29. toukokuuta 2006

Korallihäät

35 vuotta sitten oli helteinen helluntai. Koivut olivat hiirenkorvalla. Korven kätkössä valmistauduttiin häihin. Kaaso (jota sanaa en siihen aikaan tiennyt) sovitteli ylleni pitkää huntua. Puku oli lainavaate. Helsingissä olin käynyt ihailemassa liikkeessä erilaisia malleja. Olin valinnut suosikkini, mutta rahaa ei juuri lainarahoilla ja osa-aikatyöllä opintonsa päättäneellä ollut. Ja ihme tapahtui. Boksikaverin serkun hääpuku oli lainattavissa. Paketti saapui ja jännityksellä avasimme sen. Ja siellä oli juuri se puku!

Punaisella Escortilla lähdimme kirkolle ja ja juhla sai alkaa. Vierasmäärää en muista. Pyydetty pappi oli myöhässä. Hän ehti kuitenkin paikalle. Oman seurakunnan pappia oli jo varoitettu, että hän saattaa joutua sijaiseksi. Ennen tilaisuuden alkua tarvittiin vielä vesilasi, jotta matkaväsynyt pappi saisi hiuksensa kuriin. Erikoiset asiat jäävät mieleen. Onneksi puhe hääparille nauhoitettiin, jotta siihen saattoi myöhemmin palata.

Häämatka suuntautui muutaman kymmenen kilometrin päässä olevalle kesämökille. Serkkuni vei meidät sinne. Johtuneeko siitä, ettemme itse kartan kanssa paikkaa etsineet, että vuosien jälkeen etsimisyrityksemme ovat epäonnistuneet. On tunnustettava, että se kaikki oli kuin unta silloin. Pientä ja yksinkertaista nykyhäihin verrattuna. Tänään 35 vuotta sitten. Elämälle ja kumppanille kiitos! Jatkamme myötä- ja vastamäessä toinen toistamme tukien.

Lisäsin kuvablogiin kaksi eilen kuvaamaani venettä.

6 kommenttia:

 1. Paljon onnea korallihääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut myös minulta, ojennan sen kielon vaikkapa hääpäiväsi kunniaksi.
  Meillä tuli helatorstaina 4o vuotta täyteen. Helluntai oli silloin 28 päivä.
  Tuulista ja viileätä kuten nytkin, sataa ropsauttikin, sen muistan. Onnea se taisi tuottaa. Pitkä aika, kestääköhän monikaan nykyajan avioiliitto niin kauan.

  Kiva,että olet tehnyt kuvablogin, en sitä olisi huomannut jos et olisi maininnut veneistä täällä blogissa. Vieraillaanpas siellä.

  VastaaPoista
 3. Parhaat onnentoivotukset teille molemmille!

  VastaaPoista
 4. Kiitos onnittelijoille itse kullekin erikseen :)

  VastaaPoista
 5. Onnea! terv. Yksi häävieraista.

  VastaaPoista
 6. Onnea, ja minä viherrän kateudesta. Tosin hyvänsuovasta sellaisesta, koska tuntuu varsin mukavalta lukea 35 vuotta naimisissa olleiden edelleen keskenään pärjäävän. Nostan hattuani.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!