8. toukokuuta 2007

Tiistai

Varhain aamulla sateli hiukan vettä, kun hain lehden postilaatikosta. Yhdeksän maissa lämmintä oli 8 astetta, mutta tuoksui ja maistui jo keväältä. Huomasin asioille lähtiessäni vuorenkilven työntäneen nuppunsa esiin. Valkovuokot olivat nukuksissa ja sinivuokot alkavat olla ohikukkineet. Niitä on karannut pihakiveyksen ahtaisiin väleihin. Sitkeä kukka.

Mutta tulppaanien hallanpanemia nuppuja ei pelasta enää mikään. Niitä olisi pitänyt suojata jossakin vaiheessa, mutta se(kin) jäi tekemättä. Lehdetkin ovat kaunista kevätvihreää kristallikyyneleineen.

Paras päivä meni päiväunilla. Ainakin aurinko paistoi, kun heräsin puoli neljältä PM. Pätkäyöt ja varhaiset aamut (usein neljältä AM) vaativat veronsa. Itse asiassa ns. unettava väsymys on minusta ihana tunnetila. Hermoja rassaava selkäkipu pitää kehon jatkuvassa ice alert-tilassa(Tuolla ilmoituksella auto varoittaa liukkaudesta lämpötilan laskiessa kolmeen plusasteeseen). Naapuri vaihtaa juuri kesärenkaita autoonsa. Siis pää määrää, että on pysyttävä valppaana eikä siinä omat konstit enää auta. Mitenkähän nyt illalla käy? Maksoinko univelkaa vai nukuinko förskottia?

Unenpöpperöimänä kuuntelen uutisia mm. bensiinin odotetusta hinnannoususta, euroviisuilusta, patsaiden siirroista, senttereistä ja pakeista, tuloerojen kasvamisesta, kansallisesta identiteetistä, taas euroviisuilusta ja taas niistä euroviisuista. Miten suomalaiset ottavatkin nämä viisut näin vakavasti? Vai olenko käsittänyt tämän mediarumban ihan väärin? Taidan olla liian vanha. En jaksa nyt ottaa tolkkua niistä. Onpahan radio seurana äänitapettina, kirjavana sellaisena, mutta samalla monotonisena. Hanna häkeltyy median edessä ja laulaa laulamistaan Leave Me Alone. Miksi he eivät usko?

6 kommenttia:

 1. Viisuista on turha pingottaa. Tulihan tuo voitto jo viime vuonna. Mutta pitää kai ne seurata, kun kerran Suomessa järjestävät.

  VastaaPoista
 2. Olisinko kerran elämässäni katsonut euroviisut? Pysyn poissa linjoilta, lauloi paakari tai maakari.

  VastaaPoista
 3. Upee teksti. "Siis pää määrää" Päämäärä? Ja kiitos uutisista jita en ennättänyt katsomaan :)

  Euroviisut eivät ole enää laulu- tai sävellyskilpailu vaan spektaakkeleita toisensa perään. Pah.

  VastaaPoista
 4. Jäin minäkin makustelemaan tekstiäsi, joka on taiten kirjoitettu viimeistä lausetta myöten. Nautinnollista.

  Ja noihin asioihin ei ole mitään lisäämistä.

  VastaaPoista
 5. Allyalias,
  Aivan. Mutta hypetys kuuluu tänne provinssiin asti. :) Ja täältäkin lähtee yleisöä finaalia seuraamaan. Once in a lifetime...

  A-K.H,
  Nuorena joskus katsoin, kun jaksoin. Ossi Runne oli aina niin sliipattu. :)

  Sivuaskel,
  Mikään ei tunnu enää riittävän, rekvisiitassa siis. Itse kappale hukkuu sinne alle. Saattaa siellä olla poikkeuksiakin. Tämä on ihan arvailua, koska ainoa kappale, jonka olen kuullut on tuon Hannan.

  Iines,
  Kiitos kaunis! Oli taas pakko keskittyä johonkin eilisen raskaan sairaalareissun jälkeen (pettymys).

  Uusi lääkekokeilu on alussa ja nyt olen muuten vaihtanut asemaa. Siis vaihdoin tapetit. :)

  VastaaPoista
 6. Minä toivon, että Suomi tulee viisuissa toiseksi. Ei syydetä ensi vuonna hirveitä rahasummia kisoihin, mutta ei liioin valiteta zero pointseja... :)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!