11. huhtikuuta 2006

Vaihde vaihtuu jo

Tänä aamuna ajoin ensimmäisen kerran olkaleikkauksen jälkeen itse autoa. Allasjumppaan. Tuntui entisenlaiselta, vaikka itse altaassa monet liikkeet ovatkin vielä ulottumattomissa. Keho on jäykkä kuin kuvan puu-ukolla. Ryhmäämme seurasi nuori fysioterapeuttiopiskelija. Ei kylläkään kovin intensiivisesti, kertoivat. Itse unohdin hänen läsnäolonsa kokonaan. Toinen epätavallisuus oli sairaalan johtajan ja erään alueemme kansanedustajan pikavisiitti samoissa tiloissa. Mustat jäljet vain jäivät pesuhuoneen lattialle heidän jäljiltään. Asiakkaathan eivät missään tapauksessa saa mennä sinne kengät jalassa! Taidanpa laittaa ko. edustajalle spostia altaan käytöstä ja käyttämättömyydestä, kun jaksan.

Radiosta kuuntelin Jukka Virtasen ja Aino Suholan keskustelua vanhusten hoidosta. 75-vuotiaille miehille ja 80-vuotiaille naisille tehdään kuulemani mukaan lakisääteinen hoitotarvetarkastus. Mutta mutta. Sellainen tarkastus ei tarkoitakaan, että tarvittavia hoitoja saisi. Siis vanhus saa tietää, mitä tarvitsisi, mutta ei todellakaan saa niitä. Inhimillisesti ajatellen tuntuisi, että olisi parempi siinä tapauksessa olla tietämättä. Molemmat keskustelijat ovat mielestäni todella sympaattisia, empaattisia ja lahjakkaita ihmisiä ihmisen asialla.

Lainasin eilisen päivän mieheni lahjaksi saamaa askelmittaria. Muka testasin vain. Mutta olin aina halunnut kokeilla. Hyvin toimi ja askelia minulle kertyi eilisen aikan 2789 kpl. Terveillä tavoitearvo on muistaakseni 10000 kpl.

Illalla meitä odottaa Noora, 5v. tänään. Sinne siis, vaikka päätä särkee tällä hetkellä. Jospa kohta naapurien kanssa nautittavat rääppiäiskahvit auttaisivat siihen vaivaan.

4 kommenttia:

 1. Kyllä sinun tekstiäsi on miellyttävää lukea.Terveisin Tuula

  VastaaPoista
 2. Luettavaksi tämä on tarkoitettukin. :) Ja kyllä se päänsärky helpotti ja Nooran kotona oli vilskettä. En ehtinyt edes laskea pienokaisten määrää, mutta meidän sillä erää vanhimman sukupolven edustajien piti hetkittäin korottaa ääntämme keskustellessamme. Kuulokin tietysti iän myötä heikkenee... Kiitos vielä kerran!

  VastaaPoista
 3. Ostin minäkin askelmittarin, Lidlistä, sellaisen pienen vehkeen. En kuitenkaan saa sitä toimimaan, sillä siinä on niin pienet näppäimet ja hankalat ohjeet, ettei niistä ota selvää. Mittareissa on varmaan eroja, ja kannattaa hankkia jostain Instrusta hyvä mittari.

  VastaaPoista
 4. En tiedä, mistä oli ostettu, mutta minulla tuntui toimivan oikein. Ei ottanut esim. kuntopyörällä polkemista esim., koska siinä ei tule sitä kantaiskua. Jossakin Kuningaskuluttajassa tai jossakin lehdessä muistan nähneeni vertailun. Tosi isoja eroja toimivuudessa. Pieni tämäkin on, n. 3x4,5cm.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!