23. lokakuuta 2005

Melko hyvin arvattu


Eilen illalla taivas sitten näytti ensilumensa, räntänä. Aamulla vain katoilla viipyi vähäinen lumi. Onneksi on talvirenkaat alla, vaikka ajomatkat ovat lyhyempiäkin. Lähiliikenteessä onnettomuudet usein sattuvat, tutuilla kulmilla. Vaarilla on ollut täysi viikonloppu töitä . Olen siis täyttänyt aikaani sen huovutushomman merkeissä. Aamukahvipöydässä tuli mieleeni rosvopaistin ohjeenmukainen huovutusohje: 1. Otetaan keritsimet ja keritään lammas. 2. Pestään villat. 3. Kuivataan ilmavassa paikassa. 4. Otetaan käsikarstat ja karstataan kuivattu villa hahtuviksi. 5. Mikäli halutaan värjätään hahtuvat. jne.jne.

Tuosta voisi kai kirjoittaa jutun sinne kirjoittamiskursille, jos jokin aihe antaisi myöten!
Nyt on siis sormenpäät hellät ja niskat kipeät. Ei ole helppoa hommaa. Saisikohan jostakin lainaksi karstamyllyn tai myllykarstan?


Noora juuri soitteli.Oli "tuhat" asiaa ja tulevat kohta käymään. Yritin jarrutella puhetulvaa sillä perusteella.Kerro sitten kun tulette. Ei ollut vaikutusta. Teet ja kahvit keitettiin ja vanhoja valokuvia katseltiin. Noora halusi katsella sellaisia kuvia, joissa isä ja hänen sisaruksensa ovat pieniä. Normaalit moottorisahailut, autoajelut ja eläinleikit. Valitettavasti ei nyt sattunut olemaan juuri samaa leipää kuin edellisellä kerralla. Vaarilla oli vientiä ala- ja yläkerran välillä.
Pakastaa. Kohta on varmaankin koko Suomi valkoisena, ainakin Vaasassa satoi tänään lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!