26. joulukuuta 2007

Valokuvaamisesta vuonna 2007

Jo useamman päivän jatkuneen liikasyömisen lomassa olen vähitellen vastaillut Neulekirpun haasteeseen. Aika hankala oli kiteyttää lukemattomien kuvien sisältöjä. Tässä tulee kuitenkin aherruksen tulos.

1. Mitä aihetta kuvasit eniten vuonna 2007? Keskityitkö johonkin vai kuvasitko kaikkea mitä eteen tuli?
Eniten näyttäisi olevan luontokuvia, järvi- ja maalaismaisemia. Kirkkaita ja usvaisia. En keskity mihinkään, vaan minulla on melkein aina kamera mukanani ja kuvaan siis kaikkea mitä eteen sattuu. Aivan lähiympäristökin on muuttunut tänä vuonna. Taidan kuvata liikaa.


2. Osallistuitko Valokuvatorstaihin tms. kuvahaasteisiin vuoden aikana?
Osallistuin muistaakseni jokaiseen Valokuvatorstain haasteeseen. Sen tauon aikana osallistuin Obeesian Varjovalokuvatorstaihaasteisiin, IinesJ:n Paras kesäkuvahaasteeseen, Marin jouluvalohaasteeseen. En muista muita.
3. Mistä vuonna 2007 ottamistasi kuvista pidät itse eniten? (Onko se yksittäinen kuva vai kuvasarja tai kenties jonkun toisen ottama kuva? Voit perustella valintaasi tai pitää syyn omana tietonasi.)
Maisemien lisäksi kuvaan yksityiskohtia. Valot ja varjot kiinnostavat. Ylläoleva kuva on yksi suosikeistani. Ei sen kummempia perusteluja. Miellyttää silmää ja taitaa olla melko tarkkakin.
4. Mitä opit kuvaamisesta vuonna 2007?
Opin, etten osaa oikeastaan vielä juuri mitään. Opin myös, että kun huomaan jonkin kauniin valoilmiön (esim. sateenkaari yms.), se on hävinnyt ennen kuin ehdin paikalle. Eli en enää kiirehdi suotta. Parhaat luomukuvani ovat siis edelleenkin sattuman satoa. Tosin kuvasin tarkoituksella sen yhden perhosen. Lopputulos oli todella suuren työn takana.
5. Hankitko jotakin uusia lisälaitteita, uuden kameran tms. vuoden aikana? Oletko tyytyväinen hankintaansi?
En hankkinut itse, vaan sain lahjaksi Canon Digital Ixus 75:n, koska se on kevyempi kuin entinen ja siinä on isompi näyttö. On siinä hyvät puolensa, mutta ehkä en vieläkään ole sinut sen kanssa.
6. Mitä suunnittelet kuvaavasi vuonna 2008?
Todennäköisesti jatkan samalla tavalla. En ole vielä oikein ottautunut kuvankäsittelyyn. Lähitulevaisuudessa minulta mennee runsaasti aikaa skannaamieni vanhojen diakuvien pelastamiseen. Siinä sivussa oppinen jotakin kuvankäsittelystä. Siis luultavasti kuvaan määrällisesti vähemmän.

3 kommenttia:

 1. Olen nauttinut tavattomasti kuvistasi ja kirjoituksistasi. Kiitos niistä. Veden loiskahdus on eräs lempikuvani otostesi joukossa. Samalla viivalla (korkealla) ovat monet muutkin (myös tämän postauksen kuvasi). Kuvissasi on sanoma. Ne puhuvat minulle.

  VastaaPoista
 2. AKH,
  Välillä ehkä tuntuu siltäkin. Mutta on vain jatkettava päivä kerrallaan.

  Paju,
  Kiitos! Kompositiot ja rajaukset eivätkä sommittelut ole aina kohdallaan, mutta minustakin kuvan viesti on tärkein.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!