31. elokuuta 2006

Kivunhallintaa

Keskustelin Marian kanssa tästä bloggaamisesta. On ollut pätkimistä, spammeja (tänäänkin) ja pääkään ei tahdo toimia. Tänään Runotorstaissa olisi ollut aiheena valo, mutta kun olen siitä jo kirjoittanut, ei sekään aihe saa enää innostumaan. Valokuvapuolella vaihtoehtoja kuvaksi samasta aiheesta oli toistakymmentä. Vaikea oli valita.

Mutta ajatuksia tästä blogistani, joka lupaa käsitellä kivunhallintaa, mutta onkin itse asiassa juuri sitä. Ensin ajattelin otsikoksi tänään Kivunhallinnan ABC, mutta taitaa olla parempia opuksia toisaalla tarjolla siitäkin. Sitten olisin voinut kirjoittaa aiheesta Kipukroonikon arki. Jälkimmäisestä olisi jo luonnos valmiina Wordissä. En jaksa sitäkään.

Alkaa olla aika ymmärtää, että ei minun tänne tarvitse säännöllisesti kirjoittaa. Olen vain ottanut tavakseni päivittää keskimäärin joka toinen päivä. Päivitän, kun jaksan ja on jotakin sanottavaa. Seuraavaksi yritän korjata templaten yhden ongelman ja lukea toisten kirjoittamia tosia ja tarinoita. Ehkä kommentoinkin.

Kevennys: Olin tänään lähdössä fysioterapeutille, joka on paras sparraajani ja samalla nauruterapeuttini, ja yritin taas kerran sanottaa kiristyskipuani puolisolleni. Kiristi poikki- ja pituussuuntaan. Puolisoni halusi helpottaa oloani tokaisemalla: "Sinua ristiinnaulitaan." Oli niin hyvä kuvaus kiristyskivusta, että terapeutti piirsi hoitopäiväkirjaansa ristin, ei mitään tavanomaista rastia, tämän päivän kohdalle.

Kuvassa on kärsimyskukka (K niinkuin kipu). Kun hakuohjelmalla yritin etsiä tämännäköistä kärsimyskukkaa, niin en löytänyt. Kuva ei ole kovin hyvä, mutta jos joku lukijoista tietää, onko tämä Välimeren seudulta kotoisin oleva kukka oikealta nimeltään kärsimyskukka vai ei, pyytäisin kommentoimaan. Siinä on piikkejä lehtihangoissa. Kuva suurenee hiirellä klikkaamalla.

Edit 22.30...
Kiitos Saturationin sain selville, että kukka on piikkikruunu.

4 kommenttia:

 1. Kukkakirjani mukaan nimi on Piikkikruunu "Euphobia milii"
  (eli E. splendens) (Euphorbiaceae) näin siinä lukee meillä on joskus kauan sitten ollut tuollainen kukka mutta nimi piti katsoa silti kukkakirjasta!

  VastaaPoista
 2. Saturation,
  kiitos kaunis!

  VastaaPoista
 3. Hei. Kuulostat hiukan masentuneelta. Kirjoita blogia silloin kun jaksat. Ja kun netissä jokin esim. Flickr temppuilee, kannattaa kokeilla jotakin muuta, yleensä aina jokin paikka netissä kuitenkin toimii. Tai sitten netin ulkopuolella. Kuviasi ja kirjoituksiasi on mukava käydä katsomassa. Joten tsemppiä. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Maria, tsemppauksesta.

  Kivunhallinta tahtoo välillä käydä voimille. Nytkin valvon, että saisin nukutuksi edes aamuviiteen. Päivällä nukuin univelkaa pois tunnin verran. Jos se tästä taas. :)

  Sain sen Flickrin toimimaan Helpin ohjeiden mukaan. Tai sitten se alkoi itsestään, mistä näistä tietää. :)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!