22. toukokuuta 2006

Montenegro

Enpä arvannut eilistä postausta väsätessäni, mitä valittu otsikko täällä Bloggerissa saa aikaan. Välittömästi, siis jo ennen kuin pääsin pois tästä koneelta, alkoi kurkistusvirta blogiini eri puolilta maailmaa. Kanadasta asti. Pitäisiköhän vaihtaa kieltä? Ainakin kannattaa harkita, mitä otsikoksi kirjoittaa, jotta mahdollinen kurkkaaja ei pahasti pettyisi.

Tänään olen parin kaupunkikeikan lisäksi seurannut uutisista Euroopan uuden valtion synnytystä. Paitsi ajankohtaisena uutisena se kiinnostaa siksi, että viimeisimmällä lomareissullamme Dubrovnikiin kävimme päiväretkellä myös siellä. Siitä on jo muutama vuosi, mutta upeat maisemat piirtyivät mieleeni ikiajoiksi. Kotorin lahti jäi mieleen myös siksi, että ylittäessämme sen lautalla pelkäsin mielettömästi. Istuin linja-auton takaosassa ja ainakin metrin verran bussia jäi lautan ulkopuolelle. Eli istuin itse asiassa tyhjän päällä. Oli siinä tietenkin turistibussi penkkeineen välissä. Monet retkeläisistä kävivät auton ulkopuolella tarkistamassa tilanteen. Mutta lahden ylitys on kuitenkin turvallinen. Ylityksen aikaiset oppaan selostukset taisivat kuitenkin mennä ohi korvien.

Ehkä toisetkin hiukan jännittivät, koska laskivat leikkiä Iltiksen seuraavan päivän lööpistä suomalaisturistien uppoamisesta maalaukselliseen Kotorin lahteen. Leikinlaskun, naurun ja vitsinväännön takana on yllättävän usein pelko.

2 kommenttia:

 1. Hei Liisa.
  Tervetuloa osallistumaan Runotorstain ja Valokuvatorstain toimintaan.

  Valokuvatorstai täällä http://inspis.vuodatus.net/

  Runotorstai täällä http://runoruno.vuodatus.net/

  VastaaPoista
 2. Jaksamisen mukaan saatan osallistuakin, ainakin seuraan. Kiitos kutsusta, Maria!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!