14. toukokuuta 2006

Aitienpäivänä

Aamu aukeni eilistä huomattavasti viileämpänä. Onneksi eilen illalla satoi jonkin verran ja jopa ukkosti. Ulos piti päästä nuuskimaan puhtaampaa ilmaa. Pihakiveys oli nimittäin täynnään koivunnorkkoja ja pieniä kuivia oksia. Ohitimme koivun alla olevan nallen. Joko tuulen tai sateen takia se oli joutunut ottamaan paremman asennon yötä vasten. Siis kukaan ei ollut hakenut sitä pois. Muutama koivunnorkko oli pudonnut senkin massun päälle. Seuraan tilannetta. :)

Koska totesimme tuulen melko navakaksi päätimme jättää rantareitin kiertämättä ja nousimme pururadalle. Kuusten aluset olivat aivan kuivat eli sade ei ollut ollut kummoinenkaan. Eilisten pihatalkootöiden kyykistelyjen vuoksi kanssakulkijani jalat olivat niin tukossa, että oikaisimme suorinta tietä kotiin. Loppumatka menikin nopeasti puhelimessa kuunnellen Onnin ja Iidan äitienpäiväohjelmaa. Noora ja Oskari olivat tulossa pistäytymään.

Ajankohdan selvittyä valitsimme lounaaksi lasagnetten siitä yksinkertaisesta syystä, että jauhelihaa oli 200 g enemmän kuin kalkkunasuikaleita. Jälkiruuaksi kahvia ja mehevää toscakakkua vaniljakastikkeen kera. Lapsille omat herkut. Ja sitten tämän mummolan must- leikit: digikuvien katselua, piirtämistä, lukemisharjoituksia, vatsatanssihuivien sovitusta, autot, mobilet, jne. Mielenkiintoista, että kyseiset askareet mieltyvät nimenomaan tänne. Toisessa mummolassa ei aapinen kuulu kuvioon. Känkkäränkkä-kirja tuntui mielestäni kovin pitkältä. Ei millään tahtonut ääni riittää sen lukemiseen. Sama ääniongelma tuli esille viikko sitten myös hautajaisissa yrittäessäni laulaa. Omaehtoiset leikit alkoivat löytyä vasta kun olikin jo aika lähteä kotiin vieraita vastaanottamaan.

Koska en ole ehtinyt vilkaisemaan TV-ohjelmaa, kyselin, mahtaako tulla jotakin äitienpäiväkonserttia. Miniän kanssa totesimme, että onhan siinä parikin konserttia tiedossa, kun tulee formulat ja jääkiekkoa. Hohhoijaa! Onneksi on kaksi telkkaria! Tuleehan sieltä ainakin Arto Nyberg.

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Kukkien kera!

2 kommenttia:

Kommentoi sinäkin!