15. maaliskuuta 2006

Täysikuu

Eilen illalla fysioterapia oli poikkeuksellisen myöhään. Sain käden sisäkiertoliikettä tehdessäni katsella täysikuuta. Ehkä siksi pakkanen vielä näyttää voimiaan, vaikka on jo puolessa tämä maaliskuu. Toki muistan maaliskuun kovia pakkasia myös 70-luvun alusta. Ylioppilaskirjoitusten aikaan. Valvovana opettajana ajatus ehti vaikka minne. Muistan laskeneeni tiiliseinän tiiliäkin erinäisissä juhla- tai liikuntasaleissa.

Yritin äsken ottaa muutaman kuvan, mutta en erottanut näytöstä yhtään mitään. Mutta digikameralla voi ottaa kuvia vaikka summassa, koska siinä ei pala filmiä hukkaan. On siis megakirkasta. Niin on ollut aina keväisin, kuten voimme lukea esim. otteesta Luontolehdestä: "Katsauksia säähän 150 wuoden takaa. Maamiehen ystävä (Kuopio) 24.3.1855: Ilma on ollut niinkuin ainakin kewätpuoleen. Öin, illoin sekä aamuin pakkaista, keskipäiwällä kaunista päiwäpaistetta.
Suometar (Helsinki) 23.3.1855: Maaliskuu on ollut tähän asti pilvinen ja leuto. Eilen oli kirkas."

Pankkiasioita olen hoitanut ja äsken etsiessäni kuvia Kiovasta Googlella Skypen kautta "Bonjour, madame!"- tyyliin joku sinnikkäästi yritti soittaa minulle. Ovatkohan tällaiset soittajat niitä koneenvaltaajia? En minä ainakaan tuntemattomille soittele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!