14. tammikuuta 2007

Dreaming

Näen unia harvoin. Eilen nukahtelu ja heräily alkoi jo alkuillasta. Loppuillasta kaukosäädin kädessä. Jäi Uutisvuotokin näkemättä. Heräsin sammuttamaan telkkarin vartin yli kymmenen. Olin unessa siistillä siivotulla (sic) mökillä isossa tuvassa. Pitkät penkit kiersivät seiniä niin kuin kiertävät todellisuudessakin. Nehän olivat aikoinaan nukkumasijoja.

Uneen tulivat mukaan siskot uutisineen ja osa lapsenlapsista. Mieheni mukana oli kai joitakin vieraita, koska hän kyseli, jaksanko lähteä heidän mukanaan lakkasuolle. Oli siis heinäkuu. Havahtelin hereille parin tunnin välein ja unet vain jatkuivat. Seuraavassa näytöksessä etsin kirjahyllyistäni kummipojalle aarteita. Niitäkin löytyi. Ei vanhoja kirjoja kummempia. Ihmeellistä sekametelisoppaa.

Uni saattaa liittyä tai olla liittymättä eiliseen Flickr-kuvistani koostamaani diasarjaan Memories, jonka liitin tuonne sivupalkkiin. Muistelin kyllä aivan muita asioita. Opettelin uutta jotakin tehdäkseni, kipua hallitakseni. Olisin halunnut liittää siihen musiikkia, mutta taitoa ei riitä. Sitä katsoessa voi kuvitella kuuntelevansa Viulunsoittaja katolla-musikaalin Nousee päivä, laskee päivä... Löysin kyllä YouTubesta yhden version kyseisestä kappaleesta, mutta video ei miellyttänyt minua alkuunkaan, joten poistin sen.

Kuva on Tuiman sivulta löytämälläni Dreamlines-ohjelmalla tehty avainsanana suovilla. Tai yksi kaapattu kuva alati muuttuvasta unesta.

4 kommenttia:

 1. Minä olen tottunut sanomaan suovilloja mustapäiksi. Ainakin Keski-Pohjanmalla sanotaan suon olevan mustapäitä valkoisenaan.

  VastaaPoista
 2. Onpa erikoinen sanonta, kumoaa itsensä.

  Minusta suovilla on parempi sana.

  VastaaPoista
 3. "--- En tiedä monesko hetki on, mutta taivas hohtaa.
  Unessa olin onnellinen:
  olin hupsusti perhonen, kevyttä kaikki."

  - Su Tung-p'o
  Ote runosta Sävelmään "Eteläinen laulelma" tz'u. Teoksessa: Pertti Nieminen. Syksyn ääni. (Otava 2005, 3.p.)

  Hassunhupsun unenomaisia päiviä!

  VastaaPoista
 4. Haavetar,

  Unessa minä joskus vieläkin juoksen ja suolla kuljen, mutta vain unessa...

  Suovilla, suopursut, suokukat, kurjet, hirvet, karhut, käärmeet, sinisiivet, karpalon kylmä poski...

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!