16. elokuuta 2006

Kirjainmeemi

HaloEfektiltä sain sitten lopulta ukkosilman jälkeen H-kirjaimen. Täälläkin muuten satoi sitten jo aamulla muutaman tunnin ajan. Ei ukkostanut.

1. Harrastus. Nykyään digikuvauksen opetteleminen täyttää tk-eläkeläisen päivää ja sen kautta olen tullut tutustuneeksi lopulta tähän blogimaailmaankin tyttären kehotuksesta. Välistä väkinäisetkin otokset löytyvät Valokuvatorstaista, kuvablogista ja Flickristä. Liikunnallisemmat harrastukset ovat jääneet pakon sanelemana.

2. Haiku. Tämä sana liittyy tavallaan edelliseen. Runojen rustaaminen on ollut harrastuksena valokuvausta kauemmin ja yritän tiivistää tuokioita haikumittaan. Ehkä joskus laitan niitä jonnekin luettavaksikin.

3. Heinäseiväs. Tänä kesänä olen nähnyt moniin vuosiin tavallista enemmän heinäseipäitä niiden varsinaisessa käytössä. Nostalginen esine, johon liittyy paljon muistoja heinä- ja elopelloilta Keski-Suomesta. Nehän muuttuivat tässä välillä koriste-esineiksi. Kuivan kesän ansiosta ne kai otettiin uudelleen käyttöön tai sitten perinteiden vaalimiseksi. En ole tietenkään käynyt tienvarsilla kyselemässä. Humalasaloksikin käypä.

4. Hamppuöljy. Tämä luonnontuote on melko hintava sisäisesti käytettävä ihonhoitotuote. On vihreää ja maistuu nokkoselta. Yksi vajaa ruokalusikallinen päivässä riittää. Hintahaitari on laaja. Yliopiston Apteekki on ollut edullisin hankintapaikka. Sana on aiheuttanut koomisia tilanteita. Minun on luultu käyttävän lamppuöljyä!

5. Hopeahaapa. Tämä puu on kaunis hopeisen värinsä vuoksi. Olen siirtänyt pari yksilöä mökille, mutta hirvet tai jänikset tai ehkä myyrät ovat pitäneet huolen, etten ole saanut sitä sinne juurtumaan. Ehkä en enää kolmatta kertaa yritä.

6. Himmeli. Tämä on taivaallinen joulukoriste, lapsuudesta tuttu. Silloin niitä väkerrettiin itse. Nykyinen himmelimme on melko iso ja vaikeasti liikuteltava ja säilytettävä. Siksi se on olohuoneemme katossa kesät talvet. Se on jo niin vanha, että luulen sen rikkoutuvan, jos yritämme siirtää sitä. Paras olla koskematta.

7. Helle. Pitkäänjatkuvana säätyyppinä en jaksa helteestä nauttia. Muutama päivä menettelee. Tänä kesänä tätä sorttia on riittänyt ihan helteeksi asti. Myös kaunis nimi naiselle. Tunnen yhden.

8. Hölkkä. Tämä laji oli yksi suosikeistani vielä 90-luvun alussa. Oikeastaan olin siitä riippuvainen, koska keskimäärin kaksi kertaa viikossa tulin sitä harrastaneeksi. Unelmana oli juosta joskus edes puolimaraton, mutta kohtalo päätti toisin. Nyt pystyn hölkkäämään vain vedessä. Hyvä sekin. Valitetettavasti vedet alkavat viilentyä ja on siirryttävä uimahalliin. Sinne ei tule lähdettyä niin usein kuin tuohon viereiseen rantaan.

9. Hiiri. Tämä epäeläin välistä tottelee, toisinaan taas ei. Ja ellen ole tarkkana ergonomiasta, se mokoma kipeyttää käteni. Hiiren tavoille opettamiseksi on ehdotettu mm. kissan nostamista työpöydälle.

10. Hoksottimet. Iän karttuessa toivon, että hoksottimeni pysyisivät kohdallaan, että erottaisin leikin todesta ja päinvastoin. Tämä viimeinen sana näistä kymmenestä on se tärkein kuten arvata saattaa.

Jos haluat jatkaa, kommentoi tähän merkintään ja minä annan sinulle kirjaimen. Kirjoita blogiisi kymmenen sanaa, jotka alkavat sillä kirjaimella ja lisää mukaan selostus, mitä kyseinen sana merkitsee sinulle ja miksi.

13 kommenttia:

 1. Kiva kirjainjuttu! Vieläkö on vapaita kirjaimia?

  VastaaPoista
 2. Hotanen näkyy puuttuvan. Taitaa kasvaa tuossa pihalla H niin kuin humala.

  VastaaPoista
 3. No, Iinekselle olisi tarjolla I kuten Iines.

  A-k.h,
  Hotanenhan on jo ajat sitten ollut tuolla kuvablogin sivupalkissa. Siitäkin lähtee tärkeä linkki. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos iistä. Tiesin muuten, että saan sen, ja toivoin sitä, vaikken vielä miettinyt sanoja valmiiksi.

  iines

  VastaaPoista
 5. Minäkin haluaisin kirjaimen. :)

  VastaaPoista
 6. Saman kaavan mukaan Marialle tarjotaan konsonantti M (kuten manipulaatio). :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja kirjainjuttuja. Noissa linkeissä oli kans mielenkiintoista infoa. Esim. toi hamppuöljy tuli mulle ihan uutena asiana vaikka kasvi sinänsä onkin tiedossa.

  Minäkin muuten tiedän yhden Helle-nimisen naisen.

  VastaaPoista
 8. Sympaattisia sanoja olet valinnut kirjaimelle. Mikäs se minun kirjaimeni olisi?

  VastaaPoista
 9. Leonoora,
  Kiitos kommentista. Antaisin sinulle O:n, kun niitä on peräti kolme nimessäsi. :) Keksimäni (sic) kaavan mukaanhan se olisi L. Valitse niistä. :)

  VastaaPoista
 10. "Hiiren tavoille opettamiseksi on ehdotettu mm. kissan nostamista työpöydälle."

  Tää on hyvä. Kissan nostaminen työpöydälle on osa työtäni ja sen vuoksi kiinnostava. Läppärihiiren kouluttaminen tavoille on toinen story.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Liisa, koetampa kunhan kerkiän väsätä molemmista kirjaimista jotakin sivulleni.

  VastaaPoista
 12. Rohkenen anoa yhtä kirjainta minäkin. :)

  VastaaPoista
 13. Sivuaskel,
  aakkosiahan riittää. Ässä, ole hyvä!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!