin ja mökeille. Jotkut kauemmaksikin.

Minä haluan muistaa jokaista henkilökohtaista piinaviikkoa elävää sairauksien, pettymysten, pelkojen, kipujen ja yksinäisyyden kurimuksessa. Ihana valo on ollut tänään kuin lupaus paremmasta, mitä se itse kullekin sitten on.

Itse iloitsen hitaasta, mutta varmasta toipumisestani. Olen jo tarttunut pölyrättiin, laittanut kumihanskat käteeni ja ollut siivoavinani. Olen myös tikannut keväänvihreän liinan pöydälle Marimekon Taivas-kankaasta. Ja kyllä minä sen omanlaisen rahkapiirakankin vielä tänään teen odotellessani pitkämatkalaisia. Kone on ollut sillä tavalla istumista rajoittava kumppani, että se tilttaa aina sopivin välein. Ei oikein pääse edes sähköposteja lukemaan, saatikka kommentoimaan toisten kirjoituksia. En tiedä, onko vika tässä koneessa vai niissä sivustoissa, joihin jumitun.

Levollista pääsiäisaikaa kaikille lukijoille!

5 kommenttia:

 1. Ajatuksia herättävä kirjoitus, kiitos. Matteus-passio kuului lapsuuden kiirastorstaihin ja on kulkenut mukana muodossa tai toisessa läpi vuosien. Vihreä kevätliinasi rahkapiirakoineen kuulostaa valoisan juhlavalta. Virkistävää pääsiäisaikaa Sinulle myös!

  VastaaPoista
 2. Kiitos muistutuksesta, Liisa. Ja hyvää pääsiäistä sinulle sekä jatkuvaa toipumista!

  VastaaPoista
 3. Sivuaskel,
  Pääsiäisen viettotavat ovat muuttuneet paljon. Meilläkin.

  Tein sen piirakan! :)

  Kaisa,
  Kiitos ja hyvää pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
 4. "Iloitsen hitaasta, mutta varmasta toipumisestani". Siinä meille muille hyvää mieltä tuottavat sanat. Ymmärrän, että pölyriepukin voi olla ilon aihe, jos ei siihen ole voinut tarttua aikoihin. Mutta koiranleuka kun olen muistuttaisin sinua Liisa hiukan muunnellen erään kuuluisan henkilön sanoja:"Pölyt meillä aina on keskuudessamme . . ."
  OIKEIN HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

  VastaaPoista
 5. Utuinen,
  Hyvää pääsiäistä myös sinulle! Tämä toipuminen näyttää olevan sellaista eestaas huopaamista. Jospa parin viikon päästä jo pääsisi enemmän liikkeelle.

  Kyllä, mitättömiltä vaikuttavat arkiaskareet muuttuvat kunnon mittareiksi, kun ei pysty niitä tekemään.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!