14. lokakuuta 2005

Rengasmatka


Melko kesäisissä tamineissa suuntasimme tiistaiaamuna auton kohti etelää. Ruskan värivaihtelua oli mielenkiintoista seurata. Selän vaatiman tauon pidimme Hartolassa, jossa matkan varrelle osui eräs tehtaanmyymälä. Saimme ostettua tarpeellista lämmintä vaatetta. Tankkaustauon lisäksi poikkesimme Järvenpäässä pitempään. Oli taas toista vuotta vierähtänyt edellisestä tapaamisesta. Varsinainen päämäärä oli enää n. 20 minuutin ajon päässä. Vastaanotto oli riemuisa, vaikka Onnin uniaika olikin lähellä. Eikä satukirjaa tarvinnut lukea kovin monta kertaa, kun uni lopulta tuli. Olihan tiedossa, että mummu olisi herättyäkin vielä paikalla. Ohjelmasta ei reissussa ollut puutetta, ei tarvinnut itse keksiä tekemistä. Rakennettiin "savusaunaa", vaihdeltiin talvirenkaita, ajeltiin koulubussilla, taidemuovailtiin jne. Ja pidettiin syntymäpäiväjuhlat, joita juhlisti Iidan ottamat muutamat askeleet. Kohta hänkin menee sellaista vauhtia, ettei perässä pysy.

Pikkuveli toi Esterin autoon talvirenkaatkin. Nyt saa talvi tulla.

Paluumatkalla poikkesimme Lahdessa mummin luona ja ajoimme Jyväskylälepotauon kautta kotiin. Monta kertaa teki mieli pysähtyä illan vaipuessa kasvavan kuun ja nousevan usvan sekoittamaan hämärään. Taivaan sävyt vaihtelivat vaaleansinisestä lilaan ja vielä värikkäät puut olivat lisänä paletissa. Mutta emme pysähtyneet, koska pimeänajossa on aina omat riskinsä.
Tänäinen arki on ollut "kiireinen" sovittuine menoineen ja puheluineen. Loppu hyvin, kaikki hyvin!
Huomenna olisi syystalkoot talon 25v.-juhlien merkeissä, mutta nyt sitten sataa. Ja koko syksy on ollut kuiva ja poikkeuksellisen lämmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!